Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: maty307 30. 12. 2010, 20:03:08

Název: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: maty307 30. 12. 2010, 20:03:08
zdravím
právě jsem naladil mux-2 z lysé,je tam 5 programu a  hodně to kostičkuje ,zřejmě zkušební provoz ,má to běžet až od dubna
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 12. 2010, 20:10:39
Díky! Můžete k tomu dodat nějaké důkazy? Screenshoty atd...
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: maty307 30. 12. 2010, 20:17:32
prostě jsem dal vyhledat na mé TV samsung ue40b6000 -Dvb-t kanály a po dokončení se objevily nově- nova,n.cinema,prima+cool a barandov,kdo je vpokrytí at vyzkouší
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Adámek Karel 30. 12. 2010, 20:20:42
Naladil jsi to na 37 nebo 39 kanále?
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 12. 2010, 20:39:26
Ok, zkusím to ověřit u ČRa.
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: maty307 30. 12. 2010, 20:39:53
dal jsem automaticky vyhledat dvb-t kanály ,který kanál v TV nemužu nějak najít,občas to vypadne uplně,síla signálu 50,chyby 8-10
jěště mě napadlo,že jsem v pokrytí i dokryvačeDvb-t z Radhoště/na ten vidím/ale ten prý nema v dubnu mít Mux2 ,sito mám otočené na Frýdek,  Radhošt je asi o 100st. jinde
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 12. 2010, 20:44:50
nezlobte se na mě, ale mně se to nějak nezdá. neptám se na ten kanál záměrně. dnes je totiž inverze a já jsem v praze chytil analog z kojálu!!! nechytáte náhodou úplně jiný vysílač???
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: maty307 30. 12. 2010, 20:48:27
v tom případě by to teda kvuli té INVERZI mohla být jedině Ostrava,tu jsem zatím nikdy nenaladil
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 12. 2010, 20:49:38
Tak se, prosím vás, podívejte na parametry, a pak dělejte paniku. Nezlobím se na vás, ale u Moraváků jste jistě vzbudil planné naděje...
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: maty307 30. 12. 2010, 21:04:20
našel jsem pouze např. u tv prima kmitočet 626000khz,id služby 0301,multiplex tsid 0202,sít české radiok.
takže zřejmě za ten planý poplach se všem omlouvám!!?
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 12. 2010, 21:12:52
Pravděpodobně to byl Kojál, viz: http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=&f_channel=40&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+2&f_druhvys=0 (http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_transmitter=&f_channel=40&f_pol=0&f_station_name=VYS%CDLAC%CD+S%CD%AB+2&f_druhvys=0).
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: maty307 30. 12. 2010, 21:25:15
no stím Kojálem nevímnevím ,mám pouze síto bez zesilovače a to ještě pod střechou na pudě,Brno tak 150 km ode mně
klidně celé téma smázněte
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Miloslav Soška 30. 12. 2010, 21:38:05
Pánové, klid, je to MUX2 z Kojálu/Děvína, proč by ne, je inverze, takže se vlnovodnými kanály šíří vf vlnění na velké vzdálenosti.....
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Milan Pantůček 31. 12. 2010, 10:51:10
Z Lysé Hory (a současně i z Hošťálkovic a Hladnova) bude mux 2 vysílat na K37, až na tomto kanále skončí analog ČT1 (v dubnu 2011). Takže žádné předčasné zkušební vysílání není možné.
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: Butes 10. 02. 2011, 10:38:50
Zřejmě došlo k posunutí termínu spuštění MUX2 na 37k až na konec roku 2011 oproti původnímu plánu TPP. Podle teletextu ČT bude ČT1 z Hošťálkovic vypínat až v listopadu. To samé se týká Lysé Hory, která měla stejný program vypínat na konci dubna. Stálo by to za to ověřit. :o
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: K. Vav 10. 02. 2011, 12:01:50
http://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/regiony/terminy-spousteni-dvb-t.html

http://www.digitalne.tv/mapa-ceske-republiky/uzemni-oblast-ostrava/?network=01&destination=Ostravice%20okr.%20Fr%C3%BDdek-M%C3%ADstek&transmitters=null
Název: Re: MUX-2 LYSÁ HORA
Přispěvatel: ivovi 10. 02. 2011, 13:58:59
http://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/regiony/terminy-spousteni-dvb-t.html

