Máš to tady:https://www.multiplex24.cz/detail-aktuality/pripravujeme-spusteni-multiplexu-24-z-lokality-brno-hady
To by bylo padlý na hlavu, když Hády jedou v horizontále, fláknout vedle nich vysilač ve vertikálu. Na Barvičce ten vertikál má logiku. Pro mě je ten vysilač na Hádech překvapení a vůbec mi nedává smysl. Pokud teda nechtějí vypnout některý ve městě.
@XmuX: Ten zisk antény 13Y CCIR je v dBi nebo dBd?
Tak opravdu horizontál. Myslím, že smysl to má. V dokrytí JM kraje. Známý v Koryčanech nyní MUX 24 bez šance. Kapániska, Rovnina daleko, Barvička, Jihlavská - slabota.
"Mimo provoz" je asi někdo jinej, mě Veselice K44 teď normálně jede, tak jako vše ostatní, pokud se něco dělo přes den, nevím, TV nesleduju.
Citace: lkjhgfdsa 16. 12. 2020, 19:50:07@XmuX: Ten zisk antény 13Y CCIR je v dBi nebo dBd? To záleží na tom, "odkud" se na to díváš :-) Výpočet je ve Free Space (volný prostor) v dBi , ve výšce 6 metrů nad reálnou průměrnou zemí to je v dBd, v 5 metrech nad mořskou hladinou to bude v dBd plus ještě 1 dB k tomu :-) vše je to odvislé od vodivosti a dielektrickékonstanty konkrétní země :-)