reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 656302 krát)

Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1680 kdy: 10. 12. 2013, 15:57:50 »
Z Ládví mi funguje jen pražský regionální mux na kanále 46.
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1681 kdy: 10. 12. 2013, 16:11:20 »
Už je vše OK .
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


Roman Čech

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
  • 49°56'27.596"N, 15°5'52.295"E-místo příjmu(GPS)
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1682 kdy: 10. 12. 2013, 16:21:17 »
U mne také,buď se něco chystá na svátky nebo uvolňují prostor pro Nova Cinema....p.s TV8 už také v pohodě.
1x tv Samsung UE50ES5500+1x tv Samsung UE40ES5500
1X anténa ColorSupra naklopená na 45°
Zesilovač na svorkách Teroz 453+rozbočovač
Svod max.18m
Přijímané kanály č:33,37,42,46,47,51,55,57,58,59,60
Za inverze německé muxy na kanálech č.22,27-nekódované,28-kódován


Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1683 kdy: 10. 12. 2013, 16:33:56 »
Ano, TV8 na kanále 57 už také jede.
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1684 kdy: 11. 12. 2013, 11:47:07 »
Dnes v noci byl výpadek Praha-Ládví K37 a to hned několikrát:
02:15, 02:27, 03:12, 03:33, 04:31, 04:36
Mux 4 byl v těchto časech v pohodě.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1685 kdy: 23. 12. 2013, 13:34:23 »
Prosím o radu,normálně jsem u ségry nainstaloval tuto anténu http://www.tipa.eu/cz/antena-45tlsc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/ protože půjčenou anténou tuto http://dvbservis.cz/products.php?pid=3 a pasivně bez zesilovače nasměr na Špičák Česká Lípa nic tedy MUX4 a to samé Černá Studnice tedy přesněji K 25 nic a to samé kolem otočením 360° nic...je to normální...
A při tom K 29 přímo na Černou Studnici RS7 na K 29 jde bez problémů tak kde je problém a terénnní profil od ségry k studnici je čistý na rozdíl od špičáku kde je hřbet nad KOZLY,tedy přesně Kolný a Kozel u České Lípy tam je kopec tedy překážka v přímém příjmu!!!
To samý jsem "Honil"K 60 a taky nic ale to je notoricky známé,dávál jsem si šanci že někde na 360°někde to půjde ale NIC!!! tak jsem se nas...l a dal jsem ji tu emme esse na stálo na Černou studnici jednu a druhou na Bukovu horu na stálo a dva svody k tv aby to nerušilo a zatím se používá ta na Bukovu Horu,vzhledem k tomu že nemá FULL HD TV zobrazovač a má CRT TV tak má Set-Top-Box na DVB-T v MPEG-2 tak jen na víc Retro a to zatím nechce spíš MUX4 a ten tam není,tak pane Pařízku kdepak je chyba že to nejde kabely nové F spojky takže slavné SFN JASNĚ NEFUNGUJE  MUX3-4 děkujeme za stav výborně BRAVO!!!
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1686 kdy: 23. 12. 2013, 13:42:36 »
MUX3 Buková Hora K 55 O.K. ovšem Ještěd K 60 fake a Černá Hora K 60 fake děkujeme České Radiokomunikace za stav BRAVO!!!
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1687 kdy: 23. 12. 2013, 14:02:07 »
Prosím o radu,normálně jsem u ségry nainstaloval tuto anténu http://www.tipa.eu/cz/antena-45tlsc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/ protože půjčenou anténou tuto http://dvbservis.cz/products.php?pid=3 a pasivně bez zesilovače nasměr na Špičák Česká Lípa nic tedy MUX4 a to samé Černá Studnice tedy přesněji K 25 nic a to samé kolem otočením 360° nic...je to normální...
A při tom K 29 přímo na Černou Studnici RS7 na K 29 jde bez problémů tak kde je problém a terénnní profil od ségry k studnici je čistý na rozdíl od špičáku kde je hřbet nad KOZLY,tedy přesně Kolný a Kozel u České Lípy tam je kopec tedy překážka v přímém příjmu!!!
To samý jsem "Honil"K 60 a taky nic ale to je notoricky známé,dávál jsem si šanci že někde na 360°někde to půjde ale NIC!!! tak jsem se nas...l a dal jsem ji tu emme esse na stálo na Černou studnici jednu a druhou na Bukovu horu na stálo a dva svody k tv aby to nerušilo a zatím se používá ta na Bukovu Horu,vzhledem k tomu že nemá FULL HD TV zobrazovač a má CRT TV tak má Set-Top-Box na DVB-T v MPEG-2 tak jen na víc Retro a to zatím nechce spíš MUX4 a ten tam není,tak pane Pařízku kdepak je chyba že to nejde kabely nové F spojky takže slavné SFN JASNĚ NEFUNGUJE  MUX3-4 děkujeme za stav výborně BRAVO!!!
Karle, prosím tě, šlo by tomu textu dát nějaký řád? ty myšlenky jsou sesypaný na jednu hromadu, šlo by to trošku utřídit? je to problém?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1688 kdy: 23. 12. 2013, 15:16:57 »
Mě zaujalo toto:   dal jsem ji tu emme esse na stálo na Černou studnici jednu a druhou na Bukovu horu na stálo a dva svody k tv aby to nerušilo   Fakt dobré.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1689 kdy: 23. 12. 2013, 19:15:28 »
Prosím o radu,normálně jsem u ségry nainstaloval tuto anténu http://www.tipa.eu/cz/antena-45tlsc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/ protože půjčenou anténou tuto http://dvbservis.cz/products.php?pid=3 a pasivně bez zesilovače nasměr na Špičák Česká Lípa nic tedy MUX4 a to samé Černá Studnice tedy přesněji K 25 nic a to samé kolem otočením 360° nic...je to normální...
A při tom K 29 přímo na Černou Studnici RS7 na K 29 jde bez problémů tak kde je problém a terénnní profil od ségry k studnici je čistý na rozdíl od špičáku kde je hřbet nad KOZLY,tedy přesně Kolný a Kozel u České Lípy tam je kopec tedy překážka v přímém příjmu!!!
To samý jsem "Honil"K 60 a taky nic ale to je notoricky známé,dávál jsem si šanci že někde na 360°někde to půjde ale NIC!!! tak jsem se nas...l a dal jsem ji tu emme esse na stálo na Černou studnici jednu a druhou na Bukovu horu na stálo a dva svody k tv aby to nerušilo a zatím se používá ta na Bukovu Horu,vzhledem k tomu že nemá FULL HD TV zobrazovač a má CRT TV tak má Set-Top-Box na DVB-T v MPEG-2 tak jen na víc Retro a to zatím nechce spíš MUX4 a ten tam není,tak pane Pařízku kdepak je chyba že to nejde kabely nové F spojky takže slavné SFN JASNĚ NEFUNGUJE  MUX3-4 děkujeme za stav výborně BRAVO!!!
Karle, prosím tě, šlo by tomu textu dát nějaký řád? ty myšlenky jsou sesypaný na jednu hromadu, šlo by to trošku utřídit? je to problém?

