Autor Téma: Astra 19,2 problém  (Přečteno 22952 krát)

bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Astra 19,2 problém
« kdy: 06. 09. 2013, 14:26:31 »
Ahoj
mám problém s naladěním Astry 19,2E
Některé tranpordéry mi to nenajde,jen část
Poraďte prosím

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #1 kdy: 06. 09. 2013, 14:45:20 »
Což takhle udat více podrobností ?
Jste si jist, že máte správně nastavenou parabolu ?
Když začínáte a děláte to podle "teploměrů" v přijímači, nutno zadat manuální ladění konkrétního TP (který se na 19,2E skutečně vyskytuje). Teprve po získání maxima možného lze spustit scan celé družice...


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #2 kdy: 06. 09. 2013, 14:49:54 »
asi ano
nemám čím to změřit
ale de o to že najde jen některé programy a jine nenajde vůbec
je to špatně nastaveno??nebo co?
Používám monoblok
« Poslední změna: 06. 09. 2013, 14:51:48 od bajerek »


Stanley 1440

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 18
    • Zobrazit profil
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #3 kdy: 06. 09. 2013, 16:34:06 »
To se mi kdysi také stalo ohledně některých rakouských programů na Astře. Automatika ladila pořád dokola jen některé kmitočty. Zkuste tam zadat v nastavení hodnoty programu, který chcete chytat ručně a mohlo by to jít  ;).


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #4 kdy: 06. 09. 2013, 16:54:43 »
poraďte prosím jak

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #5 kdy: 06. 09. 2013, 18:42:32 »
No a ten monoblok je na 23°+19°E? Astru 23°E chytáš normálně? Kdo to nastavoval? Co je ve středu Astra 23° nebo 19°E? Jaký máš přijímač? Jak nastavený diseqc? Doteď to fungovalo normálně? Co se měnilo z komponentů?
Honda Enduro Team


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #6 kdy: 06. 09. 2013, 19:02:31 »
No a ten monoblok je na 23°+19°E? Astru 23°E chytáš normálně? Kdo to nastavoval? Co je ve středu Astra 23° nebo 19°E? Jaký máš přijímač? Jak nastavený diseqc? Doteď to fungovalo normálně? Co se měnilo z komponentů?
monoblok je na 19.2 + 23.5E.
23,5 normál 2/2
19,5 jen něco 1/2
která pozice je ve středu to nevím
Amiko ssd560


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #7 kdy: 07. 09. 2013, 06:44:45 »
Ahoj
mám problém s naladěním Astry 19,2E
Některé tranpordéry mi to nenajde,jen část
Poraďte prosím
A které to nenajde? A podle čeho to poznáte? Na Astře 23,5° je také několik "německých" stanic a tak nemusíte z Astry 19,2° přijímat vůbec nic! Nastavte si parametry pro nějakou stanici, která je JEN na Astře 19,2°, (například Pro Sieben (Germany) 12,545/H  22000   5/6), k tomu odpovídající nastavení DISEqC a otáčením paraboly tu stanici najděte! Teprve poté spusťte automatické vyhledávání! Pokud to budete dělat podle "teploměrů v příjímači", tak je nutné vidět od paraboly na přijímač!


Stanley 1440

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 18
    • Zobrazit profil
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #8 kdy: 07. 09. 2013, 10:48:13 »
Ptal jste se, jak to nastavit. Teď to tady Tondach popisuje. V tabulce transpoderů, se vám zobrazí jen některé. Dejte tam ručně přesně to, co Tondach udává v té závorce, ovšem pro požadovanou stanici. Pak se načtou i další stanice z požadovaného transpoderu. Také dále záleží, na které družice máte výhled. To můžete například chtít na jeden talíř chytat kombinaci 19.2 a 23 5 E Astra, ale nepůjde to, pokud je talíř souběžně s domem a druhá družice je už zakryta. Je na to i prográmek.


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #9 kdy: 07. 09. 2013, 11:32:26 »
Ptal jste se, jak to nastavit. Teď to tady Tondach popisuje. V tabulce transpoderů, se vám zobrazí jen některé. Dejte tam ručně přesně to, co Tondach udává v té závorce, ovšem pro požadovanou stanici. Pak se načtou i další stanice z požadovaného transpoderu. Také dále záleží, na které družice máte výhled. To můžete například chtít na jeden talíř chytat kombinaci 19.2 a 23 5 E Astra, ale nepůjde to, pokud je talíř souběžně s domem a druhá družice je už zakryta. Je na to i prográmek.

