To tam jistě je, ale kvalita převodu je jedna věc a jeho stabilita věc druhá. V dobré recenzi si každý najde, co se mu zrovna hodí. Já jsem si tam vybral toto:
Samsung 50‘
V podstatě se ale na něj po většinu času nedalo dívat, protože jen prosté otočení hlavy rozmázlo tvář. Podobné artefakty byly pozorovatelné i u televizního vysílání a v tomto ohledu se situace nijak neliší od ostatních Ultra HD televizorů.
Panasonic 40‘
V každém případě očekávejte parádní převod z nízkého rozlišení i když výpadky opět tu a tam budou, jak je ostatně zvykem u všech UHD modelů (alespoň u všech, které jsem měl kdy k dispozici).
Panasonic 55‘
Jinak se výsledný obraz chová stejně, jako u ostatních 4K televizorů. Někdy se zcela rozjede, a to i ve studiových záběrech například v Televizních novinách či Událostech na ČT, jindy ale stačí přepnutí kamery a záběr zblízka, a výsledek je pomalu excelentní. Ultra HD jednak nikomu nic neodpustí a jednak technologie zatím nedokáže zamezit občasným zobrazovacím výkyvům.A nedokáže to u žádné značky!
Mě se stále nedaří zjistit, jak často se tyto problémy vyskytují a jak dlouho trvají. Pokud to dvakrát denně na vteřinu kostkne, tak nad tím mávnu rukou, ale pokud to dělá 5x do hodiny, tak na to kašlu a koupím zatím Full HD. Asi mi nezbude nic jiného než průzkum bojem.
Dnes jsem přesvědčil hodného prodavače, aby odpojil prezentace a zapojil anténu a děs, sekalo se to každých 5 vteřin. Nevím, jestli to bylo zdrojovým signálem nebo kusová závada, ale Full HD na jiné TV jelo stabilně.