Díky všem za rady a postřehy, sehnal jsem jednu anténu na víkend na půjčení. Jeden prodejce elektroniky (klasický malý krám) mi řekl že na kabelu až tak nezáleží, hlavně mít dobrou anténu. Jednu mi doporučil a o víkendu jí vyzkouším
Můžete to blíže specifikovat? Protože jestli dotyčný tvrdí, že na kabelu nezáleží, tak je to zřejmě naprostý diletant. Na kabelu záleží, a to hodně - sice méně, než na samotné anténě, ale stále je to důležitá část přijímací sestavy! Zejména pokud bude tažen venku - ty levné kabely typu RG6 za pár let zpuchří a signál se tím vlivem značně zhorší!
Jak ta anténa vypadá? Není to náhodou tohle?
http://www.t-cz.com/tv-antena-as-8-symetrizacni-clen-13-5-db_d151.htmlPokud na vysílač přímo vidíte, a v cestě nic není, lze použít i zmíněnou LP anténu, ale jak říkám, bere silně i rušení od GSM a CDMA. Popřípadě špatnou volbou určitě není i dalšími zde doporučované malé síto (ale kvalitní české, nikoliv polské!), popřípadě platí i mé doporučení na krátkou colorku
A do budoucnosti je počítáno s nárůstem výkonu z Krásného, takže výkonnou anténu spíš ne.
Jaký má vztah kvalitní anténa a výkon Krásného?
Těch 4-5 dB, co přidá kvalitní colorka proti LP nebo sítu na síle signálu by vadit nemělo, aby to např. zahltilo přijímač. Zato užší směrovost a lepší naladění antény je k dobru vždy...