Pekny den, priatelia
Tieto Vianoce sa jednoznacne zapisu do dejin MASIVNOU DAVKOU ceskoslovenskej klasiky v NATIVNOM HD formate. Mohli by sme pomali aj zhodnotit a oznacit filmy, ktore boli skutocne vysielane v NATIVNOM HD formate, alebo boli INE ako sme ich videli doteraz.
Za seba sa mozem vyjadrit takto:
svk:
Perinbaba - remastrovana HD, uz od minuleho roka, kvalita "nova"
Pacho hybsky zbojnik - remastrovane HD, novinka, kvalita "nova"
Medena veza, Orlie Pierko - tazko hodnotit, kvalita je velmi podobna tomu, co vydalo SME na DVD, chyba ostrost, ale faarebnost je pekna, porovnam to este s tym DVD, trufam si povedat ze podobna kvalita bude aj Majster kat,, kvalita "nova"
Utekajme uz ide - remastrovane HD, novinka, doslova iny film, Bydzovska bola vtedy poriadna kocka
, , kvalita "ct"
cz:
Pysna princezna, Princezna zo zlatou hvezdou - remastrovane HD, TOP analyticka kvalita !!!, filmove zrno az vadi
, Podobne je na tom Bol raz jeden kral, Cisarov pekar a Pekarov Cisar, to ale nie su novinky, v takejto kvalite som cakal Medenu vezu a Orlie Pierko
, kvalita "ct"
S tebou ma bavi svet - remastrovane HD, kvalita ale nie je ako pri filmoch Ako vytrhnut velerybe stolicku a Ako dostat tatinka do polepsovny. Film je vycisteny, ma pekne farby, ale detaily sa nejako nekonaju. kvalita "nova"
popolusku som tentorok nesledoval, lebo ju mam z v nemecku vzdaneho BluRay disku a ani tam to nieje nejak oslnive.
Mrazik - velke prekvapenie, lebo ked som ho skusil na MDR, tak to bolo ako vzdy, za to vcera mi z neho na Nove spadla sanka
. Vycistene, farby, ostrost v ramci moznosti doby a materialu. Bude to vyzva spojit tento obraz s povodnym slovenkym dabingom , kvalita "nova"
Nove ceske rozpravky ma nezaujimaju, tak ich nenahravam, nehodnotim.
Ak si chce niekto porovnat dobu pred HD a aktualnu HD, tak nech si pozrie filmy Ako dostat tatinka... a Ako vytrhnut velerybe... z CT-cka a potom na Markize. Na tej Markize stacia aj uputavky. je to hnus, velebnosti
PS:
kategorie: kvalita "nova" - novy remaster, krasne farby, vycistene, chybaju detaily
kvalita "ct" - novy remaster, je tam vsetko + filmove zrno povodneho negativu, ktore moze pre niekoho byt rusive, ale maximalna povodna kvalita