Autor Téma: panasonic txp42v20e F12109  (Přečteno 8927 krát)

KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
panasonic txp42v20e F12109
« kdy: 08. 01. 2011, 18:56:01 »
Zdravím,mám problém s frekvenci 12109 na tv panasonic TXP42V20E.kanaly ta této frekv.kostičkují,byl tady sat.technik nastavil parabolu,vyměnil konv.,vyměnil jsem dekod modul+novou kartu skylink dle infa co mi dali na panasonicu a pořád nic.Síla signalu cca 50%. :(

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2011, 19:19:37 »
Když prohledáte diskuzní fóra na tomto i konkurenčním webu, tak najdete odpověď. Problém je v tomto TV přijímači, který nezpracuje vyšší datový tok (změna parametrů modulace na příslušném transpondéru).
Je potřeba provést upgrade SW.


KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #2 kdy: 09. 01. 2011, 07:04:51 »
software je nejnovější a tenhle typ TV ho udajně nemá je to nový model.


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #3 kdy: 09. 01. 2011, 11:01:34 »
Je to uvedeno na http://www.digizone.cz/aktuality/stahnete-si-novy-software-pro-prijem-skylinku/. Použitá modulace 8PSK vyžaduje také silnější signál než u ostatních transpondérů. Proto se mnohem více projeví nepřesné nasměrování antény.



KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #4 kdy: 09. 01. 2011, 12:11:14 »
tehle TV se ten software netýka týka televizoru z roku 2009 a anténu mám přesně,byl tady sat.technik s měřákem sám neví co s tím.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #5 kdy: 09. 01. 2011, 23:28:35 »
Tak zkuste ten televizor jinde ať tu možnost ohledně antény vyloučíte.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #6 kdy: 10. 01. 2011, 08:52:54 »
zkoušel napojit HD přijimač a tím jsem obešel TV,ale pořád na ..... Jinak vše ostatní funguje bez problému.Síla signalu 100% aůe kvalita kolísa mezi 40-60%


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #7 kdy: 10. 01. 2011, 09:37:47 »
zkoušel napojit HD přijimač a tím jsem obešel TV,ale pořád na ..... Jinak vše ostatní funguje bez problému.Síla signalu 100% aůe kvalita kolísa mezi 40-60%
Myslíte tím to, že jste připojil k TV sat HD přijímač (set top box) a ani tak vám 12109 MHz nefungovalo? V tom případě ale potřebujete udělat něco se signálem (pokud tedy tento set top box umí 8PSK modulaci a jinde na 12109 korektně funguje) - parabola, LNB, multiswitch, kabeláž, atd.
Jiná modulace (8PSK), kterou Skylink zvolil, je prostě náročnější na odstup signál-šum a potřebuje pár dB navíc oproti ostatním transpondérům.


KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #8 kdy: 10. 01. 2011, 10:07:31 »
jojo tak,nechal jsem kvůli tomu namontovat nový sat kompletní včetně kabelu-satelitní firmou- takže nastavení musí být ok,ale pořád na prd,koupil jsem nový dek.modul dle panasonicu a nic


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #9 kdy: 10. 01. 2011, 11:09:29 »
jojo tak,nechal jsem kvůli tomu namontovat nový sat kompletní včetně kabelu-satelitní firmou- takže nastavení musí být ok,ale pořád na prd,koupil jsem nový dek.modul dle panasonicu a nic
No ale v tom případě máte nejspíš problém se signálem - předvedla vám po instalaci "satelitní firma" jak to funguje? Pokud ne, tak bych to u nich reklamoval a ať si rovnou klidně přivezou svůj přijímač, na kterém vám ukážou jestli 12109 běží a nebo ne. A rovnou to můžou zkusit na vašem set top boxu a TV.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #10 kdy: 10. 01. 2011, 12:44:19 »
Spíše to vypadá na fušeráky než na satelitní firmu. Opravdová firma totiž od zákazníka neodjede dřív než všechno řádně funguje.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #11 kdy: 10. 01. 2011, 14:22:49 »
to jo už nemám na to nervy jak odešli tak to chvíli jelo,zakostkovalo to jen občas a teď je to opět v pr.. nova tel+sat a nejede to


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #12 kdy: 10. 01. 2011, 14:36:51 »
Já jsem kvůli Nova HD volal technika 4x na opravu. Naposled lezl na střechu 3x a teprve potom to bylo dobře. Rozhoupalo ho až to, že jsem mu řekl, když to nejde, ať anténu sundá, vrátí mi peníze a já si zavolám někoho jiného. Oni to hoši umí, ale nechce se jim.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #13 kdy: 10. 01. 2011, 18:37:31 »
Jestli to dobře chápu tak nyní máte k dispozici jak TV se zabudovaným sat. tunerem tak samostatný HD sat. přijímač a na obou to nefunguje. Pokud máte možnost tak vemte ten sat. přijímač a u někoho ho vyzkoušejte,třeba i v některé satelitní prodejně. Pokud to tam bude fungovat tak bych jim takovou práci teprve omlátil o hlavu.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


KAREL PARDUBICKÝ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: panasonic txp42v20e F12109
« Odpověď #14 kdy: 10. 01. 2011, 19:34:11 »
ten externí hd přij.jsem měl půjčený,na zkoušení ale nešlo to,budu si ho muset koupit na zkoušku protože neznám kdo by mi ho půjčil,ale je divné když jsem tady měl dva nezávislé sat techniky s měřákem a nastavení paraboly je prý OK,mám si reklamovat televizi,ale nechce se mi nikde vozit 30-ti kilovou TVa a čumět do zdi,když jsem volal na panasonic tak to vyloučili i v zaručním servise se jim to nezdá,koupím co nejdřív svůj HD příjinač ať to můžu testovat a pak dám echo jak to dopadlo