http://www.digitalne.tv/mapa-ceske-republiky/uzemni-oblast-ostrava/?network=01&destination=Ostravice%20okr.%20Fr%C3%BDdek-M%C3%ADstek&transmitters=null
CT ma ale svoji hlavu. :-)
web CT 28.1.2011: "30.4.2011 vypnutí ČT1 Frýdek Lysá hora 37"
web CT 10.2. 2011: "listopad 2011 vypnutí ČT1 Frýdek Lysá hora 37 "
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Jakub Ambroz 10. 02. 2011, 16:13:06
A jakto že to posunují na takpozdní termín? Já jsem na ten mux 2 z Lysiny čekal jako rostlina na vodu a oni to posunou :(
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Dan Rozsíval 10. 02. 2011, 18:38:37
Vypadá to že místní satelitní firmy budou mít díky ČT krásnou ale především nečekanou finanční nadílku.  ;D To se fakt povedlo.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Butes 10. 02. 2011, 18:48:36
Je to opravdu zvláštní. Nevinil bych z toho Českou televizi. Jestli není problém v úplně něčem jiném. České Radiokomunikace měli spouštět z Lysé Hory, Hošťálkovic a spolu s navýšeným výkonem z Hladnova na 37 kanále jednofrekvenční síť, tak zda není zakopán pes v tom. Ona celá informační mlha s muxem 3 a zájmem TV Nova o svůj vlastní multiplex může právě proto dubnový termín oddálit. Proč platit za něco, z čeho za chvíli stejně odejdu, že?
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: pevy 10. 02. 2011, 20:33:30
Tak mne napadá jediná možnost - že použijí jiné kmitočty pro mux 2 (Hošťálkovice, Lysá hora, Hladnov), jinak je vše ostatní totální průšvih :-)).
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Jirka Matušek 10. 02. 2011, 23:01:16
psal jsem na ČT tak uvidíme kdy a co odpoví..
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: K. Vav 11. 02. 2011, 03:16:20
30.4 - Czenstochova K39*100kW-mux2  :'(
Krížava: http://www.digimedia.sk/?IDe=112774  ;)

