Krádež by to byla, kdyby se jednalo o placený kanál.Polepši se, Štefane.
Krádež to je... Napíšem článok, ktorý BEZPLATNE zverejním na konkrétnom webe. Web má v záhlaví reklamy, ľudia ten článok čítajú a súčasne sa im zobrazujú reklamy. Obsah je pre čitateľov BEZPLATNÝ. Príde iný "expert", pozrie si že článok má sledovanosť, surovo ho skopíruje a zverejní na svojom webe... Niektorí experti dokonca bez toho, aby uviedli AUTORA. Je to krádež?
V zmysel autorského zákona ÁNO, pretože k dielu aj napriek tomu, že som ho zverejnil ZADARMO mám stále autorské práva. Nevzdal som sa ich nikdy, takže každé ďalšie zverejnenie podlieha môjmu súhlasu. Divil by si sa koľko webových stránok sme už takto pozastavili (a niektoré dokonca aj zanikli, pretože iný ako takto kradnutý obsah nemali), pretože ich autori si nedokázali dohodnúť právo publikovať normálne BEZPLATNÝ článok na svojom webe. Pritom stačilo jeden email autorovi....
TV4YOU robí presne to isté.... Zákon hovorí jasne - bez súhlasu majiteľa autorských práv nie je ďalšie rozširovanie možné. A je jedno, či ide o platený, alebo neplatený obsah. Jedinou výnimkou sú voľné diela - lenže na to, aby sa dielo stalo voľným musia byť splnené určité pravidlá, čo TV vysielanie staníc, ktoré TV4YOU streamuje NESPĹŇA.