Autor Téma: Mux1 Skrzyczne 55k  (Přečteno 8210 krát)

dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Mux1 Skrzyczne 55k
« kdy: 22. 01. 2013, 09:31:22 »
Dobrý den,do včerejška příjem na 62 k bez problému,poté co přešli dnes na 55 k ani ťuk.Jsem z Havířova.Nevíte v čem může být problém?Dík za odpověď.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 380
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #1 kdy: 22. 01. 2013, 09:55:50 »
Přijímáte na svoji anténu (jakou a kde umístěnou) nebo máte společnou anténu? Pokud jde o STA, tak tu bude muset upravit pro daný kanál odborná firma. V Havířově bývali skvělí anténáři ve skvělé televizní opravně na Dělnické 20. Ta už sice dávno neexistuje, ale nevěřím, že anténáři se vypařili.
Planar IT-15T2.


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #2 kdy: 22. 01. 2013, 09:59:18 »
bydlím v RD,anténa na střeše.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 380
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #3 kdy: 22. 01. 2013, 10:03:18 »
A nemáte v anténě kanálový předzesilovač?
A není to kanálová anténa na 62. kanál?
Planar IT-15T2.


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #4 kdy: 22. 01. 2013, 10:09:50 »
nemám,je tam symetrizační člen,a na anténu chytám i 38k ze Skrzycznego.Ještě napíšu,že mám i anténu na Katowice,které taky vysílají mux 1 na 55k.Nepomohlo by,kdybych tu anténu na Katowice odpojil?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #5 kdy: 22. 01. 2013, 10:11:13 »
bydlím v RD,anténa na střeše.

U konkurence jsi psal, že máš i anténu na Katovice a někdo ti tam odpovídal, že ji máš odpojit! Nevím, proč svůj dotaz píšen na všechna diskusní fóra?? Nejlepší rada, zevolej si kvalifikovaného anténáře, vybaveného příslušnou měřící technikou a věř, že ten bude mít za pár minut "vymalováno" a K55 ti pofičí, jako z praku!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #6 kdy: 22. 01. 2013, 10:18:04 »
no nevím jestli se tady bude chtít někomu jet v takovém počasí...Tu anténu teda zkusím.v


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #7 kdy: 22. 01. 2013, 10:20:33 »
Proč ne, kšeft, je kšeft! V jiné diskusi píšeš, že máš Avanta a ten bez změny paramerů vstupního filtru bude na K55 těžko fungovat! Nechápu, proč pořád řešíš, nějaký polský multík, máš málo programů v našich muxech??
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


dawis77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #8 kdy: 22. 01. 2013, 10:26:59 »
no já myslím že bude problém v SFN.Jelikož do včerejška jsem přijímal i z Katowic  mux1 na k55,sice někdy mi to zakostičkovalo,ale hrálo to celkem dobře.Jak dne přešli na Skrzycznem taky na 55k tak mi to nejde ani z těch Katowic ani ze Skrzycnego.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 380
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #9 kdy: 22. 01. 2013, 10:38:37 »
Ano, může to být problém dvou antén, ale jak psal Stasi-DDR, bez měření to bude problematické bude to metoda pokus - omyl. Opravdu by to chtělo anténáře.
A to, proč chcete přijímat polské MUXy, to je vaše věc a do tohoto vlákna bychom to neměli tahat.
Planar IT-15T2.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #10 kdy: 22. 01. 2013, 11:01:59 »
Tak on přijímá oba TXy, každý na jinou anténu a ještě se diví! :( :(
« Poslední změna: 22. 01. 2013, 11:04:25 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #11 kdy: 22. 01. 2013, 11:03:10 »
Ano, může to být problém dvou antén, ale jak psal Stasi-DDR, bez měření to bude problematické bude to metoda pokus - omyl. Opravdu by to chtělo anténáře.
A to, proč chcete přijímat polské MUXy, to je vaše věc a do tohoto vlákna bychom to neměli tahat.

Jaksi nechápu, nač jsou lidem desítky tv programů a pak stejně čučí, jako nanuci na tři programy (Nova, Prima, Barrandov)
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #12 kdy: 22. 01. 2013, 11:06:44 »
Proč ne, kšeft, je kšeft! V jiné diskusi píšeš, že máš Avanta a ten bez změny paramerů vstupního filtru bude na K55 těžko fungovat! Nechápu, proč pořád řešíš, nějaký polský multík, máš málo programů v našich muxech??
Neber to jako útok. :) Já mám doma oba polské muxy a přijímám je ze dvou důvodů. 1) když se chci večer dívat na televizi, tak na českých muxech je to seriál na seriálu.  Seriály bytostně nesnáším. Na polských si mohu vybrat ze 4 -6 filmů.
2) mám to do polska cca 8 kilometrů a tak se mi občas stane, že tam "zabloudím". Samozřejmě, že u hranic můžu mluvit česky, ale oni mi budou polsky odpovídat. Pokud se mi podaří zajet dále, tak tam si česky neobjednáš ani oběd. Musíš polsky. Namítneš, že můžu i anglicky. Nemůžu, anglicky tam zase až tak hodně lidí nemluví.
Takže tím, že se koukám na jejich televizi zabiju dvě mouchy jednou ranou. Udržuji si řeč a zároveň se mám na co koukat.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #13 kdy: 22. 01. 2013, 11:24:30 »
Havířov/šumbark/-přeladění 55-jede o stejné síle,ale mám výhodu Katowice od Skrzyczneho odděluje poloha baráku !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Josef Pavera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 133
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux1 Skrzyczne 55k
« Odpověď #14 kdy: 22. 01. 2013, 11:42:14 »
Tak jsem neváhal a šel ráno přeladit všechny tv u nás doma a výsledek je OK.Odpojil jsem nějaké předzesiovače jen tak pro jistotu a stejně mám pocit že Skrzyczne přijímám na anténu typu síto otočenou na Hošťálkovice a sloučenou do systému jako K54.Jěště jsem udělal pokus na notebooku a ono funguje doslova na kus drátu,tak jak Lysá hora. Podle mého názoru bude dosah značný.Jsem zvědav kdy se ozvou tady na fóru lovci DX. A jěště k Muxu v Polsku - doufám,že to byl jen ojedinělý názor,který tady na toto fórum nepatří.Tady u nás na Těšínsku kdo chce!! a tak polsky trochu rozumí a taky je to naopak !!! i ze strany poláků, u kterých jsem se jěště z nějakou averzí nesetkal.A někteří u nás by se divili,kolik lidí má zájem o české a sk programy na polské straně a z jaké vzdálenosti je přijímají.