Autor Téma: Mux1 Skrzyczne 55k  (Přečteno 8212 krát)

Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #15 kdy: 22. 01. 2013, 11:49:35 »
Prostě to tak je, lidé mají x desítek programů a koukají na dva tři (viz TKR a DVB-C, kolikrát mají naladěno jen to základní a, že tam mají další tv, je jim, dle vlastních slov jedno)! A to,je osobní zkušenost, protože se spoustou lidí, ohledně tv příjmu přicházím denně do styku. Lidé mohou mít oba polské muxy, ale 99% stejně řekne na co? Dívají se na naše a to jim stačí! A to, že pár nadšenců kouká na vše, je sice hezké, ale nelze to brát za bernou minci. Já můžu v DVB-T přijímat naše muxy, polské, slovenské a stejně na ně nekoukám, tak, jako těch 99% ostatních! Možná někdo, kdo neví, co s volným časem.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #16 kdy: 22. 01. 2013, 11:49:56 »
Josef Pavera: tak bohužel mi to odpojení antény nasměrovanou na Katowice nepomohlo,stále nemůžu přijímat mux1 55k, zato k 62 mi jel perfektně!!Fakt to nechápu..Nechtěl byste se na to přijet mrknout?


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #17 kdy: 22. 01. 2013, 11:50:59 »
Už jsi přeprogramoval ten zesák Avant, co tam máš??
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #18 kdy: 22. 01. 2013, 11:57:56 »
a proč?Jak jsem psal tak mux1 55k z Katowic mi jak takž jel a co spustili k 55 ze Skrzycznego tak mi nejde ani z Katowic ani ze Skrzycznego.Podle toho soudím,že ten Avant byl na 55 k naprogramován,nebo se pletu?A ani nemám tem programátor..


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #19 kdy: 22. 01. 2013, 12:05:00 »
Tak ještě jednou! Ten K55 z Katovic, jsi přijímal na stejnou anténu jako Wislu nebo na jinou? Programátor se jinak dá koupit, cena něco kolem dvojky + DPH nebo jej některé firmy za poplatek půjčují! Ovšem, předpokládám, že tam může být i problém s SFN mezi Kat a Wislou (pre-echo, post-echo, bez měření nikdo neví), takže budeš potřebovat i měřák s IO. I ten se dá zapůjčit (cena něco kolem 1.5kKč/24h + DPH), ale bez patřičných znalostí, bych se o to v žádném případě nepokoušel, akorát rozdupeš, co je funkční a dohromady to už sám nedáš!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #20 kdy: 22. 01. 2013, 12:06:08 »
Pokud máš dvě antény jednu Katowice druhou Wisla ,tak proč jsi neodpojil tu Wislu,a chytat jenom Katowice,nebo odpojit tu Wislu a tu anténu co byla na Katowice  otočit na Wislu,ale pokud tam máš laditelné prvky tak ti to je stejně jedno a bez antenáře to neuděláš.
« Poslední změna: 22. 01. 2013, 12:11:20 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #21 kdy: 22. 01. 2013, 12:08:59 »
Napiš tady kolik muxu PL+ CZ chytáš a na kolik antén,a jaké prvky,pokud to máš na fakturu tak musíš mít nějaký rozpis použitého materialu.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #22 kdy: 22. 01. 2013, 12:12:28 »
Tak ještě jednou! Ten K55 z Katovic, jsi přijímal na stejnou anténu jako Wislu nebo na jinou? Programátor se jinak dá koupit, cena něco kolem dvojky + DPH nebo jej některé firmy za poplatek půjčují! Ovšem, předpokládám, že tam může být i problém s SFN mezi Kat a Wislou (pre-echo, post-echo, bez měření nikdo neví), takže budeš potřebovat i měřák s IO. I ten se dá zapůjčit (cena něco kolem 1.5kKč/24h + DPH), ale bez patřičných znalostí, bych se o to v žádném případě nepokoušel, akorát rozdupeš, co je funkční a dohromady to už sám nedáš!
na jinou anténu-jednu anténu mám nasměrovanou na Katowice,druhou na Skrzyczne.Já vím,že se to dá koupit a měřák zapůjčit...Jenže zas nejsem v tom tak velký odborník abych se do toho pouštěl sám...Ještě to mám půl roce v záruce,ale zatím se tam nemůžu dovolat a stejně podle mě nepřijedou,když je na střeše sníh a led..


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #23 kdy: 22. 01. 2013, 12:15:57 »
Pokud máš dvě antény jednu Katowice druhou Wisla ,tak proč jsi neodpojil tu Wislu,a chytat jenom Katowice,nebo odpojit tu Wislu a tu anténu co byla na Katowice  otočit na Wislu,ale pokud tam máš laditelné prvky tak ti to je stejně jedno a bez antenáře to neuděláš.
tak zkoušel odpojit jak Wislu,tak Katowice,ale nic platné mi to není.Jen jsem nezkoušel anténu co byla na katowice otočit na Wislu,na střeše to není nyní bezpečné.A stejně mi to asi nepomůže.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #24 kdy: 22. 01. 2013, 12:16:18 »
Neřek bych ,že na katowice,na co chytáš čechy,to tam máš 3 anteny ?
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #25 kdy: 22. 01. 2013, 12:17:13 »
Neřek bych ,že na katowice,na co chytáš čechy,to tam máš 3 anteny ?
jo mám tam 3 antény.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #26 kdy: 22. 01. 2013, 12:18:23 »
Takže tímto je vše jasné! na vstupu, kde máš ant. na Skrzyczné, tak tam programátorem pro Avanta změn filtr z K62 na K55, na vstupu, kde máš Katovice, zase programátorem K55 zruš a mělo by to, pokud se zesák nepřebudí, příliš silným vstupním signálem z K55, teoreticky fungovat! Nic jiného se dělat nedá! Tímto bych diskusi uzavřel, už není o čem diskutovat a problém se po netu vyřešit nedá, pouze změna kanálových filtrů, jednotlivých vstupů na zesáku Avant, přslušným programátorem!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #27 kdy: 22. 01. 2013, 12:19:30 »
Napiš tady kolik muxu PL+ CZ chytáš a na kolik antén,a jaké prvky,pokud to máš na fakturu tak musíš mít nějaký rozpis použitého materialu.
3 muxy české,2 muxy polské.Na 3 antény.Dál už nevím,fakturu mám,ale není to tam vůbec rozepsané..


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #28 kdy: 22. 01. 2013, 12:26:06 »
Tady se v praxi projevuje "výhoda" domovních zesilovačů s programovatelnými filtry , ale externím programátorem (zabít málo).
Nicméně ani mnohé s programováním místním nejsou příliš "user friendly" a pokud nemají automatiku v nastavování úrovní, stejně je amatér jednoduše pořádně nenastaví.
V daném případě se ještě modli, aby z filtru pro K55 nelezl nějaký nepříjemný odraz a nerušil Mux1/K54 z Ostravy, selektivita těch programovatelných filtrů není totiž nijak závratná.

PS to admin: přesuňte do sekce DVB-T....


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #29 kdy: 22. 01. 2013, 12:51:30 »
Což bude stopro, protože K54 jede i z Lysé, a to je téměř stejný směr jako Wisla. A Avant (jak sem už psal) K55 propustit a K54 potlačit určitě nezvládne!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!