reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 645429 krát)

4mk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1650 kdy: 03. 11. 2013, 10:27:07 »
"Signal 0" muze znamenat signal pod urovni sumu nebo signal s pouzitelnou urovni ale nepouzitelnou kvalitou, tezko rict co tim myslite.
Pokud to druhe, tak... Muze jit o problem s preechem z Bruntalu. Nebo pokud jsou signaly z Ostravy a Bruntalu dost silne (Hlubocec mene nez 20 dB nad obema) muze jit o problem SFN na hranici ochranneho intervalu. Rozdil Krnov-Bruntal a Krnov-Ostrava je akorat 33 km. Nebo nemaji SFN zasynchronizovanou.

Díky za reakci. Dopoledne jsem byl v pracovním "presu", tak pro doplnění.
Z Bruntálu signál silný není, vysílač je sice v 560 metrech n.v., ale má výkon jen 360 W. Navíc signál letí "klikatě" v údolí na Krnov. Hlubočec má výkon 40 kW a 530 metrů n.výšky, ale je více vzdálený, nicméně mám na Hlubočec ničím nerušený výhled. Situace je v Krnově po spuštění následující, ten kdo je stíněn kopcem, nebo vysokou budovou ve směru od Bruntálu, tak má signál z Hlubočce OK. To samé platí i pro vysoké paneláky, tam je příjem OK. ( Údajně jeden vysoký panelák v přímém výhledu na Bruntál má taky na 45. kanále tmu). Po druhém odpoledním měření platí druhá varianta : Tzn. signál s použitelnou úrovní, ale nepoužitelnou kvalitou a to jak ve směru Bruntál, tak Hlubočec.
Bude teda zajímavé, jak situaci vyřešit.

Sobota 2.11.2013 - 8.00 najednou je vše OK, parametry jsou stejné jako před spuštěním vysílače Bruntál - Čas, doufám, že stav je už konečný ....

Tak jestli u Vás v Krnově je vše OK, tak v Bruntále od včerejška ani ťuk.

Tak to je vysvětlení, proč to od sobotního rána v Krnově jede jako před spuštěním vysílače Bruntál - Čas.
Nahodí Bruntál a půlka Krnova bude mít opět tmu. Možná bude režim týden Krnov - týden Bruntál ... ;D ;D
DM 8000 OE 2.0
Vu+ Duo2 Open Pli

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1651 kdy: 03. 11. 2013, 10:40:46 »
Po práglu jdou řeči ,že v rámci šetření na nově mají skončit programy telka,smíchov,nova sport,mtv atd.Takže nakonec co tam budou vysilat pohody ,fandu,novu cinemu atd.Jinak je dobře,že nova pohrozila čra,že odejde,protože tím dosáhne min.50% snížení poplatků za vysilání.A multiplex 2 a 3 o tom jaké má problémy na východní moravě ,což mi potvrdili mí kolegové tak o tom se tady raději nepíše.Nechci se zastavat pařeze ,ale aspoň rozhoupal trh s pozemním vysiláním do té doby pod monopolním postavením čra...

POkud to tak nakonec dopadne tak mux4 zanikne protože sám se tam P.neuživí protože jiné TV do takové laické sítě nepůjdou.


Fanda Bukovjan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 151
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1652 kdy: 03. 11. 2013, 12:33:33 »
Ta síť 4 se časem usadí ,vzpomeňte jak dloho se budovaly ostatní multiplexy a za jak dlouho to pokryl pařez a hlavně za čí peníze.To,že se v praze a brně musely otáčet antény a nikdo o tom nevěděl tak to taky nikdo nekritizuje.A že lidé jsou líní něco pro příjem  udělat je jejich problém.Ještě za doby analogu se musely převážně v celé republice montovat antény taky z různých vysilačů a nikomu to nevadilo.Stačí se po okolí podívat kolik takových monster je po střechách.A jinak pro pařeze pracují i bývali zaměstnanci čra kteří tyhlety problémy řešili při stavbě multiplexů 1-3...proto ten spěch se spouštěním dalších vysilačů.
Kolik by asi pařezová firma musela platit nájem kdyby byla na věžích čra...


