Autor Téma: Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4  (Přečteno 326324 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1005 kdy: 05. 08. 2013, 00:32:54 »
Rekl bych, ze zakladem problemu jestli prijimac jde ci nejde ci jde blbe je dynamicky rozsah AD prevodnihu SDR tuneru.
Bezne je treba -45 az -75dB, ale pokud ma nekdo predzesilovac, ktery mu vytvori -38dB, tak se nemuze divit, ze mu to kostickuje.
To, co popisujete, způsobí problém na libovolném muxu. O to v tomto případě nejde, nejedná se o problémy se samotným příjmem Muxu4 ale s dekódováním mpeg2 na kanálech Novy, přičemž s InzertTV v tom samém muxu problémy nejsou. Podívejte se na tuto ukázku: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.msg49718#msg49718 Tam je zaznamenaný stream přehráván různými mpeg2 dekodéry, některé s ním problém mají, některé ne.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1006 kdy: 05. 08. 2013, 01:02:18 »
Tak jsem si ten zip soubor stahl a podival se na to.
Pokud to kostickovani delaj i ostatni STB ktere jste pripojil, tak je to jednoznacne ve spatne nastavenem hw linearnim enkoderu v mistnosti pro odbavovani signalu pres ATM155.
Proste v te chvilce chybej doplnkova data, parametru i u MP2 je hodne...nebudu to zde rozepisovat.
A pokud to delaji i ostatni pristroje, tak je to zavada Novy.
V tom zip souboru mi chybeji skutecne analyzovatelne zdrojove udaje ohledne souboru.
Pripadne sem dejte nativni.ts soubor, nikoliv jiz zpracovanej soubor Vasim PC.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1007 kdy: 05. 08. 2013, 08:49:26 »
Ty budeš Nováku pořád mlet tu svoji obehranou písničku
Jediný, kdo tu pořád mele svou písničku, jste vy. Každé téma dokážete svými nesmyslnými příspěvky a omíláním vašich pravd zaplevelit a k tomu máte tendenci dělat blbce z ostatních a ze sebe znalce všehomíra. A to i když vám to všichni ostatní vyvrátí. Prostě jste techniku obyčejný otravný troll.
U tebe platí, že toho blbce ze sebe ani dělat nemusíš ;D  A omíláním nesmyslů seš tady proslavený leda ty sám, protože pořád blábolíš cosi o chybách u Pařízka, byť opět další a další lidé tady jasně uvádí, že žádné problémy nepozorují. Ostatně pokud by ty problémy byly tak vážné, tak by je řešila i samotná Nova. Takže jak sám píšeš, přestaň tady otravovat vzduch a s těmi svými Novákovinami odjeď někam mezi svoji partu z mokré čtvrti, tam tě (možná) bude chvíli někdo poslouchat...
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1008 kdy: 05. 08. 2013, 10:25:32 »
V tom zip souboru mi chybeji skutecne analyzovatelne zdrojove udaje ohledne souboru.
Pripadne sem dejte nativni.ts soubor, nikoliv jiz zpracovanej soubor Vasim PC.

Ten *.mpg soubor by mělo být přesně to, co leze z vysílače očištěno o nepotřebný balast a necháno pouze Audio a Video. Nahráno v DVBViever.

Mimochodem vysílač je už od nedělního dopoledne mrtvý, vydržel tedy úctyhodné 3 dny.
« Poslední změna: 05. 08. 2013, 10:29:32 od Tech7 »
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1009 kdy: 05. 08. 2013, 11:36:20 »
Pro skutecnou analyzu bych opravdu potreboval ten nativni soubor s koncovkou .ts .
Delaji to i me prijimace IceCrypt S4000 a STC6000.
V tomto nativnim formatu nahravaji PVR na disk i dalsi stb ruznych vyrobcu.
 
K tematu jsem nasel zajimave cteni:
http://www.zoznam.sk/5032/satelitni-operatori-a-technicka-nekvalita-ponukanych-programov/


Co se tyce tv vysilacu, tak v podstate vsichni vysilatele pouzivaj vzdaleny monitoring
vysilani. V urcite vzdalenosti od vysilace bezi "netovy" SDR stb, ktery demoduluje vsechny tv/r
programy a predava je do centraly na porovnani v realnym case.
Kdyz jsem stavel DVB-T vysilac pro oblast na Ukrajine, tak jsem nechal v urcite vzdalenosti
WAN stb s monitorovanim signalu i contentu.
Pro CRa toto monitorovani dodala firma Rohde&Schwarz, takze MUXy 1 a 2 jsou 100%
zpetne monitorovany.
Pokud ve Vasi oblasti toto dela vysilac delsi dobu, tak bohuzel vysilatel setril tam kde nema.
Zrejme tam nema system zpetneho monitorovani spektra a contentu.


