Může mi prosím někdo z "protestujících" vysvětlit, co je přesně "sprosté" na zavedení placeného exkluzivního obsahu a obsahu hlavně pro profesionály z oboru, a proč by někdo kvůli tomu měl na web přestat úplně chodit, když běžný informační servis, články, fórum atd. nadále zůstávají stejně jako dříve neplacené?
On vás snad někdo nutí ty placené články číst a nutí vás za to platit, že vás to rozpaluje doběla a podobně? Je to jednoduché - 1) nezajímá mne to, nepotřebuji to číst, tak nezaplatím
2) zajímá mne to, ale platit nechci, tak si zkusím informaci sehnat z jiných zdrojů, a pokud není a je exkluzivně tady, tak mám holt smůlu
3) zajímá mne to, chci si to přečíst zde a zaplatím si
To je prostě svoboda konání.
Polemika o výši těch cen je ale logická, i mě to přijde dost nadsazené a nemyslím si, že s touto cenovou politikou bude předplatitelů a čtenářů placeného obsahu mnoho, ale absolutně nerozumím těm výkřikům o nehoráznostech, sprostotě a podobně.
Digizone je komerční web, který musí z něčeho žít, žádný obsah není zadarmo! Část obsahu se zaplatí z inzerce, ale je i takový obsah, který je natolik exkluzivní a jeho zpracování a jeho zdroje něco stojí, a pak je logické, že se za takový obsah může platit.