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1653 kdy: 03. 11. 2013, 14:06:01 »
JEDEN bývalý zaměstnanec ČRa (a to ještě na manažerské pozici)! Jméno psát nebudu, to snad ví každý! Hlavní "technik", který má výstavbu a provoz Txů DB a PD na starosti, předtím pracoval v jiné organizaci než jsou ČRa!! A hlavně začínal u Pařízka na budování FM TXů a pak přešel na DVB-T. I z toho pramení jisté problémy s výstavbou a provozem jejich DVB-T vysílačů!! Znalí jistě vědí co mám na mysli.
« Poslední změna: 03. 11. 2013, 14:10:40 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


4mk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1654 kdy: 04. 11. 2013, 22:50:40 »
"Signal 0" muze znamenat signal pod urovni sumu nebo signal s pouzitelnou urovni ale nepouzitelnou kvalitou, tezko rict co tim myslite.
Pokud to druhe, tak... Muze jit o problem s preechem z Bruntalu. Nebo pokud jsou signaly z Ostravy a Bruntalu dost silne (Hlubocec mene nez 20 dB nad obema) muze jit o problem SFN na hranici ochranneho intervalu. Rozdil Krnov-Bruntal a Krnov-Ostrava je akorat 33 km. Nebo nemaji SFN zasynchronizovanou.

Díky za reakci. Dopoledne jsem byl v pracovním "presu", tak pro doplnění.
Z Bruntálu signál silný není, vysílač je sice v 560 metrech n.v., ale má výkon jen 360 W. Navíc signál letí "klikatě" v údolí na Krnov. Hlubočec má výkon 40 kW a 530 metrů n.výšky, ale je více vzdálený, nicméně mám na Hlubočec ničím nerušený výhled. Situace je v Krnově po spuštění následující, ten kdo je stíněn kopcem, nebo vysokou budovou ve směru od Bruntálu, tak má signál z Hlubočce OK. To samé platí i pro vysoké paneláky, tam je příjem OK. ( Údajně jeden vysoký panelák v přímém výhledu na Bruntál má taky na 45. kanále tmu). Po druhém odpoledním měření platí druhá varianta : Tzn. signál s použitelnou úrovní, ale nepoužitelnou kvalitou a to jak ve směru Bruntál, tak Hlubočec.
Bude teda zajímavé, jak situaci vyřešit.

Sobota 2.11.2013 - 8.00 najednou je vše OK, parametry jsou stejné jako před spuštěním vysílače Bruntál - Čas, doufám, že stav je už konečný ....

Tak jestli u Vás v Krnově je vše OK, tak v Bruntále od včerejška ani ťuk.

Tak to je vysvětlení, proč to od sobotního rána v Krnově jede jako před spuštěním vysílače Bruntál - Čas.
Nahodí Bruntál a půlka Krnova bude mít opět tmu. Možná bude režim týden Krnov - týden Bruntál ... ;D ;D

Dobrá zpráva pro Bruntál ... Tak vám to opravují ... V Krnově to zase nejede. Teda jede, ale jen 15 s. obraz a za 15 s. bez signálu, krásný trhaný obraz.  :(
DM 8000 OE 2.0
Vu+ Duo2 Open Pli

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Zdenek008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1655 kdy: 05. 11. 2013, 11:35:06 »

Dobrá zpráva pro Bruntál ... Tak vám to opravují ... V Krnově to zase nejede. Teda jede, ale jen 15 s. obraz a za 15 s. bez signálu, krásný trhaný obraz.  :(
Tak dneska MPX4 naskočil, ale stejně jak u Vás, po 15 s. (15 s pro Bruntál, 15 s. pro Krnov  :D


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1656 kdy: 05. 11. 2013, 11:56:46 »

Dobrá zpráva pro Bruntál ... Tak vám to opravují ... V Krnově to zase nejede. Teda jede, ale jen 15 s. obraz a za 15 s. bez signálu, krásný trhaný obraz.  :(
Tak dneska MPX4 naskočil, ale stejně jak u Vás, po 15 s. (15 s pro Bruntál, 15 s. pro Krnov  :D
  :D :D :D :D :D :D :D :D klasika,jo,to je tak,když někdo rozhoupe za výhodnou cenu trh dvbt


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1657 kdy: 05. 11. 2013, 12:29:08 »
SFN podle Pařízka!!!

http://www.seznam.cz/20611/multiplex-4-chysta-dalsi-vysilac-pro-jesenik/

Vysílač nižšího výkonu Jeseník - Vápenná bude umístěn ve výšce 742 metrů nad mořem a bude pracovat na K45 (666 MHz) s horizontální polarizací. Výkon vysílače bude 1 kW ERP.

