reklama

Autor Téma: Trhání multiplexu 1 na digitální TV  (Přečteno 9415 krát)

Franta Vopršálek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Trhání multiplexu 1 na digitální TV
« kdy: 02. 02. 2011, 18:38:18 »
Zdravim, chtel bych se na vas obratit s prosbou o radu pri reseni meho problemu. Nedavno jsem se rozhodl prejit z kabelovky (UPC) na digitalni pozemni vysilani s tim, ze budu vyuzivat domovni antenu na strese (bydlim v panelaku) a DVB-T tuner v televizoru. Bohuzel po naladeni kanalu, ktere probehne bez problemu, jde normalne pouze multiplex 2, zatimco verejnopravni multiplex 1 ma silne trhany obraz i zvuk. Na jine televizi v byte pripojene ke stejne televizni zasuvce pritom multiplex 1 bezi bez problemu stejne jako multiplex 2. Stejen tak u sousedu. Napada vas, v cem by mohl byt problem? Muze byt treba nejak poskozen tuner v TV? (proc by pak ale sel multipex 2 bez problemu?) Predem diky za odpoved.
« Poslední změna: 04. 02. 2011, 12:34:27 od Jan Potůček »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jakub Ambroz

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2011, 18:45:49 »
Tunerem to určitě není. Je to spíše špatně nastavenou anténou na domě. Nejlepší by bylo npsat kde bydlíte a na jakých kanálech programy ladíte. Pak se dá trochu něco říct.
DVB-T: Samsung UE26D4003
            Samsung UE32C6000
TechniSat digi Pal TX 2
Příjem téměř všech hlavních CZ(mux1,2,3,4,RS7,RS8), SK(1,2,3,4), PL 2,3 mux (krom 1 muxu skrz stejný kanál RS7), AT 2 hlavní muxy ;)


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2011, 21:18:45 »
Nejlepší by bylo se vrátit zpátky ke kabelovce a nevymýšlet ptákoviny...


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2011, 22:00:30 »
Nemyslím si, že je "ptákovina" odcházet od placené služby k nabídce, která není placená.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #4 kdy: 02. 02. 2011, 22:08:14 »
Není placená? A to tam tu STA někdo namontoval a servisuje zadarmo? Tak to bych měl taky zájem a ještě mu dohodím tolik kšeftů, že bude mít do konce života co dělat  ;D ;D ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #5 kdy: 02. 02. 2011, 22:13:52 »
Tazatel evidentně nechce platit měsíční poplatky a nejspíše mu nejde o zaplacení jednorázového servisního úkonu podobně jako by musel platit servis satelitní STA. ;)
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


luděk Poisl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #6 kdy: 02. 02. 2011, 22:16:31 »
Zdravim, chtel bych se na vas obratit s prosbou o radu pri reseni meho problemu. Nedavno jsem se rozhodl prejit z kabelovky (UPC) na digitalni pozemni vysilani s tim, ze budu vyuzivat domovni antenu na strese (bydlim v panelaku) a DVB-T tuner v televizoru. Bohuzel po naladeni kanalu, ktere probehne bez problemu, jde normalne pouze multiplex 2, zatimco verejnopravni multiplex 1 ma silne trhany obraz i zvuk. Na jine televizi v byte pripojene ke stejne televizni zasuvce pritom multiplex 1 bezi bez problemu stejne jako multiplex 2. Stejen tak u sousedu. Napada vas, v cem by mohl byt problem? Muze byt treba nejak poskozen tuner v TV? (proc by pak ale sel multipex 2 bez problemu?) Predem diky za odpoved.

jo, stejnej próblem je na severní moravě z pradědu i ze zlína mux 1 .  po 2 měsících peripetií vypadlo z "odpovědných "  že je to ve zkušebním provozu a že je to nezajímá až do roku 2012. jinak ze své zkušenosti - není setobox jako setopbox a jsou kusy, která jsou chytlavé ne na slabej ale na silnej !!! signál. některé nefungujou už při 80 dbuV , resp koušou se. muže to být v rozvodu silnej signál, nutgno přeměřit. a dost chyb je softwarem, u některých stb je při výpadku signálu obrazová pauza a pak to pokračuje dál  a člověk si toho nevšimne. některé stb kostičkujou celou dobu oprav chyb a vteřinu je to vidět .


luděk Poisl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #7 kdy: 02. 02. 2011, 22:19:12 »
Tazatel evidentně nechce platit měsíční poplatky a nejspíše mu nejde o zaplacení jednorázového servisního úkonu podobně jako by musel platit servis satelitní STA. ;)
všeho do času panové, brzo bude zpoplatněný všechno co jde ze satelitu , o STA nemluvě


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #8 kdy: 02. 02. 2011, 22:19:33 »
Tazatel evidentně nechce platit měsíční poplatky a nejspíše mu nejde o zaplacení jednorázového servisního úkonu podobně jako by musel platit servis satelitní STA. ;)
Pokud se chce tazatel dívat a ne řešit problémy, tak je kabelovka jasná volba. A znovu se ptám kdo platil vybudování té STA a platí jednorázově (tj. při každém úkonu montážníka  ;D ) pravidelný servis. Pokud samozřejmě ta STA není perpetum a neběhá sama od sebe  ;D


