Autor Téma: DVB-T2 televize  (Přečteno 42023 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #15 kdy: 03. 01. 2012, 18:45:57 »
Hlavně když tu specifikaci vidím, tak se těším, až zas za rok přijde někdo pro změnu s DVB-C2 :-)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #16 kdy: 03. 01. 2012, 18:50:33 »
S DVB-T2 tunerem to vypada nadejne, ale nejsem si jisty ze to je urceno pro CR.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 562
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #17 kdy: 03. 01. 2012, 19:25:12 »
Tak to vypadá, že první modely televizí s DVB-T2 tunerem jsou na českém trhu. http://www.korunka.cz/led-televize-uhlopricka-80-93-cm/toshiba-regza-32ul863g
Na to, že to má být poslední kus z výprodeje z původní ceny 25000.-Kč, to asi moc český trh nevytrhne. Některé parametry TV jsou na úrovni doby, ale není 32" na dnešní dobu a HD z několika platforem vlastně málo?

P.S. Také je podezřelé, že stejně označený model s displejem 42" už žádné DVB-T2 ve specifikaci nemá!  :-\
« Poslední změna: 03. 01. 2012, 19:35:02 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Petr Souček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #18 kdy: 04. 01. 2012, 00:39:21 »
Na webu evropské Toshiby je tento model v italské, portugalské, španělské a polské mutaci a pak ještě v německém katalogu z jara 2011, kde jsou s podporou DVB-T2 modely:
55WL768G
46WL768G
40WL768G

46SL863G
42SL863G
37SL863G
32SL863G

46UL875G
42UL875G
37UL875G
32UL875G

(46UL863G, 42UL863G, 37UL863G, 32UL863G)

Otázkou je ovšem kompatibilita s českou verzí DVB-T2.
« Poslední změna: 04. 01. 2012, 00:45:48 od Petr Souček »


Martin Fred

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #19 kdy: 04. 01. 2012, 10:23:31 »
Hlavně když tu specifikaci vidím, tak se těším, až zas za rok přijde někdo pro změnu s DVB-C2 :-)
Toho bych se vubec nebal. DVB-C2 neprinasi kabelovym operatorum, snad krome obrovskych nakladu na kompletni vymenu technologie vubec nic. V kabelu je mista dost...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #20 kdy: 04. 01. 2012, 16:10:51 »
Tak to vypadá, že první modely televizí s DVB-T2 tunerem jsou na českém trhu. http://www.korunka.cz/led-televize-uhlopricka-80-93-cm/toshiba-regza-32ul863g
Toshiby Regza LCD a LED se dávaj dokopy v Ostravském Pegatronu.Komponenty jsou z Číny a panely z Koreje.


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 550
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #21 kdy: 31. 03. 2012, 20:17:02 »
Televize Philips modelového roku 2012 přijdou zřejmě brzy na trh s DVB-T2 tunery! Na tomto blogu http://58pfl9955.wordpress.com/2012/03/12/philips-erste-2012er-tv-modelle-erreichen-die-geschfte-32pfl5507k12/ je nová pětková řada. Za povšimnutí stojí pátá fotka od shora. Na typovém štítku je evidentní český nápis POZOR, zřejmě produkce z Maďarska. Zde je specifikace oné TV a i když se jedná o model -K, tak má ve standardu DVB-T/T2. https://58pfl9955.wordpress.com/2012/02/17/philips-2012-alle-informationen-zur-5500er-tv-serie/

Jinak na rakouském trhu je již z čeho vybírat: http://www.philips.at/c/5500er-serie/299393/cat/#filterState0=5500_SERIES_SU_AT_CONSUMER%3Dtrue

Aktualizace 20:28: Tak pardon, na českém trhu je nová pětková řada též. Zatím ovšem bez T2 modelu -T. Schválení D-booku by mohlo být na můj vkus rychlejší.  http://www.philips.cz/c/televizory-serie-7000/10071/cat/#filterState0=5500_SERIES_SU_CZ_CONSUMER%3Dtrue
« Poslední změna: 31. 03. 2012, 20:30:02 od Butes »
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #22 kdy: 31. 03. 2012, 20:57:35 »
Řekněte mi tak ferově,co vás furt dráždí to dvb-t2,testy-?o ničem,s kravalem 2x HD,a to kdo ví jestli- v Praze ! :(
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #23 kdy: 01. 04. 2012, 06:51:58 »
@spyko:
...Plzni, Brně a Ostravě! Takže kdo chce hned od začátku na T2 čučet, měl by se pomalu už podle toho zařizovat! Jakmile vysílání vypukne, budou se na tom zase hlavně hojit různí překupníčci a rádoby VO u nás v ČR, které mají do VO "západního střihu" hodně daleko!

Taky se už na DVB-T2 aktívně připravuju a nesedím se založenýma rukama! Zkrátka kdo chce být při tom, musí se starat předem!