Jde o to že jsem testoval s tou Kathrein a MUX4 K25 a nic!!! dále pak později MUX3 K60 a taky nic!!! ze všech směrů!!! a to bez zesilovače verze a se zesilovačem 20db a taky oba multiplexy nic!!! tak mi můžete říct kde je problém!!!

Vzhledem k tomu že jsem nic nechytil tak jsem dal ty antény co jsem měl v plánu a to ty emme esse od TIPA jednu na Bukovu Horu a druhou na Černou Studnici s tím že ty svody jsou vedle sebe až k TV což nyní jde vedle sebe nerušeně tak jde MUX 1-2-3 z Bukové Hory O.k. a po přepnutí na Černou studnici jde jen K 29 a MUX4 K25 nejde!!! k tomu jde MUX1-2 z Ještědu a Černé Hory a to je vše co z té antény dostanu,mimochodem je to odrazem od Černé Studnice ten Ještěd a Černá Hora ale jde to!!! MUX3 NIKOLIV!!! MUX4 NIKOLIV!!!

Když tam byla anténa LP od emme esse zisk cca 7Dbi a nebyl spuštěn vysílač na Špičáku v České Lípě tak Černá Studnice šla naladit i na tu LP anténu!!!MUX4 normálně šel přijímat!!!na tu Černou Studnici a po zapojení Špičáku to nejde...
Tak jak je kvalitní SFN na K 25 ze Špičáku a na Černý Studnici,když terénní profil je mnohonásobně lepší na tu Černou Studnici jenže Špičák to ruší i za tím kopcem...to je současný stav...čemu není rozumět  ;)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1690 kdy: 23. 12. 2013, 19:39:54 »
Mě zaujalo toto:   dal jsem ji tu emme esse na stálo na Černou studnici jednu a druhou na Bukovu horu na stálo a dva svody k tv aby to nerušilo   Fakt dobré.  :)