Problém je vtom,že zachytím jen pozici 23,5E a 19,2E ani ťuk,nebo jen na pár kmitočtech(ke smůle ty co nechci).
Výhled ideal(nic to nestíní-je to na komíně),přepínání konvertoru nastsveno OK.
Je to na h... ,
asi bude mi to muset nastavit firma.


Jan Pavlis

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 510
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #10 kdy: 07. 09. 2013, 11:48:40 »
Já to mám zase obráceně . Na fergusonu 100 naladím vše,ale na Mascomu nenajdu televizi 23,5. Radiové stanice naskočí/country radio/,televizní ani za boha.Ale to mi zas tak nevadí,vadí mi spíš to ,že zdf jde na fergasonu v pohodě,ale ARD ukazuje zakodovano.V seznamu na serveru parabola je ještě jedna pozice,tam to naskočí, ale obraz se trhá/nakostičkuje/.Signál je ok.,raf obě rafičky jsou skoro na 100%.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #11 kdy: 07. 09. 2013, 12:48:24 »
Ptal jste se, jak to nastavit. Teď to tady Tondach popisuje. V tabulce transpoderů, se vám zobrazí jen některé. Dejte tam ručně přesně to, co Tondach udává v té závorce, ovšem pro požadovanou stanici. Pak se načtou i další stanice z požadovaného transpoderu. Také dále záleží, na které družice máte výhled. To můžete například chtít na jeden talíř chytat kombinaci 19.2 a 23 5 E Astra, ale nepůjde to, pokud je talíř souběžně s domem a druhá družice je už zakryta. Je na to i prográmek.

Problém je vtom,že zachytím jen pozici 23,5E a 19,2E ani ťuk,nebo jen na pár kmitočtech(ke smůle ty co nechci).
Výhled ideal(nic to nestíní-je to na komíně),přepínání konvertoru nastsveno OK.
Je to na h... ,
asi bude mi to muset nastavit firma.

Zkusil jste ty transpondéry, které chcete a  nenajde vám je to nastavit manuálně? Mohlo by se stát, že je z nějakých důvodů nemáte přednastaveny v přijímači! Jestli je ovšem v přijímači máte a přesto se nenajdou, tak pravděpodobně není dobře nasměrovaná parabola, nebo DISEqC!


opravdu je problém napsat pár názvů stanic, které vám to najde? Pořád si myslím, že problém je v DISEqC nastavení, nebo není dobře nasměrovaná parabola! Za normálních okolností není možné, aby se ze satelitu naladilo jenom něco (pokud je to v přijímači přednastaveno)!
« Poslední změna: 07. 09. 2013, 15:20:45 od amatér Tondach »


Stanley 1440

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 18
    • Zobrazit profil
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #12 kdy: 07. 09. 2013, 20:14:21 »
Já měl u sebe dva rozdílné problémy a každý někdy jindy. V prvním případě jsem tuším chtěl naladit rakouský regionální program pro Vídeň, nebo ten hudební program, co propaguje Volkslied a cestopisy na DVD, na Astře 19.2 E, ale ten transpoder nebyl v předvolbě. Sice to stálo trochu přemýšlení, jak to tam dát růčo, ale pak se mi podařilo zadat ručně frekvenci i s polarizací atd. a naskočily asi čtyři další rakouské programy.
Jindy tu byla snaha pomocí monobloku ( dvoj)  pro zrcadlo Masgenu chytat 19.2 a 23.5 E . Nešlo to. Pak jsem si vzpoměl, že to nemůže jít, když mám 19.2 E pozici těsně podle domu na západní straně. To by muselo být ovšem na východní straně, pak by to šlo.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #13 kdy: 07. 09. 2013, 23:30:51 »
Napiš přístroj, na aligátoru nastavuji 19.2 ze čtyřech pozic,pro celou pozici je Astra/ku/,pokud zadám jinou Astra/1/,naladím jen část tp,mrkni do menu ! 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 19,2 problém
« Odpověď #14 kdy: 07. 09. 2013, 23:50:45 »
Napiš přístroj, na aligátoru nastavuji 19.2 ze čtyřech pozic,pro celou pozici je Astra/ku/,pokud zadám jinou Astra/1/,naladím jen část tp,mrkni do menu ! 8)

amiko ssd 560