Autor Téma: Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač  (Přečteno 118779 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Redakce DigiZone.cz dostala po několika letech konečně možnost přijímat satelitní službu Digi TV díky certifikovanému boxu Kaon (včetně HD programů). Osobně to považuji za zázrak. Vzhledem k tomu, že již satelitní přijímač vlastním, chtěl jsem se zeptat, zdali je ho možné před STB Kaon předřadit. Zjednodušeně řečeno, zdali je možné používat vlastní box VU+ Duo a za ten pomocí smyčky připojit oficiální box Kaon od Digi TV. Ptám se proto, že mám pouze jednu parabolu s motorem a konvertorem sice s dvěma výstupy, ovšem nehodlám kvůli tomu ze střechy svést další koax, který by měl určitě minimálně 20 metrů.

Oficiální box před modulem preferuji proto, že přijímač provádí změny ze strany operátora, o což mi jde především
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #1 kdy: 06. 10. 2014, 13:02:39 »
Na google.cz je o tom diskutuje a jeden uživatel píše, že to tak má. Je s podivem, jak vůbec dnes může někdo takto "ořezaný" přijímač dodat koncovým uživatelům.
Jiná možnost je asi použít toto:
www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=25&id=143
ale to jen odhaduju, nikdy jsem to nepoužil a i ten jejich starý humax, co jsem kdysi měl a umožňoval posíláníní diseqc příkazů.


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #2 kdy: 06. 10. 2014, 15:51:17 »
Podle mě to nebude fungovat, protože ten DIGI šmejd bude zřejmě pořád na příjmu. To znamená i ve stand-by. Jedině ho vytahovat ze zásuvky :)


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #3 kdy: 06. 10. 2014, 16:44:34 »
Pokiaľ viem, tak by tomu nič nemalo brániť - ak je LNB OUT (LOOP) na prvom prijímači plne funkčný, tak stačí aby zostal nastavený na pozíciu 1°W a potom v režime Stand By. Informácie na KAON by v takomto prípade mali prechádzať bez problémov.

To čo je KAON na príjme, alebo nie, nehrá v prípade že je zapojený ako DRUHÝ prijímač úlohu - pokiaľ bude prvý prijímač na inej družici, tak proste bude bez signálu... A to je pri mnohých inštaláciách pri každom hustejšom daždi bez toho, aby mu to vadilo.
« Poslední změna: 06. 10. 2014, 21:52:09 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #4 kdy: 06. 10. 2014, 16:53:22 »
To je nesmysl. Pokud jsou oba přijímače na příjmu, tak oba posílají proud do konvertoru. A to nemůže fungovat. Jeden musí být vždycky vypnutý. Bezpodmínečně.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #5 kdy: 06. 10. 2014, 21:46:18 »
A skúšali ste to v praxi???? Pochybujem. Ak sú oba prijímače zapnuté, tak na druhom prijímači idú iba programy s rovnakou polarizáciou ako je prijímaný program na prvom prijímači (teda ak pozeráte na prvom niečo s V polarizáciou, tak na druhom prijímači idú len programy s V polarizáciou a naopak)... Cez LOOP OUT neprejde riadiaci signál z druhého prijímača na LNB, ak je zapnutý prvý prijímač. Riadiaci signál z druhého prejde do LNB až vtedy, keď je prvý prijímač vypnutý (stačí stand by). Pochybujem že sa za tie 3 roky čo som to mal takto naposledy zapojené niečo na normách zmenilo.
« Poslední změna: 06. 10. 2014, 21:49:34 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #6 kdy: 07. 10. 2014, 04:20:27 »
Nejedná se jenom o polarizaci, ale taky o pásmo (vyšší, nižší). Takže v praxi přijímáš pouze jednu čtvrtinu celého spektra.
Já jsem si neuvědomil, že DIGI TV si každý pořizuje kvůli čtyřem programům. Takže technicky neplatí 260,- měsíčně za čtyřicet programů, ale spíš za čtyři programy. Což není zase taková cenová bomba.


Maxo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 45
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #7 kdy: 07. 10. 2014, 09:02:55 »
Nejedná se jenom o polarizaci, ale taky o pásmo (vyšší, nižší). Takže v praxi přijímáš pouze jednu čtvrtinu celého spektra.
Já jsem si neuvědomil, že DIGI TV si každý pořizuje kvůli čtyřem programům. Takže technicky neplatí 260,- měsíčně za čtyřicet programů, ale spíš za čtyři programy. Což není zase taková cenová bomba.

Dotaz - o jakých čtyřiceti programech tu je vlastně řeč? :-)


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #8 kdy: 07. 10. 2014, 09:20:06 »
Hádej. Nejspíš se bude jednat o nabídku DIGI.


Maxo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 45
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #9 kdy: 07. 10. 2014, 09:38:57 »
Hádej. Nejspíš se bude jednat o nabídku DIGI.

Tak v tom případě se o Digi určitě nejedná, protože aktuální nabídka čítá něco málo přes 70 programů ..


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #10 kdy: 07. 10. 2014, 09:43:08 »
To určitě. Do toho zřejmě počítáš nejenom FTA stanice, ale dokonce i rádia :D


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #11 kdy: 07. 10. 2014, 13:37:21 »
Zasa to tak nepreháňajte.....  Buď pozerám TV cez prvý prijímač a vtedy je absolútne jedno, čo ide na KAON (ten je v Stand By a jeho impulzy sú prvým prijímačom blokované), alebo pozerám na Digi a v tom prípade je v Stand By prvý prijímač. V takomto prípade NEEXISTUJE pre príjem Digi ŽIADNE obmedzenie...
Myslím že autor vlákna potrebuje toto zapojenie LEN NA TESTY - a ak bude prijímať Digi, tak nebude používať svoj hlavný prijímač.

Ak by išlo o normálne použitie takto zapojených STB pre viac TV prijímačov, alebo pre nahrávanie a súčasné pozeranie, tak áno, máte pravdu  - tieto obmedzenia možnosti služby absolútne degradujú.
« Poslední změna: 07. 10. 2014, 13:43:18 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #12 kdy: 07. 10. 2014, 13:59:51 »
Problém je v tom, že některé přijímače nemají ve stavu STAND-BY průchozí LNB OUT. Například Vantage. Je to kvůli spotřebě energie, která by měla být ve STAND-BY co nejmenší. Takže potom platí to omezení, které jsem zmiňoval.


Lumír Nový

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #13 kdy: 07. 10. 2014, 14:03:20 »
Samozřejmě ,že jde Kaon připojit k druhému sat.přijímači(LNB out),mám to tak a využívám motor k natáčení na Thor.
Vše funguje. :o


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Je možné Kaon od Digi TV zapojit za vlastní přijímač
« Odpověď #14 kdy: 07. 10. 2014, 14:53:11 »
Tak potvrzeno, odkaz který jsem zde dal včera na generátor diseqc dle uživatele WWWendy z webu Parabola funguje.
Bohužel se to pokoukání některým uživatelům DiGi.tv prodraží, ale pro někoho určitě lepší řešení, než "kupení" přijímačů dohromady.
http://www.altronik.cz/emp-centauri-g1-1-pcnman-1
« Poslední změna: 07. 10. 2014, 14:55:11 od Fox_Mulder »