Pak je tu jeste tato antena, tuto ale neznam, nikdy jsem ji nezkousel.
http://www.dipolnet.com/uhf_tv_antenna_polaris_60-21-60_A3385.htm
Od Dipolu antény nebrat! Je to šrot, mechanická kvalita příšerná, funkčnost taky nic moc. Oni nepovedeně kopírují jiné antény - tohle je evidentně obšlehnutý design Unikomu Galanta (který to zas kdysi obšlehl od Hirschmanna). Ale mechanicky fakt hrůza.
Na co dlouhou drahou antenu se ziskem 18db, když dle Kathrein informací má zimmerantena zisk 36db,řekl by si laik.
Bohužel, všichni výrobci se dali tímto směrem udávání zisků vč. zesilovače u pokojových antén, ani Kathrein není vyjímkou. Jenže kdo by si do katalogu napsal "zisk antény = -5 dB, zisk zesilovače = 30 dB"
A vida tak přece existuje. Dík moc. Budu o ní dost uvažovat
(Wendelstein 232km V. pol) Ještě s tím zesíkem... vejde, nebo dá se vůbec dát do krabičky v anténě??? Mám na mysli klasický na F konektor od terozu... Co jsem koukal tak v návodu je to tak zvláštně připojené...
Do krabičky u Kathreinu nic nedáte, ale ani se o to nesnažte u jiných antén. Nejlepší umístění zesilovače pro dálkový příjem je těsně pod anténu (1-2 metry) do vodotěsné krabičky. Zesilovač přímo v anténní krabičce totiž často mírně vyzařuje, ten signál se naváže zpět do zářiče a to celé pak může zhoršit výkon celé sestavy. Zesilovač v krabičce pod anténou je jistota.