Něco na txt ....
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Jakub Ambroz 12. 02. 2011, 08:05:22
Křížava mě hodně těší ale co znamená tohle: 30.4 - Czenstochova K39*100kW-mux2  ??
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Franta Kostka 12. 02. 2011, 10:14:30
http://www.digitalnitelevize.cz/magazin/dvb-t/prijem-dvb-t-v-praxi/2011-2-zasadni-zmeny-ve-vypinani-analogove-a-zapinani-digitalni-tv-na-ostravsku.html
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: ivovi 13. 02. 2011, 01:00:05
..Nevinil bych z toho Českou televizi. ..
Nevim na kolik jde vinit CT ze vsech dusledku te zmeny. Ale z nepredvidatelnosti zmen pri digitalizaci a jejich skoro utajovani CT vinit lze, neni to poprve. Kdyby to nekdo nahodou nenasel na TXT, nikdo o tom nevi...
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Amos Komenski 13. 02. 2011, 07:45:35
Digitalizace pozemského vysílání na Ostravsku je od samého počátku jedna velká katastrofa a sabotáž a posunutí termínu vypnutí a finalizace kanálového uspořádání Muxu 2 a 3 o dalšího půl roku samozřejmě nepřijatelné.
Mé vysvětlení je jednoduché - neschopné ČRa prostě a jednoduše nejsou schopny v termínu dokončit všechny potřebné práce na L.Hoře, Hošťálkovicích a Hladnově současně. Není divu, i když TPP byl dělán přesně na ruku ČRa, stejně nejsou schopni termíny dodržet. Co taky čekat od firmy,kde zůstali jen samí patolízalové,lezzadekkové a odborníci na špinavou práci a která mění majitele jako špinavé prádlo.
Myslím,že je ze strany Digizone již dost materiálu na to, aby se tématu spackaného průběhu DVB-T v oblasti Ostravska začala zajímat důkladněji a to včetně dotazůk zodpovědným osobám (ČT, ČTÚ, ČRa). Vím, že je to již moc daleko od Práglu, ale jednou byste se měli páni redaktoři zmoci k pomoci regionu, který mimochodem má více obyvatel než celá matka Praha. Co redaktoři Digizone na to? Trapné mlčení nebo konečně trochu kritičtější práce?
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 08:05:33
Pokud vím, tak jeden člověk z Ostravy se kterým jsem v kontaktu (zde, ale nepřispívá) už veškeré náležitosti "rozjel" ve velkém. Je v tel. kontaktu  se všemi zainteresovanými tv v MPX2 s vyjímkou Novy, protože ta s vnějším světem nekomunikuje a Ing. Udatný (jenž má okolnosti v tv Nova ohledně distribuce tv signálů na starosti) je telefonicky nesehnatelný! Je s podivem, že o posunutí vypnutí K37 z TX LH neví ani tech. ředitelé Barrandova ani Prima tv, se kterými telefonicky hovořil! Podle informací přímo z Emitelu v PL opravdu dojde 30. dubna ke spuštění vysílače Czenstochowa na K39 s vyzářeným výkonem 100kW. Žádné odklady ani snižování ERP (byť dočasně) nepřicházejí v úvahu, protože si to nepřejí vysílatele v MPX2 v Polsku! Na ČTÚ údajně (dle slov toho člověka z Ostravy) ani neměli tušení o tomto polském vysílači! ČTÚ se údajně snaží nalézt pro SFN na ostravsku jiný finální tv kanál pro MPX2 (horkým favoritem je údajně K51 po bývalé a tv ČT2, který vysílal z Hošťálkovic do 30. června 2010) a je nyní koordinován pro MPX3 na jesenickém Pradědu. Pokud by ho schválila polská a slovenská strana při oboustranných mezinárodních jednáních tento schválila, použil by se od května tento a Pradědu by přidělili K37 od 30. listopadu 2011. Ten člověk ví o tomto problému daleko více (včetně chystané žaloby ze strany montážních firem na vládu ČR ohledně nedodržení TPP, protože mnoho firem na ostravsku má sjednané zakázky po přechodu MPX2 na finální K37 a nakoupili si už dopředu nebo mají objednané kanálové vložky pro STA za desítky tisíc korun), ale podrobnosti nechce moc sdělovat. Já jsem ho úplně náhodou potkal  v pátek v hospodě a po nějaké době se hezky rozpovídal o tomto problému. Údajně o tomto ví už několik měsíců, ale čekal, až si to na webu zveřejní sama ČT, protože měl obavy, že mu nikdo nebude věřit.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: K. Vav 13. 02. 2011, 08:35:48
http://www.ceskatelevize.cz/digict/digitalni-pozemni-vysilani-dvb-t/uzemni-oblast-ostrava/   :-\
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 08:42:46
A s tím co? Ty je změněné prý od pondělí 7. února, do té doby tam byly termíny 30. dubna 2011. Navíc jakýsi NKS rozesílal (dle sdělení toho kamaráda) bytovým domům knížku ve které bylo datum přechodu na K37 taky 30. dubna. On jich má několik k dispozici od předsedů domů a na webu to prý taky někde je.  Takže to asi bude hodně zajímavé a jak on sám říkal, pár lidí v odpovědných institucích přijde o židli a půjdou po žebrotě!
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: K. Vav 13. 02. 2011, 08:46:26
Asi bude problém s K52, který Nova nemusí vypnout (dle tpp až 11/2011) a ČT zareagovala a K37 nevypne taky :-[
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 08:49:25
Jak problém s K52? Myslíš ve vztahu ke Slovákům a vysílači Žilina  Krížava?? K52 s oblastí Ostravy nemá nic společného a ani s přechodem muxu 2 z K39 na 37.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: K. Vav 13. 02. 2011, 08:59:10
Když Nova nechce předčasně vypnout K52, tak ČT nechce předčasně vypnout K37. V tpp je dáno: vypnutí obou kanálů 11/2011.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Amos Komenski 13. 02. 2011, 09:01:12
Pokud vím, tak jeden člověk z Ostravy se kterým jsem v kontaktu (zde, ale nepřispívá) už veškeré náležitosti "rozjel" ve velkém. Je v tel. kontaktu  se všemi zainteresovanými tv v MPX2 s vyjímkou Novy, protože ta s vnějším světem nekomunikuje a Ing. Udatný (jenž má okolnosti v tv Nova ohledně distribuce tv signálů na starosti) je telefonicky nesehnatelný! Je s podivem, že o posunutí vypnutí K37 z TX LH neví ani tech. ředitelé Barrandova ani Prima tv, se kterými telefonicky hovořil! Podle informací přímo z Emitelu v PL opravdu dojde 30. dubna ke spuštění vysílače Czenstochowa na K39 s vyzářeným výkonem 100kW. Žádné odklady ani snižování ERP (byť dočasně) nepřicházejí v úvahu, protože si to nepřejí vysílatele v MPX2 v Polsku! Na ČTÚ údajně (dle slov toho člověka z Ostravy) ani neměli tušení o tomto polském vysílači! ČTÚ se údajně snaží nalézt pro SFN na ostravsku jiný finální tv kanál pro MPX2 (horkým favoritem je údajně K51 po bývalé a tv ČT2, který vysílal z Hošťálkovic do 30. června 2010) a je nyní koordinován pro MPX3 na jesenickém Pradědu. Pokud by ho schválila polská a slovenská strana při oboustranných mezinárodních jednáních tento schválila, použil by se od května tento a Pradědu by přidělili K37 od 30. listopadu 2011. Ten člověk ví o tomto problému daleko více (včetně chystané žaloby ze strany montážních firem na vládu ČR ohledně nedodržení TPP, protože mnoho firem na ostravsku má sjednané zakázky po přechodu MPX2 na finální K37 a nakoupili si už dopředu nebo mají objednané kanálové vložky pro STA za desítky tisíc korun), ale podrobnosti nechce moc sdělovat. Já jsem ho úplně náhodou potkal  v pátek v hospodě a po nějaké době se hezky rozpovídal o tomto problému. Údajně o tomto ví už několik měsíců, ale čekal, až si to na webu zveřejní sama ČT, protože měl obavy, že mu nikdo nebude věřit.

