Autor Téma: Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač  (Přečteno 117419 krát)

dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #15 kdy: 07. 10. 2014, 15:56:58 »
Samozřejmě ,že jde Kaon připojit k druhému sat.přijímači(LNB out),mám to tak a využívám motor k natáčení na Thor.
Vše funguje. :o
Vy jste pro samou kritiku mojí osoby úplně zapomněli, že celé téma se týká přijímače VU+ DUO. A ten to rozhodně neumí, stejně jako spousta dalších.

"The original Duo does not have an LNB-out, only has 2 x LNB-in."
http://forums.digitalspy.co.uk/showthread.php?t=1946416
« Poslední změna: 07. 10. 2014, 16:08:47 od dubailove.forum »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #16 kdy: 08. 10. 2014, 07:25:42 »
Problém je v tom, že některé přijímače nemají ve stavu STAND-BY průchozí LNB OUT. Například Vantage. Je to kvůli spotřebě energie, která by měla být ve STAND-BY co nejmenší. Takže potom platí to omezení, které jsem zmiňoval.


Potom mi akosi uniká ZMYSEL toho, prečo tam ten konektor vôbec majú....
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #17 kdy: 08. 10. 2014, 07:36:27 »
On vůbec smysl toho konektoru je dneska dost pochybný, protože vznik byl v době, kdy se předpokládalo připojení analogového přijímače za ten digitální. Což je ale dneska samozřejmě pasé.


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #18 kdy: 08. 10. 2014, 07:38:16 »
Protože přijímače Vantage už jsou konstrukčně starší. A potom se objevila nějaká směrnice EU, že spotřeba ve stand-by nesmí překročit určitou mez. Takže ta funkce LNB OUT byla odpojena. Přijímače s dvěma tunery tuhle funkci nemívají vůbec. A další přijímače jí zvládají jenom s problémy. To se týká například nového VU+ DUO2.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #19 kdy: 08. 10. 2014, 08:06:57 »
Potom mi akosi uniká ZMYSEL toho, prečo tam ten konektor vôbec majú....

Protože STB je koncipován jako průchozí zařízení, ne jako koncové, např. televize.

A průchozí zařízení musí vždy mít vlastnost, že je součástí nerozebiratelné instalace. Ať už kvůli sdílenému vlastnictví nebo technické náročnosti instalace, třeba i zřetězení. Ač to vzniklo historicky, přetrvává to a stále jsou to jen vlaštovky, které u satelitního STB tento princip porušují. Jiná věc je, že vývoj a jiné předpisy stále více LNB OUT nějak omezují a možná, že časem vymizí úplně. Ale jsem rád, že to ještě nenastalo a snad brzo ani nenastane.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #20 kdy: 08. 10. 2014, 08:47:05 »
STB je koncipován jako průchozí pouze u pozemních a kabelových verzí, a to z důvodu dále průchozího signálu do TV. U satelitních modelů to někteří výrobci, např. TechniSat, nikdy nepoužívali (a nikomu to mimochodem nechybělo).


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #21 kdy: 08. 10. 2014, 12:49:12 »
Však jsem soudruhům v Technisatu říkal už před lety, že to nedělají dobře s tou sirkou..., že dělají ze STB koncové zařízení. A přestože se ti zdá, že to "nikomu nechybí", stále čísla z českého trhu říkají něco jiného. Holt, jméno není všechno, bez ohledu na nafoukanost toho, kdo jej nosí.


Lvana2

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #22 kdy: 08. 10. 2014, 13:48:52 »
Dost dobře nechápu, jak se někdo, kdo se zde označuje jako Profík a zároveň redaktor, může vážně ptát na takovou triviální věc, jejíž řešení a možná odpověď je velmi jednoznačná a tristní.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #23 kdy: 08. 10. 2014, 15:51:58 »
Však jsem soudruhům v Technisatu říkal už před lety, že to nedělají dobře s tou sirkou..., že dělají ze STB koncové zařízení. A přestože se ti zdá, že to "nikomu nechybí", stále čísla z českého trhu říkají něco jiného. Holt, jméno není všechno, bez ohledu na nafoukanost toho, kdo jej nosí.
Popravdě řečeno, tak k čemu ten průchozí signál je? Analogový satelit je minulostí a jiný důvod není. A kdo to potřebuje z nějakého extra důvodu mít na jednom kabelu, tak může použít rozbočovač, který je výhodný už v tom, že signál neprochází žádným přijímačem.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #24 kdy: 08. 10. 2014, 16:21:23 »
Vezmu to z druhé strany.
Když jsem vlastníkem montáže, svodů, přijímače a mám 1 televizi, popř. mám i jisté dovednosti a vše funguje bez sebemenší poruchy, výstup nepotřebuji. Pokud některá z těch podmínek neplatí, výstup je užitečný. A v některých případech i nezbytný. Já jsem rád, že i nadále je běžný. Potřebuji jej.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #25 kdy: 08. 10. 2014, 16:28:26 »
Příliš tvému vysvětlení nerozumím, protože pokud něco náhodou nefunguje, tak to stejně odpojím a nepoužívám, tj. jakoby to v tom řetězci vůbec nebylo a nemusím tudíž ani řešit nějaký výstup. Smyslem toho LOOP - a už jsem to psal - bylo pouze připojení analogového sat. přijímače, a proto to i výrobci kdysi do digitálních receiverů dávali. Pak to ztratilo smysl a zřejmě z nostalgie to u některých modelů přetrvává dodneška. Ale ono je to celkem fuk, já to nepotřebuji, ty ano a každý zůstaneme na svém názoru, jde o houby :)