Došlo na nejhorší, 2leté "prázdniny" za včasné pořízení karty Výměna je pryč
a pan Gli$ník se hlásí o svůj klamavou reklamou získaný obulus za
SERPO. Budiž, nechme už být okolnosti jak k tomu došlo. Zkousnul jsem už povinnost platit
SERPO, ale při dotazu zda dostanu daňový doklad, přišla obratem odpověď, že M7 mi poskytne jenom jakési potvrzení o přijetí platby. Mám tuhle kartu na živnost (prodávám a opravuju sat. přijímače, nikdo po mě nemůže chtít, abych si na testování nosil svoji soukromou kartu, soukromě ji nepotřebuju) a jsem i plátce DPH, takže považuju za logické zahrnout si
SERPO do výdajů i odpočtu DPH.
Na stránkách SkyLinku je uvedeno, že všechny ceny jsou včetně DPH, takže já, jakožto registrovaný plátce DPH bych měl mít v rámci EU nárok na uhrazení ceny bez DPH (pokud plátce DPH nakupuje od jiného plátce v rámci EU, DPH se neúčtuje ani nevrací, základ daně v režimu dovozu se jen eviduje v daňovém přiznání).
Pokud vím,
každá evropská, tedy i lucemburská firma má povinnost vystavit na požádání daňový doklad (komukoli, i neplátci DPH)
a musí umožnit odpočet DPH v režimu exportu registrovaným plátcům DPH v rámci EU. Jaké další podvody bude krucinál muset M7 ještě provést, aby se jejími svinskými praktikami (evidentně už za hranou šedé ekonomiky) konečně začaly zabývat evropské a lucemburské kontrolní orgány (když už ne české), pokud ne rovnou orgány činné v trestním řízení!
Abych ale jen nenadával, mám dotaz:
Pokud máte kartu na firmu, jak to účtujete a podařilo se vám z M7 dostat fakturu na cenu bez DPH? Nebo si fakt nosíte "do práce" na testování receiverů svoji vlastní, soukromou kartu? Díky.