Griffine, ano, všichni povinně platíme ČT a ta "solidarita" vede k tomu, že nakonec všichni někomu něco platíme a nemáme to, co chceme. Já jsem taky pro, aby byly povinné poplatky ČT zrušeny a každý si platil to, co sám chce. Dnes vysílá cca 70 čs. TV programů, výběr je dostatečný a není důvod povinně živit a navíc jako nejdražší placený program zrovna partu nacuclou na ČT. Koneckonců taková Nova má čtvrtinové tržby (vetšinou jen od inzerentů, nic od diváků) oproti ČT a produkuje 5 programů, z toho 3 bez poplatků. A pokud jde o vlastní tvorbu, tak je na tom podobně jako ČT a snad má i více oceněných filmů (nejen Obsluhoval jsem anglického krále). Podobně Prima. Mezi dalšími desítkami placených i neplacených českých programů, vždy levnějších nežli ČT (mimo premiového HBO) neleznete mnoho výborných sportovních, dokumentárních, hudebních vč. operních, dětských, náboženských atd. programů. ČT je jim jen nekalou konkurencí - zrovna ČT4 - na veřejnoprávní TV profisport jako byznys přeci nepatří.
No a nakonec - ano nejdražší a povinně placená a zvýhodněná oproti všem konkuretům ČT by měla svým abonentům, to je všem českým majitelům TV přijímačů zajistit odpovídající kvalitu, tedy HD i pozemně, když to zvládne řada jejich konkurentů, mnohem hůře placených.