Pokud vím, tak jeden člověk z Ostravy se kterým jsem v kontaktu (zde, ale nepřispívá) už veškeré náležitosti "rozjel" ve velkém. Je v tel. kontaktu se všemi zainteresovanými tv v MPX2 s vyjímkou Novy, protože ta s vnějším světem nekomunikuje a Ing. Udatný (jenž má okolnosti v tv Nova ohledně distribuce tv signálů na starosti) je telefonicky nesehnatelný! Je s podivem, že o posunutí vypnutí K37 z TX LH neví ani tech. ředitelé Barrandova ani Prima tv, se kterými telefonicky hovořil! Podle informací přímo z Emitelu v PL opravdu dojde 30. dubna ke spuštění vysílače Czenstochowa na K39 s vyzářeným výkonem 100kW. Žádné odklady ani snižování ERP (byť dočasně) nepřicházejí v úvahu, protože si to nepřejí vysílatele v MPX2 v Polsku! Na ČTÚ údajně (dle slov toho člověka z Ostravy) ani neměli tušení o tomto polském vysílači! ČTÚ se údajně snaží nalézt pro SFN na ostravsku jiný finální tv kanál pro MPX2 (horkým favoritem je údajně K51 po bývalé a tv ČT2, který vysílal z Hošťálkovic do 30. června 2010) a je nyní koordinován pro MPX3 na jesenickém Pradědu. Pokud by ho schválila polská a slovenská strana při oboustranných mezinárodních jednáních tento schválila, použil by se od května tento a Pradědu by přidělili K37 od 30. listopadu 2011. Ten člověk ví o tomto problému daleko více (včetně chystané žaloby ze strany montážních firem na vládu ČR ohledně nedodržení TPP, protože mnoho firem na ostravsku má sjednané zakázky po přechodu MPX2 na finální K37 a nakoupili si už dopředu nebo mají objednané kanálové vložky pro STA za desítky tisíc korun), ale podrobnosti nechce moc sdělovat. Já jsem ho úplně náhodou potkal v pátek v hospodě a po nějaké době se hezky rozpovídal o tomto problému. Údajně o tomto ví už několik měsíců, ale čekal, až si to na webu zveřejní sama ČT, protože měl obavy, že mu nikdo nebude věřit.