Autor Téma: M1 Europe v nabídce Digi TV  (Přečteno 86382 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
M1 Europe v nabídce Digi TV
« kdy: 17. 06. 2014, 09:26:32 »
Včera jsem při prolaďování boxu našel v nabídce Digi TV stanice M1 Europe, tedy první okruh maďarské veřejnoprávní televize ve verzi pro Evropu. Na satelitní pozici 9 stupňů východně je stanice (spolu s M2 Europe) nekódovaná, ale v nabídce Digi TV je v kódu. Vzhledem k tomu, že je to verze mezinárodní, chtěl jsem se zeptat, jestli se náhodou neobjevila i v české, případně slovenské nabídce. Bohužel nemám oficiální Digi box.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tele cirkus

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #1 kdy: 17. 06. 2014, 09:34:44 »
V Digi je M1 od začiatkov ako vstúpila na trh a je v extra balíku, spolu s M2, Duna a Duna World. Na 9°E je preto tá verzia označená ako Europe lebo tam niektoré programy sú kódované kvôli vysielacím právam.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #2 kdy: 17. 06. 2014, 09:39:33 »
Právě by mě zajímalo, co s tím sledujou. Ta verze "Europe" se tam objevila včera nově.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


tele cirkus

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #3 kdy: 17. 06. 2014, 09:43:18 »
Pozriem večer či sú dostupné priame prenosy z MS vo futbale v Brazílii, freeSAT totižto olympiádu zo Soči na české a slovenské karty blokoval, či to nezaradili kvôli tomu.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 617
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #4 kdy: 17. 06. 2014, 09:44:45 »
Ve skylinku sou skoro všecky maďaři. Ale na těch 9E vysílá Hello HD či jak se menuje ten maďarskej operátor, a tam je mají v HD, Digi tam není, ty sou na 1W, a doufam že krachnou protože ta kvalita je strašná, a nikdo si s nima ostudu delat nebude. Upc ještě bude nejakou dobu, ale spíš do doby než odpojej i zbylí hdčka. Proto na maďary nej Hello HD.

http://www.lyngsat.com/packages/hello.html
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #5 kdy: 17. 06. 2014, 09:46:41 »
Teď se to jmenuje AustriaSat Magyország (nebo tak nějak), pže to koupila M7.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 617
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #6 kdy: 17. 06. 2014, 09:53:44 »
Teď se to jmenuje AustriaSat Magyország (nebo tak nějak), pže to koupila M7.

Tady screen že tam v HD sou.

http://www.imagehosting.cz/images/hellohdm2.jpg

Dokonce mi to detekovalo HBBTV a funguje, a vim že to koupil skylink tak jako německej kabel kiosk. I ty "europe" verze tam sou v HD.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #7 kdy: 17. 06. 2014, 10:04:40 »
Právě by mě zajímalo, co s tím sledujou. Ta verze "Europe" se tam objevila včera nově.

Sledujú asi to isté, čo už realizovali napr. vo freesate počas ZOH zo Soči, keď sa na 1°W tiež objavila  verzia M1 Europe - Viď http://www.satelitnatv.sk/2014/02/freesat-bude-pocas-zoh-v-soci-blokovat-madarske-stanice/ 
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #8 kdy: 17. 06. 2014, 10:10:52 »
Ve skylinku sou skoro všecky maďaři. Ale na těch 9E vysílá Hello HD či jak se menuje ten maďarskej operátor, a tam je mají v HD, Digi tam není, ty sou na 1W, a doufam že krachnou protože ta kvalita je strašná, a nikdo si s nima ostudu delat nebude. Upc ještě bude nejakou dobu, ale spíš do doby než odpojej i zbylí hdčka. Proto na maďary nej Hello HD.

http://www.lyngsat.com/packages/hello.html


Čo keby ste si naladili 1°W, frekvenciu 11823 H, alebo 11843 V? Na oboch frekvenciách ide M1 v HD - raz v rámci Digi a druhýkrát v rámci UPC.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 617
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #9 kdy: 17. 06. 2014, 10:45:33 »
Ve skylinku sou skoro všecky maďaři. Ale na těch 9E vysílá Hello HD či jak se menuje ten maďarskej operátor, a tam je mají v HD, Digi tam není, ty sou na 1W, a doufam že krachnou protože ta kvalita je strašná, a nikdo si s nima ostudu delat nebude. Upc ještě bude nejakou dobu, ale spíš do doby než odpojej i zbylí hdčka. Proto na maďary nej Hello HD.

http://www.lyngsat.com/packages/hello.html


Čo keby ste si naladili 1°W, frekvenciu 11823 H, alebo 11843 V? Na oboch frekvenciách ide M1 v HD - raz v rámci Digi a druhýkrát v rámci UPC.

Na 9E vysílaj všecky "europe" verze v FTA a v HD! a s AC3 zvukem, pochybuju že je to takto i na te 1W. To "digi" asik znamena špatná kvalita a "upc" sou u mě odpojovači hdček, ale potom se podívam co tam vůbec je. Ale není nad kvalitu na 9E.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


jackino

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #10 kdy: 17. 06. 2014, 18:26:08 »
Takže na 9e jsou maďaři s příznakem kodu,ale jedou FTA vyjma některých pořadů které kodují MS ve fotbalu,F1,některé filmy,ale kvalita na HDčkových programech je dobrá 8)
Dvb-s//13°+19.2°+23.5°+42°
Dvb-t// Cze+Svk+Aut


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 617
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:M1 Europe v nabídce Digi TV
« Odpověď #11 kdy: 19. 06. 2014, 14:38:34 »
Takže na 9e jsou maďaři s příznakem kodu,ale jedou FTA vyjma některých pořadů které kodují MS ve fotbalu,F1,některé filmy,ale kvalita na HDčkových programech je dobrá 8)

Ano, kvalita je na 9E, na 1W je to horší, aspoň mi to tak přijde, navíc na 9 E je to nafurt v  HD a FTA, je to jako ivysilani, kde ksyž nemaj vysilaci prava tak tam je tabulka že je nemaj, u těch fta HD europe verzí na 9E je to taky, když nemaji prava tak tam je tabulka že nemaj prava pro fta, ale HHTV tam funguje taky, aspoň mě šlo.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.