reklama

Autor Téma: Vysílač AM u Prahy  (Přečteno 21301 krát)

Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #15 kdy: 01. 12. 2013, 22:13:56 »
Hmm, stejnak je to už jedno, protože Radiožurnál na DV končí a myslím, že s RKS Topolná je tím pádem ámen.  :'(
Až je odstřelí, tak odkudpak budou blázni na paraglaidech skákat?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #16 kdy: 01. 12. 2013, 22:48:07 »
Já to zrovna na DV poslouchám na Tesla Dominu 2832AB . On to AM ruší PC.
DV jsou AM


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #17 kdy: 01. 12. 2013, 23:10:29 »
Stejně je na tom divné to, že vysílač pro střední vlny je vysoký 355m, a vysílač pro dlouhé vlny "jen" 270m.
Anténa na Topolné vypadá na klasický zářič lambda/4.
Ale není ;) Je to ARPO. Rukáv, nesouměrný dipol, napájený středovým souosým vedením.


J T

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 83
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #18 kdy: 02. 12. 2013, 00:01:43 »
Mám dojem, že Topolnou z finančních důvodů na konci roku definitivně vypnou. U Liblic se mi podařilo zajet s autem pod přívodní drátový koaxiál u ohrady se stožáry, že si tam dám pauzu, na autorádiu jsem chytil FM stanice snad z celé ČR od Aše po Bruntál a Brno. Stačilo poodjet na příjezdovou panelovku a bylo po příjmu.


david251

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #19 kdy: 02. 12. 2013, 08:06:28 »
No jo,technický pokrok a úspora nákladů má přednost.
Těžko říct jestli jinej ředitel ČRo by to taky vypnul tu Topolnou
JInak tady něco o vysílači Liblice
http://www.prostor-ad.cz/pruvodce/pvychod/cbrod/vysilac.htm

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 175
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #20 kdy: 12. 01. 2014, 11:46:45 »
Dnes před 10:00 byla ČT24 přímá reportáž z vysilače Topolná, který se má vybrzy vypnout. Technik ČRa nebyl moc sdílný, ale pěkné záběry. 
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #21 kdy: 12. 01. 2014, 12:23:00 »
Dnes před 10:00 byla ČT24 přímá reportáž z vysilače Topolná, který se má vybrzy vypnout. Technik ČRa nebyl moc sdílný, ale pěkné záběry.
Díky za tip, alespoň jsem se předtím podíval i na Profil s Evou Josefíkovou, kterou jsem doposud neznal. Sympatická slečna. :)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #22 kdy: 13. 01. 2014, 07:19:01 »
No jo,technický pokrok a úspora nákladů má přednost.
Těžko říct jestli jinej ředitel ČRo by to taky vypnul tu Topolnou
JInak tady něco o vysílači Liblice
http://www.prostor-ad.cz/pruvodce/pvychod/cbrod/vysilac.htm

 
Technicky pokrok by byl, kdyz by zacali z Topolne vysilat v SimulCastu AMSS/DRM.
Pricemz v DRM by vysilali v parametric stereo jako u T-DABu+, tedy MPEG4-AAC+v2.
A mohl klidne vysilat dal.
Takhle o kmitocet i vysilac budou mit zajem zahranicni hoste, treba Cinskej rozhlas v EU jazycich.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


J T

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 83
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #23 kdy: 13. 01. 2014, 12:13:34 »
Tak je to jasné, Topolná do konce února 2014 a pak prý asi interní technologie do muzea (projeví-li někdo zájem), zbytek do šrotu. Škoda, při dovolených ve Středomoří tak mám smůlu, věšina aut z půjčoven měla autorádio i s DV.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #24 kdy: 13. 02. 2014, 16:56:23 »
Topolná na 90 procent nekončí !  8)


Dj.Energy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #25 kdy: 13. 02. 2014, 17:53:42 »
Topolná na 90 procent nekončí !  8)
To je nějaká oficiální informace nebo prostá úvaha?
Já bych byl samozřejmě rád kdyby se na Topolné vysílalo do zahraničí česky i nadále.


jarynek55

  • Host
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #26 kdy: 13. 02. 2014, 19:32:20 »
Řekl to dnes v pořadu Host Radiožurnálu ředitel Českého rozhlasu Duhan


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač AM u Prahy
« Odpověď #27 kdy: 13. 02. 2014, 20:52:43 »


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil


david251

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Vysílače Topolná, Praha Liblice
« Odpověď #29 kdy: 07. 03. 2014, 08:21:31 »
Já nechápu,proč Topolná už vysílá s výkonem 50kW a vysílač Praha Liblice vysílá veselá dál s výkonem 750kW. Přitom je silnější.
Viz.dle stránek ČRo
http://projekty.rozhlas.cz/vysilace2/?stanice=2
http://projekty.rozhlas.cz/vysilace2/?stanice=1


 

reklama