No k žalobě se zcela jistě přidají i majitelé bytového fondu SBD Nová Huť, SBD Hlubina, jejichž STA jsou v mnoha případech již kanálovými zesilovači "čekajícími" na finální Mux2 K37 vybaveny. Myslím, že koordinovaný postup v této záležitosti bude nanejvýš vhodný a že redakce DIGIZONE se tímto velkým zádrhelem v DVB-T bude také zabývat.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Amos Komenski 13. 02. 2011, 09:03:12
Asi bude problém s K52, který Nova nemusí vypnout (dle tpp až 11/2011) a ČT zareagovala a K37 nevypne taky :-[
Vysílač K52 je jen velmi malého výkonu a ani zdaleka nemá dosah vysílače K37 ČT1, takže tento "důvod" je spíše jen smyšlenka.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Adámek Karel 13. 02. 2011, 10:05:04
Tak 51 K pro Ostravu asi těžko ten je od 27.10. 2011pro MUX 3 asi 80 km od Ostravi sice v jine polarizaci ale i tak.

714,00   K   51   MUX-3   RTCN   Katowice *Kosztowy*   KAT   SLK    50,000   V   ND

a na Praděd mi 51 k laskavě nechte ,protože u nás už se dělaly baráky na MUX 1 36 k a rovnou se to chystalo i pro Mux 2 + 3 ,51 k + 53 k.

Tak jsem zvědav kdo si tohle vyžere.

Czestochowa - Wręczyca mux 2 39 k  130 km od Ostravi,sice má být použita směrová anténa s potlačením k české hranici ale i tak to bude zajimavé.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 11:35:07
K51 z Katowic sice má začít vysílat nejpozději od 27. října 2011, ale nebude mít ERP 50kW, ale pouze 2.5kW, zde je odkaz:

http://www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t/harmonogram-wdrazania-mux-3

