Autor Téma: Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!  (Přečteno 14095 krát)

Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« kdy: 19. 06. 2012, 22:54:09 »
Při cestě do Krkonoš jsem obhlédl situaci na plánovaném vysílači mutliplexu 4 v Chlumu u Hradce Králové. Duo Pařez a Železný opět nezklamalo. Avizovaný vysílač pro východní Čechy je doslova a do písmene bludička. Dávno není na vrcholu věže AS z dob analogu, který by se dozajista pro všesměrové šíření signálu hodil. http://gsmweb.cz/foto.php?op=eurotel&cid=6076&okres=HK

Místo toho je ani ne na vrcholu nová a upozorňuji jediná rakvička namířená na Hradec Králové. Nic jiného na věži není :-\. Mapy, které ono zmíněné duo předvedlo, neskrývají za mák pravdy. Připomínám, že foto vzniklo dne 16.6.2012. 

Vysílač má mít výkon 10kW na 45kanálu.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #1 kdy: 19. 06. 2012, 22:56:01 »
Omylem jsem vložil vlákno do DVB-S. Omlouvám se a prosím administrátory o přesun.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #2 kdy: 20. 06. 2012, 06:32:41 »
A máš jistotu, že tahle AJ má sloužit pro DVB-T TX? Bohužel z té fotky (díky rozlišení) není možné přečíst to co je na AJ napsáno. Pokud máš foto s větším rozlišením, tak ho někde pověs a pak ti řeknu, jestli ano nebo ne.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #3 kdy: 20. 06. 2012, 06:43:13 »
No, já bach to tak tragicky neviděl. Postavit vysílače pro takové pokrytí je bezesporu obdivuhodný výkon. Otázkou je, zda pokrýt menší území kompletně dobudovanými AS a nebo mít neúplné AS a zprovoznit víc vysílačů. Druhá varianta má svoji logiku. Jak je zde uvedeno, AS miří na Hradec Králové. Tedy na místo s nejvyšší hustotou obyvatelstva. Takto budou jistě "rozpracovány" i další vysílače. Vysílání tedy bude možno rozjet a AS se dají v poměrně krátké době dobudovat. Pro provozovatele MUX4 je nyní jistě nejvyšší prioritou vysílání během 26.6. rozjet na co největším počtu vysílačů a zasáhnout co největší počet obyvatel. A to se dá i nekompletním AS.
Planar IT-15T2.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #4 kdy: 20. 06. 2012, 06:53:51 »
Co je to pojem "nekompletní AS"?? To mě moc zajímá!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #5 kdy: 20. 06. 2012, 06:58:56 »
Jde o to, že AS obsahuje pouze např. jednu "rakvičku" vyzařující požadovaným (nejdůležitějším) směrem. Další "rakvičky" lze osadit připojit později a tak dosáhnout požadovaného vyzařovacího diagramu a pokrytí území.
Planar IT-15T2.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #6 kdy: 20. 06. 2012, 07:22:30 »
 ;D ;D ;D


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #7 kdy: 20. 06. 2012, 08:23:14 »
Jde o to, že AS obsahuje pouze např. jednu "rakvičku" vyzařující požadovaným (nejdůležitějším) směrem. Další "rakvičky" lze osadit připojit později a tak dosáhnout požadovaného vyzařovacího diagramu a pokrytí území.

No, já bach to tak tragicky neviděl. Postavit vysílače pro takové pokrytí je bezesporu obdivuhodný výkon. Otázkou je, zda pokrýt menší území kompletně dobudovanými AS a nebo mít neúplné AS a zprovoznit víc vysílačů. Druhá varianta má svoji logiku. Jak je zde uvedeno, AS miří na Hradec Králové. Tedy na místo s nejvyšší hustotou obyvatelstva. Takto budou jistě "rozpracovány" i další vysílače. Vysílání tedy bude možno rozjet a AS se dají v poměrně krátké době dobudovat. Pro provozovatele MUX4 je nyní jistě nejvyšší prioritou vysílání během 26.6. rozjet na co největším počtu vysílačů a zasáhnout co největší počet obyvatel. A to se dá i nekompletním AS.

