Já se neurazím, já vlastně žádný měřák nemám, jen si je příležitostně půjčuji od lidí, kteří nemají čas a ambice zde prezentovat svoje názory. Je to opravdu Dreamsky, ale byl jediný z těch co mám k dispozici, který vykouzlil alespoň nějaké údaje. Z lepších měřáků typu Telves nezměřil DVB-T/2 žádný, teda s vyjímkou poweru a SNR. Existují samozřejmě typy, které to umí, třeba Televes H60, ale ty si zatím mohu půjčit zcela výjimečně. Jak bych se k němu dostal, tak určitě porovnám, jaký je rozdíl naměřených parametrů mezi ním a Dreamsky.
Ještě tu byl dotaz, na jaké televizi jsem nenaladil nové vysílání. Byl to 4K Samsung série 6900. Kupoval jsem ho v březnu 2015 a to již ve výprodeji, tak mne ani moc nepřekvapuje, že české pozemní vysílání, které v době jeho vývoje nemělo ani d-book nejede. Z DVB-T/2 jsem naladil rakušáky a slováky, kteří vysílají s kodekem h.264. Ze satelitu jsem naladil UHD vysílání v Hevcu, tak předpokládám, že nějaký upgrade FW by šlo rozchodit, ale to by musel výrobce chtít. Stav mne nechává klidným, pozemní vysílání je pro mne a moji rodinu pouze okrajovou záležitostí, bez které se klidně obejdeme. Hlavní příjem realizujeme z kabelové televize a pozemní vysílání je pouze záloha a moje záliba.