reklama

Autor Téma: Mux4 - Praha  (Přečteno 9158 krát)

Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 480
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #30 kdy: 29. 12. 2010, 14:04:32 »
S potěšením musím konstatovat, že dosavadní diskuze profíka a amatérů, o problémech s příjmem MUXu 4 v Praze v poslední době, si uržela slušný a neurážlivý tón. Je pro mne potom potěšením takovou diskuzi sledovat a třeba i se svým málem do ní přispět. Děkuji proto nickům Vladimír Dráb, Petr sv a Njuska za příkladné chování. Ode mne máte 1* (jedničku s hvězdičkou). :)

Možná to zní jako něco mimo mísu, ale bohužel jsou i opačné extrémy, které zdejší diskuze nešlechtí, jen slouží k vyventilování něčí "blbé" nálady.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 683
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #31 kdy: 29. 12. 2010, 14:33:54 »
Ty, kteří se tu snažili vytvořit neklidnou atmosféru, jsme naštěstí eliminovali, takže stejně jako vy doufám, že už zde bude klid. Kdyby v tom chtěl samozřejmě někdo pokračovat, můžete nám i vy i kdokoliv jiný dát vědět a my už se o onoho vykutálence postaráme.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 536
    • Zobrazit profil
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #32 kdy: 29. 12. 2010, 21:50:36 »
Jen si dovolim pripomenout tento problem s naladenim mux4.  Chybne vysilani se v prosinci vyskytovalo. Vysilano EPG / vysilano NIT bylo 1.12. ne/ne, 10.12. ano/ne, 29.12. ano/ano.


Petr sv

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #33 kdy: 30. 12. 2010, 09:22:16 »
Citace
Jinak pokud se vysila v Ostrave mux4 stejne jako v Brne, nemusi byt problemem signal ale vysilani neodpovidajici norme. V Brne ted krome toho ze mux4 nevysila EPG (zadne EIT), nevysila ani tabulku NIT (oznaceni site atd.), vysila jen tabulku SDT. Pritom dle normy ma vysilat NIT tabulku alespon kazdych 10s. Proste opet vysilani mimo normu a nektere prijimace si s tim prirozene neporadi. Napriklad takovy TechniSat TeVeMaster T1 sice naladeny mux4 prehraval, ale po vymazani programu a novem ladeni uz mux4 znovu nenaladil. Je mozne ze se takto chova vice STB a TV, proto doporucuju tem co maji mux4 naladen neprovadet nove ladeni.
Tak tomuhle bych klidně věřil - změna parametrů vysílání na straně O2, se kterou si některé přijímače neporadí. Proto to u někoho jde a u někoho ne, nezáleží na místě příjmu, ale na typu přijímače. Jestli to tak je, pak asi nezbývá, než čekat a pravidelně zkoušet ladění. Jakmile naladím, tak se v tom už nešťourat.
Díky za info  ;)