 a podle posledních info se nebude vysílat ze stanoviště Kosztowy, ale z Bytkowa (odtud se původně v Katowicích vysílalo, než byl postavený vysílač Kosztowy na kanálech R6 TVP2, od 1990 TVP3, R8 - TVP1, do roku 1976 a do srpna 1988 i K21 s programem TVP2 - pak přechod na Kosztowy), takže tento vysílač a výkon vysílání z Ostravy asi neohrozí! Navíc asi tento kanál 51 nebude vůbec spuštěn, protože pokud by vše u nás probíhalo dle plánu, tak 31. října t. r. by měl na něm začít vysílat Praděd MPX3. Pro Katowice je v plánu pro veřejnoprávní mux TVP K55, na kterém má finálně vysílat jejich MPX1, ale ten ještě asi dlouho nezačne! Jak mi říkal kamarád, ČTÚ zvažuje použít K51, plus ještě asi osm dalších možných kanálů, ale vše závisí na polské a slovenské straně! Navíc by se asi jednalo zase o provizorní tv kanál s nějakám sníženým ERP výkonem. Pokud jde o vysílač Czenstochowa - Wreczyca, tak vzdálenost od Ostravy je asi 120km a díky terénnímu profilu je tam téměř z celé Ostravy přímá viditelnost! takže pro hladnovský K39 je to hotová "poprava"!
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Zdenek S. 13. 02. 2011, 13:25:13
Jak problém s K52? Myslíš ve vztahu ke Slovákům a vysílači Žilina  Krížava?? K52 s oblastí Ostravy nemá nic společného a ani s přechodem muxu 2 z K39 na 37.



Pane "Libor L" pokud o to nevíte tak zákon o digitalizaci je postaven tak ČT nesmí vypnout ČT1 v analogu poku z daného vysílače nadále vysílá TV Nova a nebo PRIMA TV. To znamená pokud z daného vysílače vysílá nadále NOVA TV a nebo PRIMA TV tak se nesmí vypnout ani ČT1. Vyjímka se týká pouze programu ČT2 za to že ČT se vzdala předčasně analogových kanálů na kterých byla ČT2 a byl na nich předčasně ukončen proces digitalizace ze strany ČT. Většinou se program ČT1 přesul na kanál po bývalé ČT2 a puvodním kanále kde byla ČT1 se spustil mux ČT.

Je úplně jedno jestli má kanál 52 něco společného s Osravskou oblastí a nebo nemá. Mimochode tento kanál nikdy neměl byt nikdy z Lysé protože velmi odporuje Ženěmě a tento kanál je vyloženě pro Krížavu a do dneška jsous tím problémy. aj při nízkém výkonu a odsměrování dochází v některých oblůastech ke vzájemnému rušení.

Ať Nova laskavě vypne kanál 52 k 30.4.2011 který je v rozporu s Ženevou a ČT vypne k 30.4.2011 37k s programem ČT1

Nova by nejradši vysílala v analogu ještě minimálně dalších 50 let!!!
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Zdenek S. 13. 02. 2011, 13:37:37
Pokud vím, tak jeden člověk z Ostravy se kterým jsem v kontaktu (zde, ale nepřispívá) už veškeré náležitosti "rozjel" ve velkém. Je v tel. kontaktu  se všemi zainteresovanými tv v MPX2 s vyjímkou Novy, protože ta s vnějším světem nekomunikuje a Ing. Udatný (jenž má okolnosti v tv Nova ohledně distribuce tv signálů na starosti) je telefonicky nesehnatelný! Je s podivem, že o posunutí vypnutí K37 z TX LH neví ani tech. ředitelé Barrandova ani Prima tv, se kterými telefonicky hovořil! Podle informací přímo z Emitelu v PL opravdu dojde 30. dubna ke spuštění vysílače Czenstochowa na K39 s vyzářeným výkonem 100kW. Žádné odklady ani snižování ERP (byť dočasně) nepřicházejí v úvahu, protože si to nepřejí vysílatele v MPX2 v Polsku! Na ČTÚ údajně (dle slov toho člověka z Ostravy) ani neměli tušení o tomto polském vysílači! ČTÚ se údajně snaží nalézt pro SFN na ostravsku jiný finální tv kanál pro MPX2 (horkým favoritem je údajně K51 po bývalé a tv ČT2, který vysílal z Hošťálkovic do 30. června 2010) a je nyní koordinován pro MPX3 na jesenickém Pradědu. Pokud by ho schválila polská a slovenská strana při oboustranných mezinárodních jednáních tento schválila, použil by se od května tento a Pradědu by přidělili K37 od 30. listopadu 2011. Ten člověk ví o tomto problému daleko více (včetně chystané žaloby ze strany montážních firem na vládu ČR ohledně nedodržení TPP, protože mnoho firem na ostravsku má sjednané zakázky po přechodu MPX2 na finální K37 a nakoupili si už dopředu nebo mají objednané kanálové vložky pro STA za desítky tisíc korun), ale podrobnosti nechce moc sdělovat. Já jsem ho úplně náhodou potkal  v pátek v hospodě a po nějaké době se hezky rozpovídal o tomto problému. Údajně o tomto ví už několik měsíců, ale čekal, až si to na webu zveřejní sama ČT, protože měl obavy, že mu nikdo nebude věřit.