 
Pokud mam chybu v textu, tak se omlouvam, pisu to z android mobilu SE Xperia Pro.
 
« Poslední změna: 05. 08. 2013, 11:49:41 od Martin Patera »
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1010 kdy: 05. 08. 2013, 13:27:50 »
Pro skutecnou analyzu bych opravdu potreboval ten nativni soubor s koncovkou .ts .
Delaji to i me prijimace IceCrypt S4000 a STC6000.
V tomto nativnim formatu nahravaji PVR na disk i dalsi stb ruznych vyrobcu.
 
K tematu jsem nasel zajimave cteni:
http://www.zoznam.sk/5032/satelitni-operatori-a-technicka-nekvalita-ponukanych-programov/


Co se tyce tv vysilacu, tak v podstate vsichni vysilatele pouzivaj vzdaleny monitoring
vysilani. V urcite vzdalenosti od vysilace bezi "netovy" SDR stb, ktery demoduluje vsechny tv/r
programy a predava je do centraly na porovnani v realnym case.
Kdyz jsem stavel DVB-T vysilac pro oblast na Ukrajine, tak jsem nechal v urcite vzdalenosti
WAN stb s monitorovanim signalu i contentu.
Pro CRa toto monitorovani dodala firma Rohde&Schwarz, takze MUXy 1 a 2 jsou 100%
zpetne monitorovany.
Pokud ve Vasi oblasti toto dela vysilac delsi dobu, tak bohuzel vysilatel setril tam kde nema.
Zrejme tam nema system zpetneho monitorovani spektra a contentu.


 
Pokud mam chybu v textu, tak se omlouvam, pisu to z android mobilu SE Xperia Pro.
Zde probírané problémy s příjmem mux 4 ,ale i rs7 ,které se to také týká,musí být stejné i v Žatci.Zrovna tak jsou i v Lounech,tak jako po celé republice.A to co tu já již několikrát opakuji,se týká všech přijímačů ,které jsem měl možnost porovnat,ať starších,nebo současně prodávaných.Na některých je to znatelné okamžitě,u jiných málo,ale prostě ty problémy jsou na všem,jen je někdo třeba vůbec nevidí.I na přijímačích,které mají nejvýraznější projevy uváděných neduhů,se dá třeba hodinu sledovat pořady bez jediného projevu chyb.
 Článek je dobrý,smutný je,že pravdivý.
« Poslední změna: 05. 08. 2013, 13:33:08 od tako50 »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1011 kdy: 05. 08. 2013, 14:29:24 »
Udělej scan této diskuze a pošli to na helpdesk@multiplex4.cz (a pak sem dej jejich autentickou odpověď). Jinak jsou to plky pořád dokola o ničem.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1012 kdy: 05. 08. 2013, 14:51:03 »
Udělej scan této diskuze a pošli to na helpdesk@multiplex4.cz (a pak sem dej jejich autentickou odpověď). Jinak jsou to plky pořád dokola o ničem.
Autentická odpověď byla postnuta už tady: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.msg44951#msg44951 a pak ještě několikrát. Jenže ta se vám nehodí do krámu, tak opět trollujete a zas a znova vyžadujete další autentickou odpověď. A ještě moudře radíte to poslat na mail, o kterém jste před pár dny tvrdil, že je pro smluvní partnery  ;D
« Poslední změna: 05. 08. 2013, 14:58:59 od Jan Novák »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1013 kdy: 05. 08. 2013, 15:03:28 »
Udělej scan této diskuze a pošli to na helpdesk@multiplex4.cz (a pak sem dej jejich autentickou odpověď). Jinak jsou to plky pořád dokola o ničem.
Autentická odpověď byla postnuta už tady: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.msg44951#msg44951 a pak ještě několikrát. Jenže ta se vám nehodí do krámu, tak opět trollujete a zas a znova vyžadujete další autentickou odpověď. A ještě moudře radíte to poslat na mail, o kterém jste před pár dny tvrdil, že je pro smluvní partnery  ;D
To nebyla žádná autentická odpověď, ale text, který si za cca 2 minuty sesmolím sám. Autentická odpověď má jméno dotyčného, který na to odpovídal a dá se to tedy ověřit. Takže neblekotej ty svoje Novákoviny a radši přiznej, že sám neděláš nic a jenom sviníš diskuze psaním nesmyslů na adresu Pařízka.
A že je podpora jenom pro smluvní partnery je pravda, ale to v žádném případě neznamená, že by tam nesměl psát ani nikdo jiný (tj. příp. žádná odpověď = taky odpověď). Zase si tady Nováku vymýšlíš ty svoje Novákoviny, zcela bez hlavy a paty :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1014 kdy: 05. 08. 2013, 17:11:45 »
To nebyla žádná autentická odpověď, ale text, který si za cca 2 minuty sesmolím sám.
Další z vašich klasických reakcí. Když se vám odpověď nehodí do krámu, zpochybníte její autentičnost. Vždyť tu máme přece plno agentů ČRa, co kdyby byl uživatel "klapaciuss" jedním z nich.  ;) Kdybyste místo vašich blábolů na ten mail zaslal dotaz sám, tak už byste měl autentickou odpověď ve svém mailu.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1015 kdy: 05. 08. 2013, 20:01:17 »
To nebyla žádná autentická odpověď, ale text, který si za cca 2 minuty sesmolím sám.
Další z vašich klasických reakcí. Když se vám odpověď nehodí do krámu, zpochybníte její autentičnost. Vždyť tu máme přece plno agentů ČRa, co kdyby byl uživatel "klapaciuss" jedním z nich.  ;) Kdybyste místo vašich blábolů na ten mail zaslal dotaz sám, tak už byste měl autentickou odpověď ve svém mailu.
Neplácej Nováku kraviny a napiš jméno toho, kdo odpovídal. Stačí jedno slovo a nemusíš to tady zase rozebírat na padesát stránek, jak máš trapně ve zvyku.
A já žádný dotaz posílat nemusím, protože mně všechno funguje jak má, což ti asi nedocvaklo ;D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1016 kdy: 05. 08. 2013, 21:16:56 »
Neplácej Nováku kraviny a napiš jméno toho, kdo odpovídal. Stačí jedno slovo a nemusíš to tady zase rozebírat na padesát stránek, jak máš trapně ve zvyku.
A já žádný dotaz posílat nemusím, protože mně všechno funguje jak má, což ti asi nedocvaklo ;D
Vy toužíte po odpovědi, tak se zeptejte, ostatní uživatelé tu potřebu zjevně nemají. Voják se stará, voják má, je snad vaše heslo.
Odkazoval jsem na příspěvek jiného uživatele, tak vám těžko pošlu jméno, které v něm není. A pochybuji, že ho jen pro váš rozmar bude posílat někdo jiný. Stejně by vám to nestačilo, příště byste to chtěl s kulatým razítkem.  ;D