V čem je problém že tam jsou dva svody?!!! v tom problém nevidím,pokud bych to šikovně sloučil na půdě tak by jsem využil jeden koax svod a druhý by byl nevyužitý problém?!!  :D kabel je navíc no a co má být vás to trápí že je tam navíc???
« Poslední změna: 23. 12. 2013, 19:42:33 od Karel Cibulka »
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1691 kdy: 23. 12. 2013, 20:21:51 »
Ve Stupně příjem z Vodárny MUX4 a RS7 s RS1 z jedné strany a sloučený druhé strany z Krašov vysílač MUX1-2-3 (neplést s hradem) BEZ PROBLÉMů na rozdíl od ségry a našich tedy rodičů a dvougenerační bydlení  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1692 kdy: 23. 12. 2013, 23:02:59 »
Prosím o radu,normálně jsem u ségry nainstaloval tuto anténu http://www.tipa.eu/cz/antena-45tlsc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/ protože půjčenou anténou tuto http://dvbservis.cz/products.php?pid=3 a pasivně bez zesilovače nasměr na Špičák Česká Lípa nic tedy MUX4 a to samé Černá Studnice tedy přesněji K 25 nic a to samé kolem otočením 360° nic...je to normální...
A při tom K 29 přímo na Černou Studnici RS7 na K 29 jde bez problémů tak kde je problém a terénnní profil od ségry k studnici je čistý na rozdíl od špičáku kde je hřbet nad KOZLY,tedy přesně Kolný a Kozel u České Lípy tam je kopec tedy překážka v přímém příjmu!!!
To samý jsem "Honil"K 60 a taky nic ale to je notoricky známé,dávál jsem si šanci že někde na 360°někde to půjde ale NIC!!! tak jsem se nas...l a dal jsem ji tu emme esse na stálo na Černou studnici jednu a druhou na Bukovu horu na stálo a dva svody k tv aby to nerušilo a zatím se používá ta na Bukovu Horu,vzhledem k tomu že nemá FULL HD TV zobrazovač a má CRT TV tak má Set-Top-Box na DVB-T v MPEG-2 tak jen na víc Retro a to zatím nechce spíš MUX4 a ten tam není,tak pane Pařízku kdepak je chyba že to nejde kabely nové F spojky takže slavné SFN JASNĚ NEFUNGUJE  MUX3-4 děkujeme za stav výborně BRAVO!!!
Karle, prosím tě, šlo by tomu textu dát nějaký řád? ty myšlenky jsou sesypaný na jednu hromadu, šlo by to trošku utřídit? je to problém?

Jde o to že jsem testoval s tou Kathrein a MUX4 K25 a nic!!! dále pak později MUX3 K60 a taky nic!!! ze všech směrů!!! a to bez zesilovače verze a se zesilovačem 20db a taky oba multiplexy nic!!! tak mi můžete říct kde je problém!!!

Vzhledem k tomu že jsem nic nechytil tak jsem dal ty antény co jsem měl v plánu a to ty emme esse od TIPA jednu na Bukovu Horu a druhou na Černou Studnici s tím že ty svody jsou vedle sebe až k TV což nyní jde vedle sebe nerušeně tak jde MUX 1-2-3 z Bukové Hory O.k. a po přepnutí na Černou studnici jde jen K 29 a MUX4 K25 nejde!!! k tomu jde MUX1-2 z Ještědu a Černé Hory a to je vše co z té antény dostanu,mimochodem je to odrazem od Černé Studnice ten Ještěd a Černá Hora ale jde to!!! MUX3 NIKOLIV!!! MUX4 NIKOLIV!!!

Když tam byla anténa LP od emme esse zisk cca 7Dbi a nebyl spuštěn vysílač na Špičáku v České Lípě tak Černá Studnice šla naladit i na tu LP anténu!!!MUX4 normálně šel přijímat!!!na tu Černou Studnici a po zapojení Špičáku to nejde...
Tak jak je kvalitní SFN na K 25 ze Špičáku a na Černý Studnici,když terénní profil je mnohonásobně lepší na tu Černou Studnici jenže Špičák to ruší i za tím kopcem...to je současný stav...čemu není rozumět  ;)
Karle, těžko říct, jaký příjmový podmínky jsou u tvé ségry...... jestli vůbec je takové dělo, jakým Kathrein AOT 65, vhodný do těch podmínek, jestli se v nich "netrápí"
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1693 kdy: 24. 12. 2013, 00:16:33 »
Dělal jsem si průzkum a lidi si raději pořídili Satelit Skylink nebo UPC a v podstatě jsou spokojeni protože to co nešlo naladit v MUX3-4 tak tady to naladí za poplatek,raději zaplatí a programy mají než free a nemají nic!!!od mux3ČRa mux4pařízek takže obdoba Domažlic!a já se jim nedivím když to nejde a nikoho to nezajímá !!!DVB-T předně!!!
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1694 kdy: 24. 12. 2013, 00:37:06 »
Nedivím se. Každý nemá to štěstí, že je v bezproblémovém regionu jako já na Litoměřicku, kde je možnost příjmu více vysílačů, že mám stejné programy naladěny z více kanálů.
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


 

reklama