Autor Téma: Vantage 7100TS - screenshots  (Přečteno 5325 krát)

Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Vantage 7100TS - screenshots
« kdy: 24. 11. 2010, 11:12:37 »
Někdy potřebuji sejmout obrázek z vysílání. Jde to provést několika způsoby. Foto z obrazovky, v PC v některém z Playerů, pokud mám nahrávku a nebo také přímo přijímačem. Tato skutečnost však není v manuálech popsána a přišel jsem na ní systémem pokus/omyl. Nejprve při vysílání zastavíme obraz tl. PAUSE. Pokud se nám podařilo obraz zastavit v okamžiku, který chceme uložit, stačí ještě zmáčknout červené tl. NAHRÁVÁNÍ a obrázek se uloží ve formátu *.bmp na disk. Uloží se do složky media. Není však úplně kvalitní, barevné plochy se slévají v převažující barvu atd. Pokud promítáte uložené soubory  z přijímače a obrazovku je to velice rušící ale jinak je obraz kvalitní. Při prohlížení takto sejmutých obrázkú v PC je uložený obrázek stranově převrácen a je vzhůru nohama!!!!!, což je další záhada. Musím to pak v nějakém grafickém editoru  upravit.  Nemáte někdo zkušenost, zda v tomto sat. přijímači nejde někde nastavit ukládání skreenshots například ve formátu JPG, nebo nastavit kvalitnější bmp s více barvami? Náhled obrázku je z důvopdu publikovatelnosti zmenšený z původních 1280 x 720 na 800 x 450 a převeden do JPG.
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re: Vantage 7100TS - screenshots
« Odpověď #1 kdy: 25. 11. 2010, 09:50:10 »
K nastaveni neporadim. Ale jste si jisty, ze to skutecne takto nebylo i vysilano? Original .bmp obrazek by rekl vic.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Vantage 7100TS - screenshots
« Odpověď #2 kdy: 25. 11. 2010, 10:21:36 »
Já si snímám obrázky v pinnacle studiu. Je to jednoduché a kvalita mi vyhovuje.


Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Vantage 7100TS - screenshots
« Odpověď #3 kdy: 25. 11. 2010, 11:02:27 »
Pro ivovi. Obrázek je pouze zmenšen a převeden do JPG. Originál je totožný. Vysílání bylo vpořádku a tyto artefakry tam nebyly. Je to stejné i u jiných pořízených screenshotů. Pokud chci opravdu kvalitní obrázek, jsem nucen z Vantage vždy pořídit nahrávku a potom uložit příslušný vybraný obrázek až v PC, ale co když zrovna nenahrávám a potřebuji rychle zareagovat?
« Poslední změna: 25. 11. 2010, 14:59:26 od Lukáš Polák »
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Vantage 7100TS - screenshots
« Odpověď #4 kdy: 25. 11. 2010, 14:59:09 »
Já mám stejný problém jako Čestmír. Screenshot je ze stejného přijímače.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Vantage 7100TS - screenshots
« Odpověď #5 kdy: 25. 11. 2010, 16:06:53 »
Viděl bych to na ukládání v 16bit barevné hloubce, standart je 24bit. Ale je to jen má teorie.
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re: Vantage 7100TS - screenshots
« Odpověď #6 kdy: 25. 11. 2010, 17:00:09 »
Zkuste ulozit pro zajimavost nekam ten original bmp. (edisk.cz uloz.to ..)