Pane "Libor L" co tady pišete za zmatiny s výměnou puvodního k51 za nový k37 na Pradědu. To to absolutní hovadina. Ať si klidně někdo pustí z Lysé od 1.5.2011 k MUX 2 na k51 místo k37 ale jen do termínu řádného spuštění kanálu k51 na Pradědu a následném přeladění na schválený k37 a ne na trvalo. Toto može opravdu vymýšlet a schvalovat jen nějaký exot. Byt Polákama a Slovákama tak bych nikdy nepovol spustit k51 z Lysé protože jednou byly schválené mezinárodně nějaké kanály a ne to aby pořád někdo vymýšlel někdo z ČR další hovadiny jen na úkor toho že NOVA nechce neustále vypínat analog!!!

Uvědom si taky že dost firem s kanálem 51 na Pradědu počíta a má už aj někde upravené STA. Taky nemože jít nikdy současně k51 z Pradědu aj Lysé protože na Pradědu má byt na k51 MUX 3 a tím pádem nemože byt na Lysé na k51 MUX 2!!!
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 13:55:36
Bohužel, platí, co jsem napsal! O K51 jsem jasně psal, že je to v jednání v rámci mezinárodní koordinace! A o tv kanálech se nejednalo v Ženevě, ale v roce 1961 ve švédském Stockholmu. V Ženevě se řešili FM a AM vysílače v Evropě a v roce 2006 pak DVB-T vysílače pro Evropu a severní Afriku. A to, že s tím někdo počítá, kvůli jeho koordinaci na Praděd, je hezká věc, ale v ÚO Ostrava se taky od 30. dubna počítalo s K37 a firmy jsou na něj připraveny, mají objednánu (nebo nakoupenu technologii pro rekonstrukce nebo výstavbu STA a mají nasmlouvány zakázky, což při nedodržení termínu přladění pro ně může mít dalekosáhlé právní důsledky) a pak se dozvědí, že se to jen tak posune o více, jak půl roku! K52 z Lysé není základní vysílač, ale pouze dokrývač pro město F. n. O., takže nic nebrání ČT K37 vypnout! Navíc se jasně ví, proč byl kdysi použitý místo "stockholmského" K54. "Zapůjčen" od Slováků byl v roce 1988 do doby než se tento kanál začne používat na Krížavě. Pokud by slovenskou stranu rušil, jistě by vznesla námitky! Takže tady problém není! Problém je úplně někde jinde a kdo se v problematice orientuje, tak ví "vo co gou"! A co se týče tvé poznámky o debilech, kteří tohle navrhují, tak bohužel ti sedí na ČTÚ, protože, aby na odboru kmitočtového plánování (zde se řeší i mezinárodní koordinace) nevěděli, že od 30. dubna bude spuštěn "silný" polský vysílač  "na dohled" od Ostravy, tak co na to říci?? A zajímavé, že o kroku ČT nevypnout K37 z Lysé nevědí ani ostatní tv, které měly v muxu 2 přejít z K39 na K37.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Adámek Karel 13. 02. 2011, 14:06:57
RE:Uvědom si taky že dost firem s kanálem 51 na Pradědu počíta a má už aj někde upravené STA. Taky nemože jít nikdy současně k51 z Pradědu aj Lysé protože na Pradědu má byt na k51 MUX 3 a tím pádem nemože byt na Lysé na k51 MUX 2!!!


A přesně vo to jde proč když to jde složitě tak to udělat ještě složitěji a zatáhnout do toho Praděd.

A jak píšu výše:
a na Praděd mi 51 k laskavě nechte ,protože u nás už se dělaly baráky na MUX 1 36 k a rovnou se to chystalo i pro Mux 2 + 3 ,51 k + 53 k.

