Zdravím
Stala se my podivná věc. V sobotu jsem ve Zlíně na novém činžovním (3-4 roky postavený) domě předělal sta rozvod na DVB-T z Brna. Ve všech bytech to v pohodě fungovalo ( naměřené hodnoty byly všude v normě ). No a od středy zmizel signál v prvním bytě a dnes ve druhém.
Oba byty nemaji set-boxy ale tuner mají přímo v TV
Nevíte kde by mohla být chyba.
Díky za odpověd
Autentický zážitek. Bydlel jsem kdysi, za hlubokého analogu v jednom bytě. O patro výše bydlela jakási rodina a o patro nad nimi jeden nepřizpůsobivý občan. Jednoho dne mi z ničeho nic přestala fungovat STA. Okamžitě mi to zapálilo a vlítl jsem na onoho nepřizpůsobivého občana a vymohl si násilím přístup k jeho účastnické zásuvce, zjistil jsem, že se nějakým způsobem dostal k novému televiznímu přijímači a obraz se mu nezdál dostatečně kvalitní, tak se vrhl na účastnickou zásuvku, ten konec, co přicházel se zhora se signálem ustřihl a ten konec, co pokračoval dál k účastníkům pod ním si strčil do televize. Uvedl jsem tedy vše do patřičného stavu a odebral se zpět do svého bytu. Jaké ovšem bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že mi to nefunguje stále. Musel jsem tedy ještě k té rodině mezi námi. Zjistil jsem, že otec rodiny nade mnou, když zjistil, že jim to nefunguje, to okamžitě rozebral také a radostně tam hloubal nad oběma rozpojenými konci. Takže i tuto účastnickou zásuvku jsem uvedl do náležitého stavu a po té jsme se konečně všichni zase dočkali signálu. Takže já by jsem v prvé řadě podezíral nějaké vrtače, kutily domácí, věšiče obrázků a poliček apod. škodnou. Též předpokládám, že pokud to bylo čerstvě udělané, tak někomu se to třeba nezdálo a chtěl to zkontrolovat, či se rozhodl to předělat a udělat lépe atd. Případně si konečně tedy, když už to chodí přesunout zásuvku někam úplně jinam, to přece zvládne. Takže v prvé řadě bych hledal lidský faktor, plus počítal s tím, že jakoukoli manipulaci každý z nich zapře. Což mi mimochodem napadá, že to je další nevýhoda DVB-T, která zde dosud nebyla ještě nikdy uvedena. Tedy lidské faktory na společné STA mohou být někdy neuvěřitelně zábavné.