Autor Téma: Ceske kanaly v rakousku  (Přečteno 6013 krát)

Jan Novák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Ceske kanaly v rakousku
« kdy: 10. 03. 2012, 21:13:49 »
Jakým způsobem jde naladit České kanály (ČT, nova , prima) v rakousku ?? jde to nějak ?

Momentálně jsem více v rakousku než v ČR a rad bych i českou televizi :-)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2012, 21:16:27 »
Tak buď jste blízko a můžete chytat pozemní DVB-T nebo leda satelit.


Jan Novák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2012, 21:30:18 »
Ano samozrejme myslel jsem satelit, co k tomu budu potrebovat ceskou kartu ? nebo se to da nejak dekodovat pres rakouskou, kterou jiz mam ?? a je k tomu potreba cesky pristroj pro kartu, nebo staci rakousky pristroj ?


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2012, 21:55:37 »
Kartu potřebujete pochopilteně českou. Doporučuji Skylink. Co se týká boxu, klidně si nechte ten, co máte a k němu si pořiďte pouze certifikovaný modul Irdeto.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2012, 22:36:07 »
Rakušáci, ale na 23,5E pokus se nemýlím nevysílají, takže to ještě bude třeba řešit tento příjem např. nějakým monoblokem. Ono nejlépe by bylo co nejdetailněji popsat způsob stávajícího příjmu (přístroje apod.) a pak se dá něco radit.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2012, 22:37:21 »
No já sice pracuji v Rakousku také, ale poradil bych Vám úplně něco jiného! S ohledem na Vaši kapsu. Především si zjistěte, jakou družici přijímáte. Víětšinou zde je realizován příjem Astry 19°, takže koupě modulu a karet by byla zcela zbytečná, za předpokladu, že nemáte povolenu úpravu satelitní antény nebo eventuelně možnost si nainstalovat "svůj" komplet. Na západním okraji Vídně v Purkersdorfu mi "jede" Skylink včetně hd programů na 60 tku parabolu. Lovu zdar!
Honda Enduro Team


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #6 kdy: 11. 03. 2012, 09:25:45 »
Je to tak. Vůbec mě nenapadlo, že pán nemá natočeno na 23,5, ale 19,2.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #7 kdy: 11. 03. 2012, 11:53:24 »
Je to tak. Vůbec mě nenapadlo, že pán nemá natočeno na 23,5, ale 19,2.
No nutně to tak být nemusí, ale je pravděpodobné, že tomu tak je...na domech jsou sice občas vidět monobloky nebo "brejle", ale dost málo....prostě to chce prověřit. A hlavně když tak komponenty koupit v ČR vyjde to levněji. Když jsem viděl v Conradu ve Wien Stadlau Fubu 85tku za cca 130€ koukal jsem jak puk.
Honda Enduro Team


Jan Novák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #8 kdy: 16. 03. 2012, 18:56:38 »
Ano presne je to natoceno myslim ze na 19,2.

A kdybych prikoupil pouze "brejle" tak pak bych mohl prijimat dva satelity??


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #9 kdy: 17. 03. 2012, 08:44:08 »
Samozřejmě. Bylo by ale lépe pak posunout ohnisko na 23,5E.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #10 kdy: 17. 03. 2012, 09:17:50 »
no, jakou má parabolu, se vůbec tazatel nezmiňoval, tak ho nemaťme tím, že na 60-ku může multifeed nebo monoblok použít. Pokud ovšem nemá Toroidalku. Každopádně, nejsou potřeba jen brejle, ale i DiseqC přepínač....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


jackino

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #11 kdy: 17. 03. 2012, 14:42:05 »
DiseqC přepínač má v dnešní době snad každý sat reciever
Dvb-s//13°+19.2°+23.5°+42°
Dvb-t// Cze+Svk+Aut


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #12 kdy: 17. 03. 2012, 15:54:24 »
DiseqC přepínač má v dnešní době snad každý sat reciever
Já tedy žil v domnění, že  DiseqC přepínač je krabička do které vedou kabely z 2 a více LNB, a pomocí DiseqC signálů z přijímače se na tom přepínači vybírá, kterou pozici (LNB) pouštět dál po tom jednom kabelu mezi přepínačem a přijímačem.


jackino

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #13 kdy: 17. 03. 2012, 16:22:43 »
JJ omlouvám se špatně jsem to pochopil jinak včera jsem ten diseq  přepínač 2/1 použil na  13+19.2+23.5
Dvb-s//13°+19.2°+23.5°+42°
Dvb-t// Cze+Svk+Aut


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Ceske kanaly v rakousku
« Odpověď #14 kdy: 17. 03. 2012, 16:42:13 »
JJ omlouvám se špatně jsem to pochopil jinak včera jsem ten diseq  přepínač 2/1 použil na  13+19.2+23.5
....to je teda zajímavé do 2/1 přepínače zapojit výstupy ze tří lnb, no jedna perla za druhou....
Honda Enduro Team