Dala by se sloučit anténa na FM a DAB do jednoho svodu, ale ten se musí zase rozbočit do dvou tunerů. Bez zesilovačů ty decibely útlumu už chybí. Ideálně pro každý typ přijmu jeden kabel.
aha, ale pokud jsem to pochopil správně, tak ta DAB krabička, kterou mám a má příjem DAB i FM, tak ji stačí jeden koax kabel kde bude sloučen signál z antény DAB a FM (abych nebyl brutálně off-topic, řekněme na zkrocení
Jauerling); možná bych ani nepotřeboval anténní předzesilovač na ztrátu v slučovači protože koukám, že Teroz uvádí útlum slučovače 0,5 - 1 dB.
Ovšem řeknu to ještě jinak (sorry za sarkazmus, tož jsem už takovej):
Měl jsem noční můru, probudil jsem se zpocený uprostřed noci; já, DAB fundamentalista, jsem táhl z obchodu FM anténu a protože nejezdím každý den autem, rval jsem ten fungl nový FM zázrak do přecpané šaliny; podařilo se mi tím nejdelším direktorem antény propíchnout plíci nějakému chlápkovi; ukázalo se, že ten chlápek je věhlasný právník, kterému se ten den porouchalo auto a jel poprvé v životě zrovna tou samou šalinou jako má FM anténa; musím říct, že dýchal ztěžka, ale měl dost sil na to, aby ze svého smart phonu odeslal předtištěné trestné oznámení a vyhrožovat mi, že se za mé nepřátelské agresivní chování nevzpamatuji do konce svého života...
Tímto bych chtěl našeptávačům ďábla (FM) Omar3 a David Kříž zaslat otevřený protestní dopis, že mi připravili bezesnou noc hrubým nátlakem abych zkrotil
Jauerling