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #34 kdy: 30. 12. 2010, 13:29:35 »
na začátku jsem psal, že i u mě kolísá síla signálu na příjmu a přitom mám stále totéž technické vybavení a nic neměním.  Já mám příjem obrazu/kvalitu OK (100% na LG TV), jen mi to ukazuje různě sílu signálu na příjmu. Z diskuze se potvrzuje, že tenhle problém je všude možně. Kolísání signálu by přeci nezpůsobovalo zapínání/vypínání EPG.
Vychází mi z toho dvě možnosti - frekvence 818 MHz je občas rušena leckde nebo se různě v některých obdobích mění kW ERP vysílače.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #35 kdy: 30. 12. 2010, 15:20:12 »
Tak dnes jsem měl možnost otestovat dva jiné DVB-T (HD) přijímače. Pinnacle 340e s nejnovější verzí TVCenter 6.4.0.784 a USB dongle Gigabyte U8300, taktéž s nejnovější verzí SW. Na stejnou (pokojovou anténku) se u Pinnaclu ukázal stejný problém, který popisuje Petr - na 64 kanále se vyhledávání na chvilku zastavilo, ale žádné programy se nenašly. U Gigabytu naprosto bez problému, Mux4 se naladil, se sílou 80%. Dokonce ikdyž jsem anténku dal do V polohy, ČT HD víceméně hrálo. Kolega mi říkal, že na tom Pinnaclu ještě nedávno Mux4 v pohodě sledoval. Zajímavé. Pokusím se ještě udělat nějaké testy.
Přesto bych se ještě zeptal: Je tu někdo se zařízením Pinnacle (od řady 310x zvládá HD), který nyní bez problémů zvládá ladit Mux4 v Praze? Děkuji.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 536
    • Zobrazit profil
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #36 kdy: 30. 12. 2010, 18:08:21 »
na začátku jsem psal, že i u mě kolísá síla signálu na příjmu a přitom mám stále totéž technické vybavení a nic neměním.  Já mám příjem obrazu/kvalitu OK (100% na LG TV), jen mi to ukazuje různě sílu signálu na příjmu. Z diskuze se potvrzuje, že tenhle problém je všude možně. Kolísání signálu by přeci nezpůsobovalo zapínání/vypínání EPG.
Vychází mi z toho dvě možnosti - frekvence 818 MHz je občas rušena leckde nebo se různě v některých obdobích mění kW ERP vysílače.
Jasne, v Praze muze byt problem i s vykonem nebo rusenim, ale problem s daty (tabulkou NIT) taky existuje, i kdyz zrovna vcera bylo vsechno v poradku.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 480
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #37 kdy: 30. 12. 2010, 20:49:48 »
Ve svém notebooku mám interní TV kartu AVer TV Hybrid Nano Express, ke které byly v sestavě přiloženy i 2 SW. AVer TV a AVER Media Center. Je zajímavé, že momentálně AVER TV stanice MUXu 4 v Praze nevidí, ale AVer Media Center ukazuje HD stanice zcela normálně (viz aktuální foto). Přitom anténka je pochopitelně stejná, přesně podle mého předchozího příspěvku z 24.12. 07:27:48. Je rozdíl v citlivosti tuneru? Asi ne, snad nesouvisí se SW. Podobné rozdílné chování SW v množství reprodukovaných DVB-T stanic jsem pozoroval i na chalupě, kde se projevoval rozdíl v počtu zobrazovaných stanic ze západočeských i bavorských MUXů.

Proto příčinu kolísání, nebo úplného výpadku, příjmu MUXu 4 může mít na svědomí i něco jiného, než jen vysílací parametry. Na vině mohou být i nestejné parametry FW různých STB a TV tunerů. Tím myslím, že různé FW reagují na jakékoliv změny odlišně a proto někdo nemusel žádnou změnu ani zaregistrovat a něčí FW si se zhoršenými parametry vysílání neporadí.
« Poslední změna: 30. 12. 2010, 20:56:36 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #38 kdy: 31. 12. 2010, 15:43:15 »
já mám taky rozdílný příjem na Sony Bravia (s 64K více "problémů", taky několikrát v uplynulém roce 64K nenaladil) a na LG, kde jede bez problému, ale LG nemá HD, takže bez HD, jen óčko a reklama. Takže rozdílné FW/SW má zjevně vliv. Ale to kolísání intenzity signálu 64k mi ukazuje i LG - se stále stejným TV, SW i FW, umístěním, anténou, svody atd.


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #39 kdy: 31. 12. 2010, 16:35:28 »
Od mého posledního příspěvku 27.12. jde MUX 4 stále bez problémů. Abych ale přispěl svou troškou do mlýna - v tom týdnu, kdy mě zlobil, kostičkoval jen na Full HD televizi Sharp LC40705E a to hlavně HD programy, které i úplně vypadávaly. Na Full HD LG M227WDP šly všechny programy bez problémů a zrovna tak na televizní kartě WinTV HVR-006 (má pouze MPEG-2 tuner, takže Óčko a O2 Info). Teď už problémy nemám, ale když se řeší, jestli to může být přístrojem, tak jsem myslel, že by to mohlo přispět.


Petr sv

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #40 kdy: 01. 01. 2011, 12:45:29 »
Já mám taky Pinnacle, a to 73e. HD samozřejmě umí a bez problému přijímal.Teď mám pocit, že naladím všechny vysílače v republice, ale to ÚTB prostě ne.


Petr sv

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #41 kdy: 07. 01. 2011, 11:17:51 »
Problém vyřešil jiný SW. Není tedy chyba v samotném přijímači (v tomto případě Pinnacle 73e), ale v ovládacím SW. Při použití DVBVieweru jsou vidět všechny kanály MUXu 4. Nejspíš došlo ke změnám parametrů vysílání, které není schopen SW od Pinnacle zpracovat. Předpokládám, že to časem vyřeší nějaká aktualizace.


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Mux4 - Praha
« Odpověď #42 kdy: 08. 01. 2011, 00:40:53 »
Potvrzuji, s alternativním SW jsem bez problému rozchodil obě TV karty Pinnacle s MUXem 4.


 

reklama