Ten výkon 8A je fakt slabej...To není ani městský vysilač, spíš jen pro pár městských částí...Plynule to nejelo nikde, jen koktalo. Ani na náspu a mostě u křížení D1 s D2, kde je na barvičku přímá viditelnost na 6km...
Mám jinou zkušenost, neplánovaně jsem dnes D1 kolem Brna projel, barevný SilverCrest na sedadle spolujezdce; tentokrát jsem nesledoval zachycení muxu, ale reálnou reprodukci. Mimochodem, tyto pozorování s tranďákem uvnitř auta jsou hodně nahrubo, takové naprd, téměř na .ovno.
Stupnice signálu skákala dost divoce, ale na křížení D1/D2 (sjezd na Bratislavu) skákala od 3/4 po plný kotel. Vezmu to postupně, příjezd po D1 do Brna od východu:
Rousínov: zde se 8A chytl poprvé a držel až do té prohlubně smrti před Holubicemi
Holubice: zde na rovince kolem Holubic se chytl podruhé a držel i přes prohlubeň kolem Rohlenky a vypadl až v mini prohlubni těsně před sjezdem na Slatinu
Sjezd Slatina: zde nabral full house
Sjezd Bratislava: již zmíněno výše (3/4 až plná stupnice)
Sjezd Vídeň: mezi sjezdem Bratislava a Vídeň to skákalo mezi 5 dílky a půlkou stupnicí.
Pokud by mělo auto zabudovaný DAB příjem a zejména, pokud by kvalita jeho příjmu byla vyřešena tak excelentně jako FM v autě, ve kterém jsem jel tak by to bylo o něčem jiném a až pak se můžeme bavit o kvalitě pokrytí území, které tím autem prošpikujeme.