Autor Téma: Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?  (Přečteno 4275 krát)

hexcross

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« kdy: 18. 09. 2012, 12:08:11 »
zdravím,
přemýšlím o změně set-top-boxu od UPC. Nyní mám pronajatý základní - cv-5000, přemýšlím že si připlatím za tento : http://www.upc.cz/televize/hdpvr/

Kvalita základních kanálů je nyní mizerná (cv-5000 má pouze scart), pokud tedy budu mít ten HD PVR box (Kaon HD 3000) dosáhnu tím lepší kvality těch základních kanálů? Nebo ta cv-5000 na scartce těží maximum z té SD kvality?

Díky.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #1 kdy: 18. 09. 2012, 12:23:25 »
Má na to vliv i TV. Pokud to propojíš přes HDMI, tak lze čekat zlepšení. SCART je velmi často místem degradace kvality. Jen výkonné přístroje mívají SCART dobře udělaný (vstup i výstup). S HDMI to přeskočíš. Kaon B3000 mám v satelitní verzi, obraz má velmi slušný, lze čekat, že i kabelová verze bude povedená.


hexcross

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #2 kdy: 18. 09. 2012, 12:27:14 »
Ok díky za info, určitě počítám s tím že bude hezčí i to UI set-top-boxu když to bude přes HDMI. Uvítal bych ještě nějáký názor od UPC zákazníka :-)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #3 kdy: 18. 09. 2012, 12:47:15 »
Pokud máte TV s CI slotem, tak se vykašlete na jejich STB a kupte si jen CA modul s kartou. Kvalita je pak daná jen obvody uvnitř TV. Já to tak mám u Samsungu B550 a jsem s tím spokojen. Navíc odpadne jedno DO.


Martin X

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #4 kdy: 18. 09. 2012, 12:49:02 »
Nejlepší kvalita je přes tuner v TV, protože dekomprese je optimalizovaná pro rozlišení obrazovky. UPC poskytuje dekódovací modul pro TV.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


hexcross

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #5 kdy: 18. 09. 2012, 13:36:51 »
Telku s CI slotem mám...bohužel jsem při koupi TV nekoukal na porty a nepochopitelně LED TV od LG nemá žádný audio výstup který potřebuji do kina. A s CI slotem bych o zvuk do kina přišel..


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #6 kdy: 18. 09. 2012, 17:51:04 »
Telku s CI slotem mám...bohužel jsem při koupi TV nekoukal na porty a nepochopitelně LED TV od LG nemá žádný audio výstup který potřebuji do kina. A s CI slotem bych o zvuk do kina přišel..
I bez karty si můžete rozdíl mezi kvalitou přes STB a samotnou TV vyzkoušet. UPC vysílá základní programy i v DVB-C nekódovaně (i HD), případně můžete naladit to samé ve 4 muxech v DVB-T.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #7 kdy: 18. 09. 2012, 18:00:19 »
Telku s CI slotem mám...bohužel jsem při koupi TV nekoukal na porty a nepochopitelně LED TV od LG nemá žádný audio výstup který potřebuji do kina. A s CI slotem bych o zvuk do kina přišel..
Pokud vám stačí analogový stereovýstup, tak hodně TV ho má na Scartu1.


hexcross

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Lepší SD kvalita na HD set-top-boxu?
« Odpověď #8 kdy: 18. 09. 2012, 19:14:27 »
Telku s CI slotem mám...bohužel jsem při koupi TV nekoukal na porty a nepochopitelně LED TV od LG nemá žádný audio výstup který potřebuji do kina. A s CI slotem bych o zvuk do kina přišel..
I bez karty si můžete rozdíl mezi kvalitou přes STB a samotnou TV vyzkoušet. UPC vysílá základní programy i v DVB-C nekódovaně (i HD), případně můžete naladit to samé ve 4 muxech v DVB-T.

Vidíte to jsem nevěděl...zkusil jsem to tedy přepojit a kvalita je dost podobná (nemohu to porovnat vedle sebe).

Jinak to s tím výstupem na Scart1 vyzkouším to by mě zajímalo zda to tak jde :-) každopádně zkusím ten HDR box - už takhle na velké obrazovce je rozmazané i to zakládní menu starého set-top-boxu a nevypadá to hezky + nahrávání jako bonus.

Zvuk převedu optikou do kina to bude lepší než současné cinche a případná scartka :)

Díky za názory.