Bleskově ohledně displeje kvůli kterému jsem rádio pořizoval, opět nedomyšlenost, o tom někdy později...
K interakci Pure Elan3 s uživatelem (displej uhlopříčka 7,1 cm tj. 2,8 palce) a porovnání s Tesco jako zástupcem jednořádkových displejů. Samozřejmě to není jen v displeji, ale v novém hardwaru s ním spřáhnutý;
významný skok v pohodlí pro uživatele.Jenom vybrané postřehy.
Prohlížení a volba stanice, představme si, že je naladěných 100 stanic; Tesco: nekonečné krokování tlačítkem; Pure: zmáčknutím tlačítka Stations se zobrazí roleta sice jenom 7 stanic, ale točením knoflíku hlasitosti celý seznam prolítnete velmi rychle.
Vyvolání stanice z paměti; Tesco: paměť 10 stanic, po volbě tlačítka Preset má nectnost, že vždy zobrazí pozici 1, takže vždy krokovat na požadovanou; Pure: pozice 1, 2 a 3 přímo, tlačítkem 4+ se vyvolá zobrazení na displeji pro prvních 7 pozic a opět točením knoflíku hlasitosti rychlé naběhnutí na požadovanou pozici z 20.
Pure: statické zobrazení jména interpreta nebo názvu písně (bez rolování textu); zde mám jednu výhradu, možná již prudím, že mi v druhu zobrazení informace chybí Interpret společně s názvem písně; toto je sice zobrazeno v úvodní obrazovce, ale tam jsou i ty povídačky co si tam ta která stanice o sobě vloží a text již roluje.
Např. jsem měl naladěnou stanici Herold relax a ta tam připojí informaci "Herold relax - Das Wohlfuelprogramm fuer den hektischen Alltag ww.herold.at..kundenserviceXherold.at". Zrovna běžela písnička Cat Stevens - Morning has broken, k tomu se tedy přibalilo výše uvedené což již displej nezvládne a roluje zespodu nahoru, ale trvá mu to jenom 7-8 vteřin (dle variabilní délky co se hraje).
Tesco (rolování zprava doleva): výše uvedený případ trval téměř 1 minutu! Je to myšleno tak, že trvalo 1 minutu od okamžiku kdy text začal rolovat a dokončil celý cyklus na začátek.
Další zásadní nuance nemám přezkoumány.
Zvuk: někdy jindy (sorry Tesco - ale klid, miluji i tebe)
Indikace stavu baterie: Pure ano, Tesco ne
Manuál: Pure srandistický, formát A3 poskládaný do malička, několik jazyků, info minimální, kdo nemá intuici při mačkání tlačítek je ztracen
P.S. v info stanice jsem změnil www na ww a zavináč na X aby se to nezobrazovalo jako odkaz