David Kříž:
Děkuji za tipy a snad i trochu za "podporu", což mě popravdě překvapilo.
S tou kanlovou propustí je to samozřejmě dobrý nápad, bohužel momentálně nemám tu jednu, kterou vlastním volnou. Mám ji nastavenou na K46 a i když ji dovedu přeladit na K40 a pak na K46, tak to chvilku zabere, aby to bylo udělané poctivě a doteď jsem řešil jiné věci, tak třeba v budoucnu...
Ano, Dreamsky je samozřejmě měřák, který nemá ECHO, což ho srazí z pohledu profíka na úroveň hračky vyrobené z Merkuru, ale i tak mě ten měřák stál jakési peníze a kdybych do toho chtěl jít opravdu v rámci mého hobby na max., tak bych jistě zvolil toho Planara, protože jinak nic do 20 tisíc s echem neznám (možná takový přístroj existuje - nevím)...
No a ještě bych trošku objasnil, proč jsem se "hned" zeptal tu, místo toho, abych vyzkoušel propust, vypnutí baráku apod...
No prostě mě napadlo se tu po dlouhé době zeptat, jestli někdo přesně toto neřešil a jestli mně něco neuniklo.
To "uniknutí" jsem se snažil eliminovat tím, že jsem měření v daném časovém rámci prováděl u více antén s různými vyzařovacími charakteristikami, bez zesilovačů apod...
Jinak posun od minulého týdne je ten, že jsem anténu posunul o cca 3 až 4 metry jinam při zachování azimutu a MER sice pořád kolísá, ale už ne k 0, spíš to vidím tak k 5 - 7 (nejnižší hodnota) a zatím za ten týden mám od rodiny hlášeno, že výpadků evidovali 0.
Nemůžu se tomu věnovat každý den 5 hodin, takže to zkoumání a případné odhalení problému je spíš běh na dlouhou trať v mém případě.