Autor Téma: ITV 1 HD opět on-air  (Přečteno 5508 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
ITV 1 HD opět on-air
« kdy: 02. 04. 2010, 08:37:44 »
Po včerejší pauzičce je ITV 1 HD opět on-air, viz screenshot. 8)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dave.1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Keep The Faith
    • Zobrazit profil
    • Bon Jovi .CZ
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #1 kdy: 02. 04. 2010, 13:39:54 »
a jak to ma byt vlastne do budoucna s touto stanici? Zustane stale FTA na Astre 28.2E? Nebo je planovano, ze se zakoduje?
Vantage HD 6000S / Skylink ... mám rád HBO HD :-)


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #2 kdy: 02. 04. 2010, 13:56:59 »
To je právě otázka. SID svědčí o tom, že se jedná o testovací vysílání. Na pozici 28,2 st. vých., ale v britském svazku, již ITV 1 HD vysílá, oficiálně byl jeho provoz zahájen včera, a signál slouží také jako distribuce pro DVB-T2 vysílače v Británii. Jaké jsou úmysly se signálem pro Evropu, je otázkou. Ono vlastně napsat pro Evropu, není tak úplně přesné. Signál je sice šířen přes evropský svazek, ovšem ochrana prostřednictvím PIDů, musíte tedy ladit manuálně v přijímači nebo přes setting v PC, dává tušít, že ITV si nepřeje, aby byl signál sledovaný mimo UK. Např. Skyboxy by to ale měly naladit bez problémů automaticky. Rozhodně jsem toho názoru, že by program měl vydržet co nejdéle. Český divák si jistě oblíbí minimálně pořady Tanec na ledě, X Factor nebo Vraždy v Midsomeru.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #3 kdy: 03. 04. 2010, 20:41:13 »
Lukáši, nevím čím to, ale nejde mi u ITV HD zvuk. Nedávno jsem to zkoušel, obraz běžel (a kvalita nádherná), ale zvuk nic.

Jaké máš aktuální parametry? (PID atd.)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #4 kdy: 04. 04. 2010, 13:48:07 »
Parametry jsem vůbec neměnil.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #5 kdy: 04. 04. 2010, 14:52:11 »
 ::)

Já se neptám, zda jsi je měnil, já se ptám, jaké jsou (když říkáš, že ti to s nimi funguje), abych si ITV HD mohl správně naladit  ;D
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


satmam

  • Host
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #6 kdy: 04. 04. 2010, 17:03:50 »
SatElita / Ariva nastavit takto a zvuk jde.
ServiceID 10510
Video 3401
Audio 3402
PCR: 2317
Audio: stereo
AUDIO TYPE1: AC3_DES


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #7 kdy: 02. 05. 2010, 13:34:39 »
Opět problémy s ITV HD...

Na Fergusonu 8900HD nejde zvuk, ani po korektním nastavení PIDů. Může to být třeba problém firmware?

Na Kathreinu UFS 903 pro změnu nejde vůbec nic, i po zadání přesných parametrů přes setting.

Použité parametry vysílání viz obrázek.

Někdo nějaký nápad, co s tím? Nějaký parametr špatně? Ten program je velmi atraktivní, ale prostě se mi nedaří jej nikde korektně naladit...
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #8 kdy: 02. 05. 2010, 13:47:20 »
Já mám Golden Interstar 890HD a tam taky normálně nejde zvuk. Jediný způsob jak to pustit je využít rozhlasovou stanici 10509 (nebo nějaký takový číslo), kde se zvuk ITV HD vysílá a téhle rozhlasové stanici přiřadit video PID a pak to normálně jde, jen to je v seznamu rádií. Bohužel  se zobrazuje přes obraz ikonka rádia, což ruší požitek. Jak to dostat mezi televize nevím, zřejmě se nelíbí ten výchozí zvuk v Dolby Digital.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #9 kdy: 02. 05. 2010, 17:51:42 »
Kubo, to je nějaký divný, že ti to nejde. Podle seznamu, koukam, že máš špatně nastavenej PCR PID. Já mám hodnotu 3401, ale pokud ti běží obraz, tak je to jedno. Problém je tedy v nastavení zvuku. Doporučuji tedy program vymazat ze seznamu, resetovat přijímač a použít návod, který uvedu níže.

Tady je (převzato z Vantage fóra):

Přepni na nějaký volný HDTV kanál na pozici 28,5, pak přejdi do menu ručné ladění, nastav transponder s parametry 11426 H, 27500 sr, DVBS, zapnout hledání PID na Ano, SID se nezadává -0, vid.PID3401, audiPID 3402, PCR 266. Přijmač najde jeden TV kanál, uloží ho pod posl. volným číslem, (apoň myslím), proto je číslo u každého jiné, je to číslo pozice kanálu. Zobrazit pak všechny naladěné kanály a najít poslední pozici, a tam by měl být posledně naladěný kanál ITV. Hodně štěstí.

Celý topic je zde: http://vantagefunclub.cz/viewtopic.php?t=680.

Já jen doplním, že zvuk je nutné nastavit, tuším, na DolbyD. Pokud by to nešlo, ta AAC. A obraz samozřejmě MPEG-4.

Hodně štěstí a kdyby to stále nešlo, tak zkus www.cssf.cz, tam problém určitě někdo řešil. ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #10 kdy: 15. 06. 2010, 00:00:42 »
Tak jsem dnes konečně zprovoznil ITV HD na našem Fergusonu 8900 HD včetně zvuku  ;D

Vyřešil to nejnovější firmware. Zadal jsem poté stejné parametry, které jsem tam cpal i dříve, tzn. 11 428H, 27500, 2/3, Video PID 3401, Audio PID 3402 a PCR PID 3402, přičemž tento nový FW se mne zeptal na typ audio stopy, zda MPEG2 nebo AC3.
S MPEG2 to nehrálo (pouze obraz) ale s AC3 již jde korektně i zvuk. Starý FW toto nedělal, pouze jsem zadal PIDy a ono to naladilo pozici, zvuk ovšem nešel. Takže pes byl zakopaný asi právě v typu audia.

Pro sledování ITV HD je tedy třeba nejnovější FW v přijímači a korektně nastavené parametry, vč. toho zvuku. Třeba toto pomůže i dalším zájemcům o sledování tohoto atraktivního programu.  8)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: ITV 1 HD opět on-air
« Odpověď #11 kdy: 15. 06. 2010, 09:30:19 »
Takže velká gratulace! Dobře, že ti to šlape. ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/