Asi jsem starý a moc tolerantní? Obětoval jsem se a po mnoha letech shlédl pohádku, kvůli které se nejen zde strhla bouře protestů. Úplná klasika to asi není, ale všechna klasická témata už byla asi vyčerpána a doba si žádá "akční" příběhy. Nudný příběh mi možná trochu oživil přednes pana Donutila, který se mi naopak líbil a jeho odměna za práci umělce mne nepohoršila. Snažím si představit reakci společností, kde normálně vedle sebe žijí lidé různých barev pleti na celé zeměkouli. Asi by ty naše rasové puristy vůbec nepochopili. Nemohu si pamatovat smíšená manželství, nebo jen otcovství, které souvisely s černochy z USArmy, kteří osvobodili v roce 1945 západní Čechy. Ale, dobře si pamatuji snědé děti, které se rodily párům, kdy jeden z něho byl třeba student z černé Afriky. V posledních letech snad nikdo nemohl přehlédnout domácí rasové míšence související s Vietnamem. I v řadách našich umělců a celebrit je poměrně dost míšenců a až tak velké odmítání jejich umění, jen proto, že mají trochu jinou pleť, neregistruji.
Tolik můj názor. Je zbytečné mne za něj kamenovat, nezměním jej. Proto také nechápu tu hysterii na téma "Politika na Déčku".