Fanda Bukovjan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 151
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #24 kdy: 01. 04. 2012, 14:38:44 »
Jo někteří už jsou připravení na T2 .U mně stačí v combo satelitu pozemní tuner vyměnit za T2 v ceně 500kč .Akorát jsem zvědav jestli televize mají zbytečných min. 50 milionů na vysilání v T2,když na satelitu je to vyjde levnější.Od kolegu u nováku vím,že mají smlouvu na pozemní vysilání do 2014 a už teď by ji nejradši vypověděli,tak proč by šli do T2.Jedině asi jako placená služba.Holt australane to potřebuji zaplatit,aby se jím vrátily peníze za novou reorganizaci čra..


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #25 kdy: 01. 04. 2012, 15:38:52 »
Pochopím,že experti a fandové do toho půjdou,vytáčí mě otazky absolut.laiků/viz.konkurence/,stějně jim to k ničemu nebude,jen kolem toho zbytečně pindat ! >:(
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #26 kdy: 01. 04. 2012, 16:35:11 »
Jo někteří už jsou připravení na T2 .U mně stačí v combo satelitu pozemní tuner vyměnit za T2 v ceně 500kč .Akorát jsem zvědav jestli televize mají zbytečných min. 50 milionů na vysilání v T2,když na satelitu je to vyjde levnější.Od kolegu u nováku vím,že mají smlouvu na pozemní vysilání do 2014 a už teď by ji nejradši vypověděli,tak proč by šli do T2.Jedině asi jako placená služba.Holt australane to potřebuji zaplatit,aby se jím vrátily peníze za novou reorganizaci čra..

A to si myslíš, že Nova od roku 2015 přestane vysílat v DVB-T??  ;D ;D Lidé, stůjte nohama na zemi! Terestrický příjem stále tvoří drtivou převahu nad DVB-S a není možné jej jen tak ze dne na den ukončit, jen proto, že to pár dutých hlav v Nově nechápe! nebo si někdo myslí, že všichni přejdou na sat příjem? Zkuste si představit takové náklady na úpravu STA v panelovém domě se 70-ti nájemními byty!


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #27 kdy: 01. 04. 2012, 16:41:48 »
Jo někteří už jsou připravení na T2 .U mně stačí v combo satelitu pozemní tuner vyměnit za T2 v ceně 500kč .Akorát jsem zvědav jestli televize mají zbytečných min. 50 milionů na vysilání v T2,když na satelitu je to vyjde levnější.Od kolegu u nováku vím,že mají smlouvu na pozemní vysilání do 2014 a už teď by ji nejradši vypověděli,tak proč by šli do T2.Jedině asi jako placená služba.Holt australane to potřebuji zaplatit,aby se jím vrátily peníze za novou reorganizaci čra..
Hlavně, aby ten tuner za pětikilo vůbec někdo prodával, protože pro každýho výrobce je zajímavější, aby prodal celej novej přístroj než jenom samotnej tuner.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #28 kdy: 01. 04. 2012, 16:43:46 »
Jo někteří už jsou připravení na T2 .U mně stačí v combo satelitu pozemní tuner vyměnit za T2 v ceně 500kč .Akorát jsem zvědav jestli televize mají zbytečných min. 50 milionů na vysilání v T2,když na satelitu je to vyjde levnější.Od kolegu u nováku vím,že mají smlouvu na pozemní vysilání do 2014 a už teď by ji nejradši vypověděli,tak proč by šli do T2.Jedině asi jako placená služba.Holt australane to potřebuji zaplatit,aby se jím vrátily peníze za novou reorganizaci čra..

A to si myslíš, že Nova od roku 2015 přestane vysílat v DVB-T??  ;D ;D Lidé, stůjte nohama na zemi! Terestrický příjem stále tvoří drtivou převahu nad DVB-S a není možné jej jen tak ze dne na den ukončit, jen proto, že to pár dutých hlav v Nově nechápe! nebo si někdo myslí, že všichni přejdou na sat příjem? Zkuste si představit takové náklady na úpravu STA v panelovém domě se 70-ti nájemními byty!
Transmodulátor z DVB-S/S2 do DVB-T. Při 70 bytech je to finančně úplně zanedbatelná částka.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #29 kdy: 01. 04. 2012, 17:04:35 »
Samozřejmě, znám a dávno při rekonstrukcích STA používáme, pro příjem SK programů, tam kde to není možné přes DVB-T. Ovšem, jsou ti známy problémy některých značek tv s iDTV s transmodulovaným signálem na DVB-T s poněkud nestandartními hodnotami, které se na rozdíl od pozemního vysílání při transmodulaci nastavují? Nehledě na to, že by se muselo změnit uspořádání tv programů na jednotlivých TP, protože jinak to taky není 2x růžové, za současného stavu! Navíc není to všude tak jednoduché, jak se zdá. Můj názor je takový, že DVB-T vysílání tady ještě několik desetiletí bude existovat.