Autor Téma: DVB-T2 televize  (Přečteno 41998 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #45 kdy: 18. 04. 2012, 17:02:05 »
DVB-T2 budou mít modely s T na konci. Uvidíme, jestli je Philips začne tady nabízet (asi ano, když už se namáhal s překladem), zatím byly k dispozici a jsou na českém webu modely H, které DVB-T2 nemají, případně K s  DVB-T a S.
FTA je jasné, to je dnes u nás veškeré DVB-T vysílání v muxech, některé kabelovky ale kódování používají, stejně o něm uvažovaly i ČRa. Jen nevím, proč by měl být v DVB-T příjem omezen jen na volné stanice, když v DVB-C,S je to bez problémů. Dekóduje se snad až po demodulaci, tak by to mělo být s patřičným CA modulem funkční.
V každém případě je to na rozdíl od konkurence TV nižší řady. Uvidíme, jaký bude rozdíl v ceně oproti verzi H.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 550
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #47 kdy: 18. 04. 2012, 18:15:36 »
Škoda že se ČRa nepodaří dojet dokonce slib, který daly divákům před dvěma lety. A to spustit SFN na 50 kanále ze základních vysílačů jejich sítě. Olympiáda by dala DVB-T2 patřičný švung a nákup set top boxů/TV by se mohl postupně rozjet. Takhle stále není jisté, zda se T2 rozjede alespoň ze tří kót:-(.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #48 kdy: 18. 04. 2012, 18:17:16 »
Čtyř.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #49 kdy: 18. 04. 2012, 18:21:47 »
..Na druhé straně se nabízí otázka, proč vedle výčtu všech platforem teresteriálního a kabelového šíření je samostatně uvedena i Freeview HD? ..
Protoze nektere prijimace muzou umet EPG pro Freeview HD a nektere ne. EPG pro Freeview HD je kodovano kvuli ochrane HD obsahu.

..Možná byl termín FTA použit v souvislosti s kabelovkami, ale to by potom měla být použita formálně správně zkratka FTC = "Free to cable"?  ;) , protože volně "vzduchem" tato platforma není šířena.
Mel jsem na mysli zname nejasnosti s kompatibilitou kabelovkovych CA modulu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #50 kdy: 18. 04. 2012, 21:50:49 »
Protoze nektere prijimace muzou umet EPG pro Freeview HD a nektere ne. EPG pro Freeview HD je kodovano kvuli ochrane HD obsahu.
Tohle moc nechápu. Pokud není kódován vlastní videostream, jak to ochrání HD obsah? Nebo mi to má jen znechutit nastavování, protože si nahrávání neodkliknu přímo z EPG?


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 079
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #51 kdy: 19. 04. 2012, 11:08:08 »
Protoze nektere prijimace muzou umet EPG pro Freeview HD a nektere ne. EPG pro Freeview HD je kodovano kvuli ochrane HD obsahu.
Tohle moc nechápu. Pokud není kódován vlastní videostream, jak to ochrání HD obsah? Nebo mi to má jen znechutit nastavování, protože si nahrávání neodkliknu přímo z EPG?
Přesně. Broadcasteři se začínají chránit proti nahrávání v čase přesně, podle Present/Following table. Všichni známe Schedule Table, u které se neudržuje přesnost, ovšem u Present/Following je to jiné. U nás se to snaží udržovat jen ČT. Takže, když nějaký broadcaster (více či méně obtížně) udržuje aktuální Present/Following tabulku, nelze se mu divit, že si ji chce ochránit.
Ovšem uživatelsky se mi to nelíbí.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #52 kdy: 19. 04. 2012, 12:38:55 »
Protoze nektere prijimace muzou umet EPG pro Freeview HD a nektere ne. EPG pro Freeview HD je kodovano kvuli ochrane HD obsahu.
Tohle moc nechápu. Pokud není kódován vlastní videostream, jak to ochrání HD obsah? Nebo mi to má jen znechutit nastavování, protože si nahrávání neodkliknu přímo z EPG?
Přesně. Broadcasteři se začínají chránit proti nahrávání v čase přesně, podle Present/Following table. Všichni známe Schedule Table, u které se neudržuje přesnost, ovšem u Present/Following je to jiné. U nás se to snaží udržovat jen ČT. Takže, když nějaký broadcaster (více či méně obtížně) udržuje aktuální Present/Following tabulku, nelze se mu divit, že si ji chce ochránit.
Ovšem uživatelsky se mi to nelíbí.
Je to trochu jinak. U Freeview HD jde zjednodusene o poskytnuti funkcniho EPG za cenu prijeti omezeni nahravani, vystupu atd. Viz. http://www.digizone.cz/clanky/zkusenosti-se-set-top-boxem-technisat-hdfv/


