Vážení, jé krásné, jak se zde všichni rozplývají nad tím "koncem uřvaných stanic". Já jsem se taky rozplýval, než jsem si to poslechl na vlastní uši. To nikoho nezajímají reálné dopady? Souhlasil bych s nastavením nějakého max stropu hlasitosti, ale toto co s tím provedli to je snad ještě víc k zblití než jak to bylo dříve.
Můj názor je omezen tím, že rádio poslouchám většinu času v autě každopádně dojmy ze změny jsou tyto:
1) hlasitost je třeba mít zhruba 2x vyšší než dříve, což pro změny hlasitosti znamená 2x více "mačkání" tlačítek
2) "lepší dynamika" obzvlastě pro poslech v autě je prostě "super", znamená to častější změny hlasitosti, aby to v jednu chvíli bylo slyšet a v druhou neřvalo
3) a teď to nejdůležitější... to si nikdo nevšiml, že všechny nove CD jsou od výroby "remasterované" tak, aby měly větší hloubku a hutnost, samozřejmě na úkor dynamiky? Neříkám, že to je dobře, ale beru to jako fakt. Tyhle processing v radiích už nic moc víc nezprznil, hrály tak jak byly nahrány. Slyšitelný rozdíl ale je u starých nahrávek, které jsou teď v podstatě neposlouchatelné. Plochý nevýrazný zvuk, přesně tak omezený, jaký bylo možno dosáhnout 40 starou nahrávací technikou. Je toto skutečně výhra? Pokud člověk není milovníkem dob minulých, tak asi ne.
Nemůžu posoudit jak se s tím vypořádali v Německu, ale naši se opět předvedli...