Vysílač Vápenná bude pracovat v SFN s vysílači Ostrava - Lanová, Hlubočec - Hůrka a Bruntál - Čas.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


4mk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1658 kdy: 05. 11. 2013, 22:25:32 »

Dobrá zpráva pro Bruntál ... Tak vám to opravují ... V Krnově to zase nejede. Teda jede, ale jen 15 s. obraz a za 15 s. bez signálu, krásný trhaný obraz.  :(
Tak dneska MPX4 naskočil, ale stejně jak u Vás, po 15 s. (15 s pro Bruntál, 15 s. pro Krnov  :D

Pařízek má raději prodávat okurky ...
Tak dnes odpoledne je v půlce Krnova opět krásná TMA.  >:(
DM 8000 OE 2.0
Vu+ Duo2 Open Pli


ifox1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1659 kdy: 06. 11. 2013, 21:35:55 »
Dnes mi přestal fungovat signál Fanda, Telka, Smíchov, Inzert TV, Nova Cinema z Muxu 4 z Olšanské v Praze. Funkční zůstala jen Pohoda.
Po smazání a pokusu o nové naladění nezachytím ani názvy stanic.

Jsem jediný, komu to nejede, nebo máte někdo informaci, co se děje? Díky.

EDIT> Druhý den již opět funkční. Jinak, zamrzávání obrazu se stále vyskytuje, k žádné úpravě parametrů tak během výluky nedošlo.
« Poslední změna: 09. 11. 2013, 14:24:02 od ifox1 »


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1660 kdy: 10. 11. 2013, 10:01:33 »
Tak jsem z legrace zkusil proladit 30 kanál, i když mám anténu dost mimo směrem na Litoměřice - Michalovice a přidalo se mi 7 pozic, takže pro někoho možná zajímavá informace, je tam i Inzert TV.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1661 kdy: 10. 11. 2013, 14:48:04 »
Já též zkusil nasměrovat Litoměřice 30. kanál a na klasickou anténu bez zesilovače, na kterou v pohodě přijímám Bukovku a signál ani ťuk. LTM jsou ode mě přitom vzdušnou čarou méně jak 20 km. Tyhle vysílače Pařízka, co přidává na rozšíření multiplexu 4, jsou opravdu pro úzký okruh populace. Ještě že tento mux v pohodě přijímám ze vzdáleného pražského Ládví na stejnou anténu, takže mi to nevadí. A co se týče Roudnice nad Labem  RS 7 kanál 56, tak to je v bledě modrém.
« Poslední změna: 10. 11. 2013, 14:56:41 od Miroslav Vlasák »
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1662 kdy: 10. 11. 2013, 15:10:14 »
Já též zkusil nasměrovat Litoměřice 30. kanál a na klasickou anténu bez zesilovače, na kterou v pohodě přijímám Bukovku a signál ani ťuk. LTM jsou ode mě přitom vzdušnou čarou méně jak 20 km. Tyhle vysílače Pařízka, co přidává na rozšíření multiplexu 4, jsou opravdu pro úzký okruh populace. Ještě že tento mux v pohodě přijímám ze vzdáleného pražského Ládví na stejnou anténu, takže mi to nevadí. A co se týče Roudnice nad Labem  RS 7 kanál 56, tak to je v bledě modrém.

stačí se podívat na mapu pokrytí na čtu a uvidíte hned, že zrovna vaším směrem je to od Litoměřic ve stínu hned za vysílačem


Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1663 kdy: 10. 11. 2013, 15:50:48 »
Mrknul jsem na mapu pokrytí a máte pravdu. Podle mapy pokrytí je třeba použít k anténě zesilovač na mnoha místech v republice, aby byl přijímaný signál pana Pařízka pro uživatele sledovatelný.
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1664 kdy: 10. 11. 2013, 17:14:54 »
Já též zkusil nasměrovat Litoměřice 30. kanál a na klasickou anténu bez zesilovače, na kterou v pohodě přijímám Bukovku a signál ani ťuk. LTM jsou ode mě přitom vzdušnou čarou méně jak 20 km. Tyhle vysílače Pařízka, co přidává na rozšíření multiplexu 4, jsou opravdu pro úzký okruh populace. Ještě že tento mux v pohodě přijímám ze vzdáleného pražského Ládví na stejnou anténu, takže mi to nevadí. A co se týče Roudnice nad Labem  RS 7 kanál 56, tak to je v bledě modrém.

Vysílač Roudnice 56 kanál není Pařízka a ani to není regionální sít 7, tohle je Brabce a je to regionální sít 1, tahle sít je ještě horší. Já jsem jen chtěl dát informaci, že tady na tom Litoměřickým vysílači multiplexu 4 vysílá i Inzert TV.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


 

reklama