Zdravím, jaký význam má označení antén že umí přijímat například dvbt, dvbt2, mpeg4, avc, hevc, 3d, hd, ultra hd, 1080p hd, lte filtr, full hd, digitál, digitální anténa. Ale každý kdo má doma analogovou anténu, nebo četl knížku o anténách, tak mu bude fungovat i ta stará anténa pro analog. Co potom antény se ziskem typu "30 až 60". Nestačilo by napsat, že každá anténa je schopná přijímat vše? Stačí když je konstrukčně pro dané pásmo či skupinu kanálů. Tohle platí i o digitálním rádiu dab/dab+, kdy jsem zaznamenal, že po digitalizaci televize lidi měnili antény a podobně, většinou se ty analogové vhf antény pro 3tí analogové televizní pásmo vyhazovali, na jednom baráku to vzali fričkou a nazdar. Mám Analogovou VHF anténu pro televizní pásmo vhf-3 a když jsem koukal jak ten dab vysílá, tak jsou to tyto frekvence, tak jsem zkusil tu analogou anténu a ona fungovala, a doted (už asi pár let), na ní hraju, to samí na ty "analogový" antény, kdy mi jde třeba i lobau a pod, nemám žádné moderní drahé super antény s výše vypsanými označeními. Škoda že nikde nevyšel o těch anténách článek, hlavně aby lidi své staré antény nevyhazovali, pořád fungují a fungovat budou, té anténě je jedno jaký signál přijímá, ani nemá ponětí o tom co signál obsauhje, to až konečný dekodér, který signál přijímá. Možná by i ta "analogová" uhf anténa (colorka) nebo kanalovka pro konec pásma, kde vysílá lte (60-69) fungovala i pro internet a mobilní služby, teda pokud by jí někdo připojil na lte zařízení, ale netuším zda by vysílala, jelikož internet a mobil potřebují i zpět vysílat. Chudáci ti co přijdou do krámu, nebo do nějakého eshopu a vidí takto popsanou anténu, kolik lidí si koupí anténu pro dvb-t2 hevc HD a ultra hd, aby si naladili první t2 mux a ještě za ní dá pomalu jak za novou televizi, připadá mi to jako obírání lidí o peníze a zatajování skutečností, aneb proč lidem říkat že i analogová anténa pojede na ultra hd digitál, když můžu draze prodat totéž s kupou nálepek.