Autor Téma: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu  (Přečteno 8688 krát)

Strejda Jihlava

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« kdy: 18. 01. 2011, 05:14:03 »
Před měsícem mi na chalupě přestal fungovat nekodovaný německý EUROSPORT na 12226H z ASTRY 19,2.
Všechny ostatní programy přijímané z této družice jdou bez problémů.Při použití jiného přístroje EUROSPORT na frekvenci 12226H funguje,tak nasměrování antény se nezměnilo.Při nastavení ladění přístroje pouze na ASTRU 19,2 se současně naladí i programy z ASTRY 23,5 ???!!! Je to možné nebo je vadný přístroj? S kartou nebo bez karty funguje bez problémů až na ten EUROSPORT. Dík za rady !!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #1 kdy: 18. 01. 2011, 07:18:52 »
To je divné, že jen Eurosport, předpokládám, že je těch nefunkčních programů více (min. na TP Eurosportu) a podle popisu vše naznačuje na vadu přijímače (zdroj).


jenik jenikov

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2011, 07:50:44 »
no jasně že zdroj,topfieldem podlož kolo u auta a kup si nějakej použitelnej satelitní přijímač...jestli mi nevěříš,tak ho pošli opravit do servisu v klatovech http://impesat.cz/ a uvidíš co ti odpovědi, nevim jak je ten tvuj topfield starej ale nejspíš ho dovezla do ČR právě firma impesat...i když se teď tváří že s topfieldem nemá nic společnýho...


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2011, 11:53:19 »
Jeníku, co má Impesat společného s vadným zdrojem? Jen tak mimochodem, zdroje u těchto přijímačů se kazí i kdyby je dodal svatý Petr. Je to dáno cenovou relací a politikou výroby! Po kvalitní repasi zdroje tento levný přijímač pro běžné sledování na CRT TV stačí, ostatně jako většina střepů na trhu.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #4 kdy: 18. 01. 2011, 13:54:26 »
Není možné naladit obě družice najednou-špatné nastavení příjmu ,překrytí frekvence,lnb,nemusí to být jen zdroj !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Strejda Jihlava

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #5 kdy: 18. 01. 2011, 18:46:37 »
 >:( Tak jsem vymazal všechna data a nastavil to zpátky na tovární nastavení, hrůza na pozici 23.5 ASTRA 3A signál skoro naplno ale zobrazují se jiné programy, hromada polských a dokonce fungují, už jsem z toho blázen.Při nastavení manuálního ladění na třeba ČT 1 se po napsání frekvence 12525 V ztratí signál a samozřejmě se nic nevyhledá.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #6 kdy: 18. 01. 2011, 19:40:16 »
A proč dáváte tovární nastavení když tomu nerozumíte a nejste schopen to pak dát zpátky? Samozřejmě musíte nejdřív nastavit Diseq 1.0 a to Astra 1 na 1 ze 4 a Astra 3 na 2 ze 4. Může to být i obráceně,nevíme jaký máte monoblok.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Strejda Jihlava

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #7 kdy: 18. 01. 2011, 19:40:57 »
 :) Moje chyba, po přepsání na tovární nastavení jsem zapomněl správně nastavit v nastavení LNB DiSEq.Všechno se načetlo ale nekodovaný EUROSPORT na pozici 12226H je na ručním ladění bez signálu.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #8 kdy: 18. 01. 2011, 22:18:47 »
Bude to jak už psali kolegové. Vadný zdroj je u tohoto typu naprosto běžná a častá závada.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #9 kdy: 18. 01. 2011, 23:12:51 »
O tomhle stroji, když slyším, tak mi vstávají hrůzou vlasy na hlavě... Pořídil si to jeden známý. Od té doby před tím varuji, koho potkám. Napřed, když to přivezl domů tak to nebylo schopné naladit STV 1,2 atd. , nějak to nezvládalo korekci 2/3 nebo co. Co nebylo v 2/3 chodilo, cokoli, co bylo v 2/3 nechodilo. Tak mu tam nalili nějaký novější firmware nebo co. Takže už to 2/3 chytalo. Pak to dělalo to, že když se vymazalo ručně tak asi 10 stanic najednou, / klasické odmazávání třeba regionálních Holanďanů na 23,5°E/ tak se tomu kompletně zřítil setting a mohlo se začít ladit znovu. Takže se musely umazávat, tak po dvou, po třech aby to ten šunt vydržel a uřidil. A teď mu to zase začalo dělat to, že se zasekává polarizace. Respektive všechny horizontální jdou a vertikální nejde ani jedna, za dva dni se to překlopí a zase mu třeba 3 dni chodí všechny vertikální a nejde ani jedna horizontální. A takhle dokolečka. Na jeho anténě/LNB, byly odskoušeny jiné přijímače a vše chodí zcela a naprosto normálně, takže LNB to nedělá. Takže opravdu bych se klonil k těm, co zde píší zahodit to a koupit si něco normálního. Protože tohle snad nemá cenu ani nosit do opravny. A v továrním nastavení to mělo taky tuším jednu mouchu, to když se dalo, tak se značně omezil rozsah LNB a nechytlo to skoro nic a první aby to vůbec začalo fungovat se musel ten rozsah změnit na normální. Což je věc, kterou jsem snad nikdy nikde v životě neviděl. Tedy, že se s továrním nastavením objeví stanice a družice, co 5 let neexistují, to je celkem normální, ale aby to ořízlo i LNB, tak to už je slušná kuriozita.
« Poslední změna: 18. 01. 2011, 23:17:15 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #10 kdy: 18. 01. 2011, 23:30:23 »
To je José celkem normální. Takových šrotů jako je tenhle je na trhu víc. Jo to víš-letákovka,levný peníz,na to český člověk slyší.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Strejda Jihlava

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Topfield TF 6000 CR-prosím o radu
« Odpověď #11 kdy: 19. 01. 2011, 04:39:22 »
Každopádně díky moc za info, já ho měl na chalupě kam nejezdím tak často abych tam na ten víkend pořizoval lepší přístroj a navíc jsem při koupi nevěděl, že to není nic extra.Dobrá, poraďte mi prosím přístroj na který by bylo spolehnutí ale už bych vzal dvoutunerovou mašinku s interním HDD kodek DiVX bych taky uvítal.Jen rychlovkou jsem se díval na Ferguson ARIVA TT HD PVR-500 a nebo třeba už líp ošetřený TOPFIELD TF 7710 HD ale opravdu nejsem odborník, tak si raději nechám poradit.Díky