Autor Téma: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?  (Přečteno 18553 krát)

Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #45 kdy: 13. 02. 2011, 17:08:38 »
Teď je jen otázka, kdo za tento paskvil ponese zodpovědnost? Počítám, že tv stanice z muxu 2 budou trvat na zahájení vysílání 30. dubna (byly by samy proti sobě, protože K39 umrtví polský mux) a Čt nevypne analog. Takže pak dojde k situace, že z Hladnova a Hošťálkovic bude digitálně vysílat mux2 a z Lysé analogově ČT1. To bude super situace! A co mux 3, který bude muset po dobu několika měsíců vysílat na K39, jehož pokrytí v té době bude pravděpodobně ještě horší než na K32, kde vysílá v současnosti??
Vím, že onen kamarád se chystá ohledně problému K37 vs. 39 oslovit premiéra, protože ten má údajně předobčany zodpovědnost, jako předkladatel zákonů PS PČR. Sám jsem zvědavý, co mi zase řekne, jak pokročili v současném jednání s ostatními, kterých  se tohle všechno dotýká.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #46 kdy: 13. 02. 2011, 19:04:43 »
Přečtěte si ještě jednou * SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA * Částka 51 / 2008, Rozeslána dne 15. května 2008 * jsou tam opravdové perly ....  vysílací síť2 K37 - zahájení dvb-t vysílání duben 2011 - analogové vypnutí K37 listopad 2011 ::) vysílací síť3 K39 - zahájení dvb-t vysílání duben 2011 - od listopadu 2011 přesun na K48 - analogové vypnutí K48 listopad 2011 :-\  Kdo to asi dal do platného zákona???
Kdyz jsme u TPP, tak je dobre dodat, ze opravdu pocitali se soucasnym vysilanim digital/analog na k37 a vedeli o tom viz v TPP:
Vysilace velkeho vykonu - mira ruseni signalem DVB-T
Frydek k37 55dBW CT1 MiraRuseni4 ruseniOdOstrava-sit2 vypnutiAnalogu listopad2011
(MiraRuseni4= po vyhodnoceni ruseni bude zvoleno reseni..)
Digital by mozna jeste nekde fungoval, ale analog bude nepouzitelny. Takze jedina volba reseni je vypnout beztak nepouzitelnou CT1 - to je mozna to co CT planuje. Ale kdovi.

Z.S. - Ktery paragraf v tom zakone ustanovuje holport pri vypinani CT-Nova?


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #47 kdy: 13. 02. 2011, 19:06:15 »
Ona kompetentnost vedení ČTÚ resp. pana Dvořáka je evidentně nedostatečná i z debaty konané v Pardubicích ke spuštění digitálního vysílání z Krásného v minulém roce. Stojí to za to od 00:52:10 do 00:53:15 ohledně Muxu4. Pak 00:56:40 do 00:57:00 k odejmutí kanálu nad 60 po celé ČR. A co taková Černá hora pane Dvořáku s kanálem 61? Ke koordinaci od 01:02:00 do 01:03:35. Gólem pana ředitele je však poslední příspěvek k instalaci antén od 01:10:05 do 01:13:20, kde jednoduše střílí od boku. Na dlouhé zimní večery ideální. ??? http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstvi/_zprava/712437

P.S. Jde o první díl konference.
« Poslední změna: 13. 02. 2011, 19:12:29 od Butes »
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Ján Slovík

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #48 kdy: 14. 02. 2011, 01:53:25 »
Naozaj je to také horúce? Poľský Mux2 z Czenstochovej K39 predsa musí mať obmedzený výkon na juh, pretože tento kanál má skoordinovaná aj Žilinská oblasť.
A Nova na 52. kanáli možno bude rušená SFN   MUX2 keď sa v apríli zapnú vysielače Čadca a Považská Bystrica a v máji Trenčín a Žilina na tomto kanáli. Viď.:
http://www.digimedia.sk/?IDe=112776
A možno to radšej vypne.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #49 kdy: 14. 02. 2011, 05:30:32 »
To je sice pravda, ale podle dobrých info to v dubnu Emitel spustí do stejného AS, ze kterého se nyní vysílá analogově, takže o nějakém omezení směr jih si ČR může tak akorát nechat zdát! Nový AS se na vysílači Wreczyca v dohledné době instalovat nebude. Pokud jde o vyzařovací diagramy a jejich omezení do požadovaných směrů dle koordinace, tak s těmi si Poláci nikdy moc hlavu nelámali! Viz problémy s rušením od jejich vysílačů na všech pásmech.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Ján Slovík

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #50 kdy: 14. 02. 2011, 21:33:59 »
To robia stále? - ja že to robili len za socíku. Hoci našich televízií som poriadny signál nemal, poľských som mal zo všetkých smerov na x kanáloch. A prakticky donedávna blokovali slušný výkon na kanál 46 na Magurke.
Tiež si pamätám, ako sa priamo v rozhlasovom vysielaní chválili, ako porušujú dohody v hĺbke modulácie (tuším to bol 3.program).


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #51 kdy: 15. 02. 2011, 04:27:20 »
Nevím, jak u ostatních vysílačů, ale Czenstochowa - Wreczyca je poměrně nové středisko (uvedeno do provozu v letech 1996/97) a vysílací AS v laminátu je údajně už širokopásmový, tak proč by Emitel měnil AS, když to bude fungovat ve stávajícím. A ten má údajně dle Emitelu kruhovou vyzařovací charakteristiku. Nevím, jestli se tak chovají stále, ale podle ČTÚ se jejich jednání v poslední době ohledně koordinací dost zlepšilo. Ale to jde pouze o jednání, praxe bývá většinou odlišná.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 2 už vysílá z Lysé hory?
« Odpověď #52 kdy: 15. 02. 2011, 11:56:11 »
Citace: Amos Komenski
...a že redakce DIGIZONE se tímto velkým zádrhelem v DVB-T bude také zabývat.

no to chci vidět :-D
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...