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #9 kdy: 02. 02. 2011, 22:38:44 »
Proč by ji měl platit neustále? Pokud je STA udělaná kvalitně a není z toho odělaný kočkopes v podobě převodu dvb-t/s do analogu, běhá to jak má.To samé můžete říct v paneláku o kabelovce. Kdyby se pan Vopršálek vyjádřil komplexněji, věděli bychom o problému více.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #10 kdy: 02. 02. 2011, 22:42:51 »
STA může být dělaná sebekvalitněji (v tomto případě ale zjevně není), ale není to perpetum. Takže jakákoliv technická změna, rozšíření a samozřejmě i nutný servis se platí. A k tomu nemalé náklady na vybudování. O kabelovce pak toto říct nemůžu, protože tam mě to prostě nezajímá (to je věcí provozovatele) a jenom si na TV přepínám programy (kterých je taky mnohonásobně víc a atraktivnějších). Není co řešit.


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #11 kdy: 02. 02. 2011, 22:50:39 »
Pak tedy asi platí to, že ten, kdo má finance na kabelovku nemá pár stovek na správu STA parkrát za život.   8)
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #12 kdy: 03. 02. 2011, 06:20:49 »
Nad některými radami zde opravdu zůstává rozum stát...  ::)
Obraťte se na správce STA (majitele domu, správce domu) zda je STA upravena pro příjem digitálních multiplexů a zjistěte čísla TV kanálů které jsou v STA použity. Ty pak nalaďte manuálně v TV (nikoliv automatem). Pokud STA není zatím upravena, musí nastoupit na rekonstrukci odborná firma, bez toho sám nic nevyřešíte.

Pro některé ostatní: Investice do rekonstrukce STA se oproti kabelové TV lidem např. v našem domě již několikrát vrátila. V současné době má v našem domě již UPC 0 zákazníků. Kdo si chtěl rozšířit programovou nabídku (celkem cca 4 byty), zařídili si jako druhý příjem ze satelitu. I když se to zde na DZ nezdá, většina běžných lidí preferuje základní programovou nabídku bez měsíčních poplatků! O poplatcích za správu STA zřejmě nemá vůbec cenu hovořit. Pokud je vše uděláno správně, jsou to investice v řádu tisícikorun v případě přeladění TV kanálu při použiti dočasného/trvalého kanálu při průběhu pozemní digitalizace. Odchod hlavní domovní jednotky jednou za 10/15 let do věčných lovišť taky není pro bytový/panelový dům žádná extra velká díra do rozpočtu.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #13 kdy: 03. 02. 2011, 08:41:41 »
Pak tedy asi platí to, že ten, kdo má finance na kabelovku nemá pár stovek na správu STA parkrát za život.   8)
Párkrát za život? Jsou STA po nějakých pár letech provozu, kde si ten montér může udělat přechodný bydliště a stejně je to furt rozhašený. Navíc pár programů a vůbec je to celý nalevačku. STA nebrat!  :P


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Trhani multiplexu 1
« Odpověď #14 kdy: 03. 02. 2011, 08:52:03 »
Nad některými radami zde opravdu zůstává rozum stát...  ::)
Obraťte se na správce STA (majitele domu, správce domu) zda je STA upravena pro příjem digitálních multiplexů a zjistěte čísla TV kanálů které jsou v STA použity. Ty pak nalaďte manuálně v TV (nikoliv automatem). Pokud STA není zatím upravena, musí nastoupit na rekonstrukci odborná firma, bez toho sám nic nevyřešíte.

Pro některé ostatní: Investice do rekonstrukce STA se oproti kabelové TV lidem např. v našem domě již několikrát vrátila. V současné době má v našem domě již UPC 0 zákazníků. Kdo si chtěl rozšířit programovou nabídku (celkem cca 4 byty), zařídili si jako druhý příjem ze satelitu. I když se to zde na DZ nezdá, většina běžných lidí preferuje základní programovou nabídku bez měsíčních poplatků! O poplatcích za správu STA zřejmě nemá vůbec cenu hovořit. Pokud je vše uděláno správně, jsou to investice v řádu tisícikorun v případě přeladění TV kanálu při použiti dočasného/trvalého kanálu při průběhu pozemní digitalizace. Odchod hlavní domovní jednotky jednou za 10/15 let do věčných lovišť taky není pro bytový/panelový dům žádná extra velká díra do rozpočtu.
To je jeden z největších keců obecně, který s oblibou tvrdí hlavně anténářské firmy. Ve skutečnosti žádná STA nenabídne tolik programů jako kabelovka (argument o satelitu je v této souvislosti k smíchu, protože cenově tam vychází programy mnohem dráž než u kabelu, navíc je u satelitu pořád limit v počtu TV za jeden měsíční paušál), o nějakém nonstop servisu nemůže být ani řeč, další služby jako internet a telefon jsou u STA taky pasé a navíc jak začnou technické problémy, že to či ono pár dní nejede, tak má každý té STA akorát plný zuby. V hodně domech už lidi procitli a z té prvotní euforie, kdy jim někdo nakukal cosi o "zadarmo" a "bez měsíčních poplatků" (v praxi znamenající pouze to, že jim pravidelně anténářské firmy vysávaly družstevní rozpočet za opravy a rozšíření) a taktéž těch pár programů omrzelo a následoval návrat ke kabelovce.


 

reklama