Tak jsem zvědav kdo si tohle vyžere.Tak si bordel kolem Ostravy pohlídejte natvrdo se žalobama ale ne na ukor Pradědu.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: K. Vav 13. 02. 2011, 14:13:18
Pokud mne paměť neklame, tak K52 z Lysé hory byl spuštěn zejména pro pokrytí Frýdku, Skalice, Dobrá,Frýdlantu n.Ostr....   ;)
Vypadá to, že dříve půjdou mux. 2 a 3 z Pradědu :o
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 14:20:41
RE:Uvědom si taky že dost firem s kanálem 51 na Pradědu počíta a má už aj někde upravené STA. Taky nemože jít nikdy současně k51 z Pradědu aj Lysé protože na Pradědu má byt na k51 MUX 3 a tím pádem nemože byt na Lysé na k51 MUX 2!!!

To samé je v Ostravě a okolí! Všichni s K37 počítali (dokonce, tak informoval i NKS) od 30. dubna. Tyhle harakiri vymýšlí Debilové z ČTÚ, místo toho, aby ČT donutili K37 v analogu z Lysé vypnout, tak budou vymýšlet nějaké změny! U Lysé, platí to, že K52 není základní vysílač a od samého začátku byl koncipován jako dokrývač okolí města F. n. O.. Tomu odpovídá umístění vysílacího AS a jeho vyzařovací diagram. Prto nemůže ČT argumentovat, tím, aby Nova tento K52 předčasně vypnula.

A přesně vo to jde proč když to jde složitě tak to udělat ještě složitěji a zatáhnout do toho Praděd.

A jak píšu výše:
a na Praděd mi 51 k laskavě nechte ,protože u nás už se dělaly baráky na MUX 1 36 k a rovnou se to chystalo i pro Mux 2 + 3 ,51 k + 53 k.

Tak jsem zvědav kdo si tohle vyžere.Tak si bordel kolem Ostravy pohlídejte natvrdo se žalobama ale ne na ukor Pradědu.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 14:22:26
Omlouvám se, nejsem zvyklý zde často přispívat, proto příspěvek vkládám znovu bez citace.

To samé je v Ostravě a okolí! Všichni s K37 počítali (dokonce, tak informoval i NKS) od 30. dubna. Tyhle harakiri vymýšlí Debilové z ČTÚ, místo toho, aby ČT donutili K37 v analogu z Lysé vypnout, tak budou vymýšlet nějaké změny! U Lysé, platí to, že K52 není základní vysílač a od samého začátku byl koncipován jako dokrývač okolí města F. n. O.. Tomu odpovídá umístění vysílacího AS a jeho vyzařovací diagram. Proto nemůže ČT argumentovat, tím, aby Nova tento K52 předčasně vypnula.

Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: K. Vav 13. 02. 2011, 14:34:07
Přečtěte si ještě jednou * SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA * Částka 51 / 2008, Rozeslána dne 15. května 2008 * jsou tam opravdové perly ....  vysílací síť2 K37 - zahájení dvb-t vysílání duben 2011 - analogové vypnutí K37 listopad 2011 ::) vysílací síť3 K39 - zahájení dvb-t vysílání duben 2011 - od listopadu 2011 přesun na K48 - analogové vypnutí K48 listopad 2011 :-\  Kdo to asi dal do platného zákona???
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 13. 02. 2011, 17:08:38
Teď je jen otázka, kdo za tento paskvil ponese zodpovědnost? Počítám, že tv stanice z muxu 2 budou trvat na zahájení vysílání 30. dubna (byly by samy proti sobě, protože K39 umrtví polský mux) a Čt nevypne analog. Takže pak dojde k situace, že z Hladnova a Hošťálkovic bude digitálně vysílat mux2 a z Lysé analogově ČT1. To bude super situace! A co mux 3, který bude muset po dobu několika měsíců vysílat na K39, jehož pokrytí v té době bude pravděpodobně ještě horší než na K32, kde vysílá v současnosti??
Vím, že onen kamarád se chystá ohledně problému K37 vs. 39 oslovit premiéra, protože ten má údajně předobčany zodpovědnost, jako předkladatel zákonů PS PČR. Sám jsem zvědavý, co mi zase řekne, jak pokročili v současném jednání s ostatními, kterých  se tohle všechno dotýká.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: ivovi 13. 02. 2011, 19:04:43
Přečtěte si ještě jednou * SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA * Částka 51 / 2008, Rozeslána dne 15. května 2008 * jsou tam opravdové perly ....  vysílací síť2 K37 - zahájení dvb-t vysílání duben 2011 - analogové vypnutí K37 listopad 2011 ::) vysílací síť3 K39 - zahájení dvb-t vysílání duben 2011 - od listopadu 2011 přesun na K48 - analogové vypnutí K48 listopad 2011 :-\  Kdo to asi dal do platného zákona???
Kdyz jsme u TPP, tak je dobre dodat, ze opravdu pocitali se soucasnym vysilanim digital/analog na k37 a vedeli o tom viz v TPP:
Vysilace velkeho vykonu - mira ruseni signalem DVB-T
Frydek k37 55dBW CT1 MiraRuseni4 ruseniOdOstrava-sit2 vypnutiAnalogu listopad2011
(MiraRuseni4= po vyhodnoceni ruseni bude zvoleno reseni..)
Digital by mozna jeste nekde fungoval, ale analog bude nepouzitelny. Takze jedina volba reseni je vypnout beztak nepouzitelnou CT1 - to je mozna to co CT planuje. Ale kdovi.

