To AndrejH:
Na kuchání Hamy dojde. A asi dost brzy. Sice u mne není digitální přijímač centrem poslechové místnosti, ale jen prostředkem k ozvučení mého místa při práci, nebo posezení u počítače, ale z navyklé šířky sterea PURE, díky jeho satelitním reproduktoru, bych nechtěl slevit. Proto asi, jen po malém chirurgickém zákroku, nahradím konektor pro sluchátka klasickým vypínacím konektorem pro externí reprodukci jednoho z kanálů. Tím by se mohl výsledný stereo zvuk Hamy posunout do ještě vyššího levelu. Zvukový výkon mi bohatě postačuje, jen si pomalu zvykám na až moc velký rozdíl mezi pěti stupni ekvalizéru, který dokáže některou skladbu posunout někam, kam bych to ani nečekal.
Stolní provedení u digitálního přijímače spíše nepožaduji, protože zabudovaný zdroj odsuzuje přijímač jen na interiérový provoz, ten exteriérový, třeba při testování tuneru, nebo při hledání nejvhodnější polohy antény, je potom zbytečně složitý. Přes mojí relativně pestrou nabídku DABu, na desítky tisíc internetových stanic zkrátka nemá a proto musím kalkulovat s vyšší pořizovací cenou, stojí mi to za to.
Je kouzelné, že procesory v digitálních přijímačích toho tolik zvládnou, ale při jejich poruše to znamená konečnou pro celý přístroj. Jak jsem uvedl jinde, pokusím se část PURE použít na reprodukci k mému DAB tuneru. Ale i koncový zesilovač byl ovládaný procesorem a tak ho budu muset z digitálního ovládání přeškolit na jen analogové.
Malý displej Hamy plně postačuje na její přehledné ovládání, na zobrazování log stanic, občas na prostou fotku interpreta, ale na některé obrázky, co do vysílání třeba vkládá Teleko, těch pár pixelů zkrátka nestačí. Při maximální snaze se v červeném poli ukázky dá přečíst informace o tom, čím se zabývají plzeňští policisté. Ale na skutečný přenos podrobných zpráv to zkrátka není.