Autor Téma: Brum při připojení antény do DVB-S STB  (Přečteno 22943 krát)

ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #15 kdy: 10. 12. 2010, 19:24:33 »
.. propojit stínění koaxialu se zemnícím kolíkem zásuvky...
... uzemňovací můstky - něco jako tohle...http://www.elektroherink.cz/DetailPage.asp?DPG=55357)

Uz jste blizko. Televizor (a satelit) pripojte do site pres prodluzovaci snuru s trojzasuvkou, privody od TV a SAT zasuvky pres tento mustek, zem mustku propojte co nejkratsim a tlustym dratem se zemnicim kolikem v trojzasuvce - tim, co je nejblize k privodu ze "zdi".


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #16 kdy: 10. 12. 2010, 20:17:03 »
.. propojit stínění koaxialu se zemnícím kolíkem zásuvky...
... uzemňovací můstky - něco jako tohle...http://www.elektroherink.cz/DetailPage.asp?DPG=55357)

Uz jste blizko. Televizor (a satelit) pripojte do site pres prodluzovaci snuru s trojzasuvkou, privody od TV a SAT zasuvky pres tento mustek, zem mustku propojte co nejkratsim a tlustym dratem se zemnicim kolikem v trojzasuvce - tim, co je nejblize k privodu ze "zdi".
Dokáže si někdo z Vás tady představit co to udělá až tuhle úpravu provedou všichni lidi v baráku? Já si to představit dokážu, a bydlet bych tam nechtěl!!!


Alois Klepáč

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #17 kdy: 11. 12. 2010, 10:51:29 »
.. propojit stínění koaxialu se zemnícím kolíkem zásuvky...
... uzemňovací můstky - něco jako tohle...http://www.elektroherink.cz/DetailPage.asp?DPG=55357)

Uz jste blizko. Televizor (a satelit) pripojte do site pres prodluzovaci snuru s trojzasuvkou, privody od TV a SAT zasuvky pres tento mustek, zem mustku propojte co nejkratsim a tlustym dratem se zemnicim kolikem v trojzasuvce - tim, co je nejblize k privodu ze "zdi".
To ti ale vůbec nepomůže, když v přijímací stanici je zem jiná a způsobuje to ten brum právě díky tomu, že další zem je u člověka v bytě. Ty země je potřeba oddělit a nikoliv spojit, protože spojené už jsou a výsledek je jasný  :P


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #18 kdy: 11. 12. 2010, 10:55:11 »
Přesně tak pane Klepáči. Přesně tak!


Alois Klepáč

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #19 kdy: 11. 12. 2010, 13:11:20 »
Na AV signál ještě existuje galvanický oddělovač od firmy MK (první v odkazu je na video, druhý na audio):

http://www.mk-electronic.cz/one_index_product.php?loginis=19
http://www.mk-electronic.cz/one_index_product.php?loginis=58

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #20 kdy: 11. 12. 2010, 14:52:00 »
Vážení. Já připouštím, že to může někoho naštvat, ale udivuje mě co všechno je člověk schopen obětovat, aby (ne)vyřešil takovou triviálnost. Můžu Vám říct, že mně na to stačí 6 součástek v celkové ceně do 50,-Kč. !!! Tímto jednoduchým zařízením rozpojím zemní smyčku, a zabráním tak brumu ve zvuku i obraze!


Alois Klepáč

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #21 kdy: 11. 12. 2010, 17:25:15 »
Jestli to bylo na mě, tak zbytečně, protože problém se zemní smyčkou nemám. A každý není technicky natolik zdatný, aby si problém vyřešil sám, takže pak logicky sáhne po nějakém prodávaném výrobku, který mu potíže odstraní.


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #22 kdy: 11. 12. 2010, 17:45:07 »
Tak to Enik v žádném případě nesmí těch 6 součástek blíže specifikovat, protože jinak by ho výrobce toho slavného AVX xxx v ceně 1090 Kč (včetně DPH) zcela jistě eliminoval...
Ještěd, Černá Studnice, Löbau, Śnieżne Kotły


ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #23 kdy: 11. 12. 2010, 21:59:37 »
... co to udělá až tuhle úpravu provedou všichni lidi v baráku? ...
Nic. Kazdy, kdo ma televizor s trizilovou snurou (snad vsechny plasmy) a pripoji se k TV rozvodu bez galvanickeho oddelovace takovou smycku udela pres antenni kabel. Popisovana uprava zemni smycku sice neodstrani, ale uzavre ji tak, aby vyrovnavaci proud neprotekal pres propojovaci kabel mezi TV a satelitnim prijimacem.