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1017 kdy: 06. 08. 2013, 07:49:46 »
Neplácej Nováku kraviny a napiš jméno toho, kdo odpovídal. Stačí jedno slovo a nemusíš to tady zase rozebírat na padesát stránek, jak máš trapně ve zvyku.
A já žádný dotaz posílat nemusím, protože mně všechno funguje jak má, což ti asi nedocvaklo ;D
Vy toužíte po odpovědi, tak se zeptejte, ostatní uživatelé tu potřebu zjevně nemají. Voják se stará, voják má, je snad vaše heslo.
Odkazoval jsem na příspěvek jiného uživatele, tak vám těžko pošlu jméno, které v něm není. A pochybuji, že ho jen pro váš rozmar bude posílat někdo jiný. Stejně by vám to nestačilo, příště byste to chtěl s kulatým razítkem.  ;D
Jenomže v tomto případě se já rozhodně starat nebudu, protože žádný problém nemám :D  A pokud někdo není schopen napsat jméno toho, kdo z DB údajně odpovídal, tak jsou to všechno jenom nevěrohodná tvrzení a pouze dokládají to, co tady tvrdím celou dobu - každý nespokojenec jenom prská na netu a blábolí Novákoviny, ale reálně nedělá pro nápravu stavu nic.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1018 kdy: 06. 08. 2013, 08:16:09 »
František Tomášek,jeho jméno jest.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1019 kdy: 06. 08. 2013, 10:58:52 »
dovoluji si informovat, že jsem byl přes víkend u tchyně. Ona umí na TV akorát zap/vyp., přehazovat programy a přidat/ubrat zvuk. Nicméně na rozdíl od místních odborníků p. Tako50 a několika dalších již řadu týdnů se na Fandu, Telku i Smíchov dívá, aniž by se jí zasekával obraz. Má TV Samsung starou cca 2 roky, model jsem si nezapsal.. 8)