Dnes jsem tedy dal USB DVB-T2 přijímač znovu přeladit a byl jsem zvědavý na výsledek. Ten mne ale několikrát překvapil. Opakuji, že za anténu jsem použil přiložený teleskopický proutek, jen vystrčený za okno, s přímým výhledem na Žižkov a s poměrně volným horizontem k ÚTB a severním vysílačům Bukovka a Ještěd.
Dnes ladění hlásilo nalezených už nadějných 55 stanic, snad i s experimentem DVB-T2 na kanále 50? V seznamu všech stanic TV i rádií v DVB-T figuruje dokonce počet stanic 60. Jedinečných TV stanic je to ovšem, celkem pochopitelně, jen 23 a to ještě některé nenabízí skutečný program.
Zajímavost se dá nalézt i v identifikaci stanic, hlavně z MUXu 4. Místo názvu, pro mne nepochopitelná čísla. Také údaje o kvalitě signálů z Ještědu na kanále 43 a místního DVB-T2 spolu moc nekorespondují.
První dojemy z DVB-T2, tedy, co je z něho na obrazovce NB, ve mně zatím žádnou euforii nevyvolávají. Ale možná, až se s USB tunerem nanoStick blíže seznámím, "pošteluji" lépe anténu, že to bude lepší? Také budu muset blíže prozkoumat všechna nastavení tuneru a význam všech zobrazovaných údajů. Na to mám ale do konce roku času dost. Nebo možná i déle?