Už delší dobu se pozastavuji nad skutečností, že redakce Digizony z nějakých "záhadných důvodů" (ty, které oficiálně redakce uvádí, jsou vůči povinně registrovaným, s prominutím, nicotnými frázemi), které mi nehodlala ani na e-mail sdělit, "cenzuruje" příspěvky pod články uváděnými na hlavní straně. A redaktoři odmítli reagovat i na dotaz, jak dlouho takovéto sledování autora trvá. Mám tím na mysli schvalování příspěvků nás ne přiliš ve vzdálené době "nově příchozích". Ač jsem se s takovýmto podle mého názoru nesmyslem nikde dosud nesetkal (i když, pravda, registruji se zcela výjimečně, je-li to podmínkou psaní; obsah webu mne musí opravdu velmi zajímat, a takové jsou v mé evidenci pouze dva), nadto v situaci, kdy stejně každý, kdo svým názorem přispěje do diskuze, musí být zeregistrovaný a do sekce "Diskuzní fórum" můžeme psát bez svolení přímo, snažil jsem se tyto podmínky respektovat i chápat. Ostatně co taky jiného můžu (můžeme) dělat, že ano
. Přesto jsem redakci žádal, aby se na věc podívali taky trochu jinak, protože příspěvky schválí, jak kdy, někdy třeba teprve až po třech dnech, kdy mezitím článek zapadl do tenat historie, a vstup (názor) takto přidaný působí docela scestně... Jako například včera pod článkem
"Na Ostravsku začíná státní kampaň k listopadovému vypínání analogu" V 16:52 jsem napsal:
ČT přece ukončí analogové vysílání již 31.10.2011. To znamená např. Hošťálkovice K31. Nebo zase nějaká změna...?V 16:57 napsal Lumír L:
Na Hošťálkovicích dojde k vypnutí ČT1 na K31 ne až posledního listopadu, ale už 31. října! Nova na kanále R1 a K42 spolu s Primou na K48 vypnou už 11. listopadu a nikoliv, poslední listopadový den, jak je uvedeno v aktualitě!
Lysá Hora, tam dojde k vypnutí analogové Novy na K52 rovněž k 11. 11. 2011.
Toto datum je rovněž (dle TPP) určeno, jako ukončení přechodu analog - digitál!
PROSÍM O URYCHLENOU OPRAVU, aby nedocházelo k matení tv diváků a ostatních v ÚO Ostrava!!
V 17:35 opět napsal Lumír L. v reakci na můj tou dobou již povolený vstup ze 16.52:
Umíš číst? Co asi píšu ve svém příspěvku? Termíny platí, jen redakce to asi popletla.V 17:57 jsem reagoval na Lumíra L.:
Já číst umím. Ale nemůžu za to, že milá redakce mé příspěvky neustále schvaluje, než je pustí na oči i jiným. Tento systém u registrovaných návštěvníků Digizone, třebaže dejme tomu relativně nových, nechápu, navíc za situace, kdy v diskuzním fóru můžeme psát rovnou, bez "cenzurování". Svůj vstup jsem napsal v 16.52, tvůj se objevil v 16.57. Takže jsem reagoval dříve. Důvod, proč to v reálu vypadá jinak, jako že neumím číst, je zkrátka zcela jinde - v redakci.
No a nyní můžu (můžeme) čekat, kdy se tato má rakce ve vláknu objeví... Třeba brzy, možná zítra... prostě jak kdy.Dnes je sobota, 10.18 hodin a text výše uvedený, tzn. odpověď pro Lumíra L, stále není uvolněn k přečtení. Asi se redakci nelíbí, či co.
Neboť mi svého času šéfredaktor Digizony přislíbil, že k této "cenzuře" budou přistupovat aktivněji - tedy rychleji. Leč nestalo se tak. A protože tento redakční přístup začínám pociťovat jako silně demotivující, respektive jednoznačně mířící do stavu, kdy člověka přestane bavit jakkoliv na články reagovat, když ani neví, jak dlouho bude podivností schvalování, ač povinně registrován, vystaven, když ani nechápe a není mu stranou tajemných slovních kliček objasněno, proč se takto děje, proč ona "dvojkolejnost" (pod články "cenzura", v diskuzích ne), proč a proč... Zkrátka - jaké máte zkušenosti s tímto "výdobytkem" Digizony, jaký máte na něj názor, jaké máte zkušenosti... prostě jak vnímáte toto opatření, tuto podmínku i vy ostatní?
S díky za názory PK.