Celý týden na chalupě a příjemné počasí mne "vyhnaly" na střechu chalupy k otestování další verze nového řešení příjmu TV v DVB-T2. Předchozí, po léta používaná verze, se směrovanou anténou na Krašov, neposkytovala optimální výsledky. Zejména u MUXů z Bavorska kolísala podle "teploměrů" kvalita signálu mezi 0 až 100 %, i když síla byla 100 %, což byl asi důsledek nevyrovnané úrovně příjmu z různých vysílačů a zahlcení anténního zesilovače, integrovaného přímo v dipólu.
Nově jsem použil LogPer anténku s pár "pahýly", směrovanou na Domažlice a zesilovač IVO ZP22 s filtry na mobilní operátory. Zároveň jsem otestoval i dvoutunerový STB Optex ORT-8932 V2. Ten spolehlivě přijímal 10 MUXů, včetně těch bavorských se stabilní 100 % kvalitou. Na čtyřech, postupně automaticky laděných, STB se načetlo celkem 85, 91, 109 a 141 stanic, bohužel i těch "nepřístupných" z Freenetu. Ale i tak bylo k dispozici dost stanic, aby bylo z čeho za pozdních večerů vybírat. A, když toho bylo málo, třeba přímý přenos F1 jsem free sledoval na DVB-S2. :-)
Nakonec jsem zkusil otočit tu "krašovskou" anténu také na Domažlice, ale výsledek byl horší, než s tou jednoduchou "rybí kostí".