Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaká možnost, jak se zbavit brumu a rušení obraze při připojení anténního kabelu do DVB-S setTopBoxu?
V paneláku máme společný DVB-S rozvod. V bytě pak klasickou satelitní účastnickou zásuvku. Když připojím F konektor do satelitního SetTopBoxu, tak se na TV (prpojena s STB scartem) objeví rušení a brum ve zvuku. Evidentně tam jde 50Hz ze sítě (rozdíl zemí). Jenže jsem nepřišel na způsob, jak se toho zbavit. Galvanické oddělovače jsou (dle vyjádření pána v obchodě se satelitní technikou) jen pro DVB-T, jelikož nepropouštějí ss napětí. No a já právě průchozí mít kvůli ovládání LNB/multiswitche musim.
TV i settopbox mám na jediném okruhu. Když vyšroubuju F konektor a do DVB-S STB zasunu jen prostřední drát z koaxu (nepřipojim plášť), tak se rušení zbavim. Samozřejmě mi pak ale nefunguje přepnutí na jinou družici (máme zprovozněnu klasiku Astra 23 a 19).
Nemáte někdo nápad, jak tohle vyřešit? Kontaktovat dodavatele společného sat rozvodu asi nemá význam. Nebo by měl vyřešit i tenhle problém?
Díky za případnou radu.
P.S: zajímavý je, že když do TV připojim DVB-T signál (šířenej společně se satelitním signálem jedním koaxem a rozbočeno je to až u mě doma účastnickou zásuvkou), tak žádný brum ani rušení není. Očekával bych taky rušení, když s tím má DVB-S STB problém.