Pavel Brož

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:
« Odpověď #53 kdy: 19. 04. 2012, 14:08:56 »
Vrať te se k tématu "DVB-T2 televize".

Nákup  nové televize bez DVB T2 nemá v součastnosti smysl, ať bude vysílání do dvou měsíců nebo roků.

Proto sem vkládejte jen nové info o tel. přijímačích.

Věřím,  že PHilips by nepřekládal něco co nebude prodávat. A věřím, že v okamžik spuštění dalšího testu / před olympiádou 2012/ už bude v obchodech. A ostatní se budou muset přidat, ikdyž by tady radši ještě 5 let vyprodávali starý tunery.


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 550
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #54 kdy: 19. 04. 2012, 15:12:39 »
Doufám, že se od redakce dočkáme popisu nových přijímačů Philips, teď už tedy s čínskými kořeny TP Vision. :)
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #55 kdy: 20. 04. 2012, 09:07:54 »
Škoda že se ČRa nepodaří dojet dokonce slib, který daly divákům před dvěma lety. A to spustit SFN na 50 kanále ze základních vysílačů jejich sítě. Olympiáda by dala DVB-T2 patřičný švung a nákup set top boxů/TV by se mohl postupně rozjet. Takhle stále není jisté, zda se T2 rozjede alespoň ze tří kót:-(.
To si snad nemůžeš myslet ani ty sám, že si někdo kvůli Letním olympijským hrám hned celej natěšenej poběží pro DVB-T2 televizor nebo STB. Příjem pozemního vysílání je spíš pro šetřílky a těm stačí cokoliv, hlavně když to nebude nic stát. A ti movitější (nebo co jsou ochotni do příjmu TV dát víc peněz) si dávno platí kabelovku nebo mají satelit a HD programy jim tudíž nečiní problém, takže T2 je zajímat nebude.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #56 kdy: 20. 04. 2012, 09:47:19 »
Nepovídej! Mě třeba T2 zajímá, a vůbec to není o tom, že bych byl šetřílek, neměl na satelit, či co vlastně...  A lidí, co by si nejen kvůli OH koupili třeba STB pro DVB-T2, se najde dost. Neměj obavy  ;)


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #57 kdy: 20. 04. 2012, 10:43:57 »
Pokud někdo vyžaduje HD programy, tak si je pořídí už dneska a určitě ne kvůli Olympiádě (která mimochodem taky hodně lidí vůbec nezajímá). A komu je to jedno co sleduje, tak ten si nebude honit triko a v pohodě celou Olympiádu stráví v SD.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #58 kdy: 20. 04. 2012, 11:48:55 »
Pokud někdo vyžaduje HD programy, tak si je pořídí už dneska a určitě ne kvůli Olympiádě (která mimochodem taky hodně lidí vůbec nezajímá). A komu je to jedno co sleduje, tak ten si nebude honit triko a v pohodě celou Olympiádu stráví v SD.
Kdyby to tak bylo, tak proč by se reklamní kampaně výrobců na sportovní akce často zaměřovaly?


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televize
« Odpověď #59 kdy: 20. 04. 2012, 11:52:27 »
Kolik tam bude v DVB T2 Mbit/s u HD,pokud to bude jak na Skylinku,tak to do BBC ze satu bude mít hodně daleko,chtěl jsem kvuli těm FTA BBC HD OH kanálum a 1N nahazovat větší antenu ,ale už nemusím SKY ITALIA bude všechny přebírat

Ted na SKY ITALIA SPORT 2 HD Berdych - Murray 6:6
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest