Tak u pc to mám vyřešené (když jsem pořizoval pozemní tuner tak už měl t2, hevc a další kodeky obstará sám počítač. Totéž platí o S2 kartě.
Ale s televizory tam to bude horší, za analogu bylo běžné mít samotný televizor zapojen do antény, ale v počátcích analogu existoval konvertor z uhf do vhf, jakýsi pravěký předchůdce settopboxů, ale televize se brzo začli vyrábět i s uhf tunerem. Jak dlouho by muselo současné dvb-t vysílat aby byla situace stejná jako za analogu? Tedy všude běžně zapojen televizor na anténu bez konvertoru (settopboxu). A to už se chystá dvb-t2 které tu bude plně nasazeno v roce 2021. Snad T2 bude vysílat hooodně dlouho.
Původně jsem měl tento text hodně dlouhý, obsahoval spoustu informací o používaných pásmech, konvertorech, televizích, obsahoval také různé srovnávací roky a doby trvání, pár informací k anténám, dale také něco k rozhlasu, jeho vysílání frekvencích a anténách. Takže pokud budete chtít něco vědět, tak ztím jen google a wikipedia. Možná až mě přejde ten vztek z toho jak tento web neustále odhlašuje i přesto že mám zatrženo neodhlašovat. TAk to rači napíšu v MS wordu, ten mě neodhlásí ani po půl hodině