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #24 kdy: 11. 12. 2010, 22:07:12 »
... co to udělá až tuhle úpravu provedou všichni lidi v baráku? ...
Nic. Kazdy, kdo ma televizor s trizilovou snurou (snad vsechny plasmy) a pripoji se k TV rozvodu bez galvanickeho oddelovace takovou smycku udela pres antenni kabel. Popisovana uprava zemni smycku sice neodstrani, ale uzavre ji tak, aby vyrovnavaci proud neprotekal pres propojovaci kabel mezi TV a satelitnim prijimacem.
To je ovšem jen část pravdy!!! Celá pravda je trochu jiná. Bohužel.


Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #25 kdy: 11. 12. 2010, 22:26:57 »
Tak já kontaktoval firmu, která to instalovala. Slíbili, že se na to podívají... že uzemní multiswitche. Jinak jsem zkoušel i to uzemnění pláště F-konektoru. Pomohlo mi to a brum i čmouhy z obrazu zmizely. Smyčka se uzavřela přes F-konektor a neuzavírá se přes TV. Nedokážu ale posoudit, zda je tohle zapojení bezpečné. Nejraději bych si koupil nějakou krabici na koax a měl pokoj. Počkám ještě na sat firmu, jestli to neopraví a jestli ne, tak se chci zeptat pana Enika, zda to jeho řešení je ve formě nějaké krabičky, kterou by mi poslal a já to připojil. Nebo Vaše řešení vyžaduje Vaši osobní návštěvu? Z Bludova ke mě, je to přeci jen trochu z ruky.


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #26 kdy: 11. 12. 2010, 22:41:10 »
Tak já kontaktoval firmu, která to instalovala. Slíbili, že se na to podívají... že uzemní multiswitche. Jinak jsem zkoušel i to uzemnění pláště F-konektoru. Pomohlo mi to a brum i čmouhy z obrazu zmizely. Smyčka se uzavřela přes F-konektor a neuzavírá se přes TV. Nedokážu ale posoudit, zda je tohle zapojení bezpečné. Nejraději bych si koupil nějakou krabici na koax a měl pokoj. Počkám ještě na sat firmu, jestli to neopraví a jestli ne, tak se chci zeptat pana Enika, zda to jeho řešení je ve formě nějaké krabičky, kterou by mi poslal a já to připojil. Nebo Vaše řešení vyžaduje Vaši osobní návštěvu? Z Bludova ke mě, je to přeci jen trochu z ruky.
Pokud montážní firma uzemní switch, pak se problém může objevit znovu, podobně jako i v případě, že si podobnou uzemňovací úpravu udělá doma i někdo další v baráku.
 Pokud jde o to moje řešení, pak je možné ho zaslat poštou.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 558
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #27 kdy: 12. 12. 2010, 12:37:12 »
... Pokud jde o to moje řešení, pak je možné ho zaslat poštou.
A to se Eniku neobáváte, že Váš šikovný zákazník může Váš "patent" okopírovat, popřípadě se s ním pochlubit zde na DigiZone? :-))
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #28 kdy: 12. 12. 2010, 16:05:15 »
... Pokud jde o to moje řešení, pak je možné ho zaslat poštou.
A to se Eniku neobáváte, že Váš šikovný zákazník může Váš "patent" okopírovat, popřípadě se s ním pochlubit zde na DigiZone? :-))
Ani ne.


Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Brum při připojení antény do DVB-S STB
« Odpověď #29 kdy: 15. 12. 2010, 11:58:07 »
Pokud jde o to moje řešení, pak je možné ho zaslat poštou.
Posílal jsem Vám v neděli e-mail a tady soukromou zprávou prosbu o sdělení podrobnějších informací. Ale zatím nemám odpověď. Je tedy Vaše řešení možné získat zasláním poštou? Potřeboval bych více informací. Díky. Mejl jsem poslal na adresu, kterou máte uvedenu na web stránkách.