Z.S. - Ktery paragraf v tom zakone ustanovuje holport pri vypinani CT-Nova?
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Butes 13. 02. 2011, 19:06:15
Ona kompetentnost vedení ČTÚ resp. pana Dvořáka je evidentně nedostatečná i z debaty konané v Pardubicích ke spuštění digitálního vysílání z Krásného v minulém roce. Stojí to za to od 00:52:10 do 00:53:15 ohledně Muxu4. Pak 00:56:40 do 00:57:00 k odejmutí kanálu nad 60 po celé ČR. A co taková Černá hora pane Dvořáku s kanálem 61? Ke koordinaci od 01:02:00 do 01:03:35. Gólem pana ředitele je však poslední příspěvek k instalaci antén od 01:10:05 do 01:13:20, kde jednoduše střílí od boku. Na dlouhé zimní večery ideální. ??? http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstvi/_zprava/712437

P.S. Jde o první díl konference.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Ján Slovík 14. 02. 2011, 01:53:25
Naozaj je to také horúce? Poľský Mux2 z Czenstochovej K39 predsa musí mať obmedzený výkon na juh, pretože tento kanál má skoordinovaná aj Žilinská oblasť.
A Nova na 52. kanáli možno bude rušená SFN   MUX2 keď sa v apríli zapnú vysielače Čadca a Považská Bystrica a v máji Trenčín a Žilina na tomto kanáli. Viď.:
http://www.digimedia.sk/?IDe=112776
A možno to radšej vypne.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 14. 02. 2011, 05:30:32
To je sice pravda, ale podle dobrých info to v dubnu Emitel spustí do stejného AS, ze kterého se nyní vysílá analogově, takže o nějakém omezení směr jih si ČR může tak akorát nechat zdát! Nový AS se na vysílači Wreczyca v dohledné době instalovat nebude. Pokud jde o vyzařovací diagramy a jejich omezení do požadovaných směrů dle koordinace, tak s těmi si Poláci nikdy moc hlavu nelámali! Viz problémy s rušením od jejich vysílačů na všech pásmech.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Ján Slovík 14. 02. 2011, 21:33:59
To robia stále? - ja že to robili len za socíku. Hoci našich televízií som poriadny signál nemal, poľských som mal zo všetkých smerov na x kanáloch. A prakticky donedávna blokovali slušný výkon na kanál 46 na Magurke.
Tiež si pamätám, ako sa priamo v rozhlasovom vysielaní chválili, ako porušujú dohody v hĺbke modulácie (tuším to bol 3.program).
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Libor L 15. 02. 2011, 04:27:20
Nevím, jak u ostatních vysílačů, ale Czenstochowa - Wreczyca je poměrně nové středisko (uvedeno do provozu v letech 1996/97) a vysílací AS v laminátu je údajně už širokopásmový, tak proč by Emitel měnil AS, když to bude fungovat ve stávajícím. A ten má údajně dle Emitelu kruhovou vyzařovací charakteristiku. Nevím, jestli se tak chovají stále, ale podle ČTÚ se jejich jednání v poslední době ohledně koordinací dost zlepšilo. Ale to jde pouze o jednání, praxe bývá většinou odlišná.
Název: Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
Přispěvatel: Franta Kostka 15. 02. 2011, 11:56:11
Citace: Amos Komenski
...a že redakce DIGIZONE se tímto velkým zádrhelem v DVB-T bude také zabývat.

no to chci vidět :-D