Teda to jsou fakt perly :D Takže se to vše natahá, nainstaluje, "odladí" jako celek a pak až to budu chtít "kompletní", tak tam polezu zas, zas zaplatím techniky, zas to "roz***ám" a "dokompletuju" :D Takto se to opravdu nedělá... "rozpracované" vysílače.
Doporučuji nespekulovat a necucat si takovéto nesmysly z prstu, pak se toho chytí další neználkové a opakují to.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #8 kdy: 20. 06. 2012, 08:27:19 »
Při cestě do Krkonoš jsem obhlédl situaci na plánovaném vysílači mutliplexu 4 v Chlumu u Hradce Králové. Duo Pařez a Železný opět nezklamalo. Avizovaný vysílač pro východní Čechy je doslova a do písmene bludička. Dávno není na vrcholu věže AS z dob analogu, který by se dozajista pro všesměrové šíření signálu hodil. http://gsmweb.cz/foto.php?op=eurotel&cid=6076&okres=HK

Místo toho je ani ne na vrcholu nová a upozorňuji jediná rakvička namířená na Hradec Králové. Nic jiného na věži není :-\. Mapy, které ono zmíněné duo předvedlo, neskrývají za mák pravdy. Připomínám, že foto vzniklo dne 16.6.2012. 

Vysílač má mít výkon 10kW na 45kanálu.
Je to ono a není důvod, aby to nestačilo. Pokud jim to z hlediska diagramu vyhovuje, tak vyzářit dokáže 25kW ERP.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #9 kdy: 20. 06. 2012, 09:40:06 »
 ;D Nespekuluji.Vím. Ale o tom se časem přesvědčíte. Howgh.
Planar IT-15T2.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #10 kdy: 20. 06. 2012, 09:47:51 »
;D Nespekuluji.Vím. Ale o tom se časem přesvědčíte. Howgh.
okej, takže ve Zlíně dají hned 6 AJ, na Kleť 3, ale na HK Chlum dají jednu, bo ho nechají "rozpracovaný"... no když myslíte :)
« Poslední změna: 20. 06. 2012, 09:57:00 od Franta Kostka »
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #11 kdy: 20. 06. 2012, 12:54:12 »
Odkaz na plné rozlišení fotek z Chlumu pro všechny zvědavce ;D. http://imageshack.us/g/696/p1340743.jpg/
Věřím v co nejrychlejší spuštění.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #12 kdy: 20. 06. 2012, 15:51:06 »
Naivnost Pařízka opravdu nezná mezí  :D Tímhle chtěj konkurovat ČRa?  ;D ;D ;D To bude jistě pokrytí jako hrom z 1 rakvičky. To náš pididokrývač má ty rakvičky 3.  ;) Ano samozřejmě vím, je to kvůli širokému vyz. diagramu - no stejně.
« Poslední změna: 20. 06. 2012, 15:53:09 od pozemák »


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #13 kdy: 20. 06. 2012, 17:54:49 »
Ty..., nevíš vůbec nic, jen tady tlučeš papulí! Jdi si ty své rozumy "třepat" někde jinde, tady nikoho nezajímají! Ale, sorry, zapomněl sem, největší odborník na vysílací sítě, opět "vypustil" svou "myšlenku týdne"!


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Chlum pro multiplex 4 - foto!
« Odpověď #14 kdy: 20. 06. 2012, 17:56:54 »
Odkaz na plné rozlišení fotek z Chlumu pro všechny zvědavce ;D. http://imageshack.us/g/696/p1340743.jpg/
Věřím v co nejrychlejší spuštění.

Pořád je to rozlišení "slabé" a nápis na AJ se nedá přečíst.