Protože skončila výroba antén Schwaiger, také jsem řešil, jaké antény budu dále odebírat. Potřeboval jsem samozřejmě nějaké, které mají slušné vlastnosti, něco to vydrží a hlavně je u nich příznivá cena. Hned jsem vyloučil "colorky" od Iskry, protože ty se prohýbají a rozpadají, stejně tak i jiné výrobce, protože tam je většinou poměr výkon/životnost/cena nevýhodný. Nakonec jsem skončil u Vatenu, objednal jsem pár antén, a jsem s nimi celkem spokojen. Se Schwaigerem to nelze srovnat, přece jen tam ta mechanická kvalita + zlatý elox, to bylo něco jiného, ale jinak jsou ty antény dobré.
Až budu mít čas, chci je proměřit, jak jsou na tom se ziskem např oproti krátké Schwaigerce, a zejména jak se projevila úprava té varianty + (má zkrácené direktory, dle výrobce má zlepšené vlastnosti nahoře v UHF pásmu) na zisku níže v pásmu.
Úprava těch antén je přiměřená ceně, ale myslím, že za ty peníze je to slušné. Ten reflektor se dělá ve dvou variantách - je buď bílý (poplastovaný) a nebo žárově zinkovaný. Mám obě varianty doma.
Musím říct, že Vaten je tak pro mne asi nejlepší volbou na trhu u nás v tuhle chvíli, co se týče antén s dobrým poměrem výkon/cena. Kovoplast ty antény dělá možná o chlup kvalitnější, ale ty ceny jsou dokonce vyšší než byly u Schwaigera, a tak je celkem logické, že většina těch, co montují antény, a chtějí dávat české colorky, sáhne po Vatenu a ne po Kovoplastu....
Takže asi tak. Až antény změřím, určitě se podělím o výsledky.